Darlings

Tuesday, April 29, 2014

Shopping untuk anak & Ibu

Hari ahad berjaya jugak jejak kan kaki ke baby expo dekat shah alam tu, tapi agak frustrated lah. Dah la baru berhajat ni expo last sebelum bersalin. Sekali tak best pulak.

Kenapa tak best?

Bukan sebab crowded. Crowded tu standard la. Bukan nya private expo yang kita kita je boleh p.Tak best sebab tak banyak pilihan. Harga pun tak de lah menarik sangat. Baby expo sebelum ni lagi menarik. Sebab ada booth pigeon kot. Dalam hati ni dah tekad nak tambah stock barang pigeon.  

Aku syak pigeon tak bukak booth kat shah alam sebab dorang dah join baby expo kat setia city convention this weekend.

Ni yang rasa macam nak pujuk Mr. Razman p hujung minggu ni. Hikhikhik.

Oke.la. malam ni terajin nak review barang barang yang berjaya di beli.


4 packs huggies for RM 125.  Aku pilih yang newborn satu pack. Size s 2 packs & size m. Cukup ler tu stock dulu. Nanti suh papa nya p beli lagi kalau tak cukup.


Then tambah lagi stock tuk breastmilk bottle storage . Harga RM 26 (10 bottles). Plus ziplock. Disebab kan yang 7 oz dah sold out. Ambik yang 12 oz. RM 9 satu. Lepas tu sempat lagi rembat nursing bra brand autumm. Kasi try selesa ke idok dulu.


Tengah usha usha barang sekali jumpa member lama yang tgh buat part time kat salah satu booth. Alang alang jumpa kawan. Usha la apa yang ada kat booth dia. Sekali terbekenan nak beli tuam herba baby ni. Sebelum ni pernah baca good review pasal tuam ni. Harga pun RM 10 je.

Stocking comel ni pun RM 10. Saja nak habis kan duit yang memang tak berapa nak banyak. Setakat tu je la barang yang berjaya di beli dekat Mother, Kids & Baby Expo Shah alam convention centre. Tak larat nak bersesak lama lama dalam tu. Sesak napas iolls.Dengan perangai bapak bapak orang yang tak de consideration towards ibu mengandung. Rimas.

Lepas settle barang baby, agenda cari set bersalin pulak. Kebetulan MIL , SIL dengan husband dia ikut sekali. Lagi meriah proses pencarian. MIL pun ada suggest kan set mak bidan Dherbs, aku tak pikir panjang. P cari terus lah alang alang dah dapat gaji. Decide p Giant Putra Height je, dekat dengan rumah SIL terus.


Dapat harga RM 199.90. Memang terkilan sebenar nya tak survey dulu. Sebab bila tanya kedai lain siap boleh dapat RM 160.  Tapi dah terlajak beli, kena la pasghah menyerah. Anggap rezeki kedai tersebut lah. Menyesal pun tak do guna. Bukan boleh refund pun kan. So, mak mak, sila lah rajin kan diri survey. Jangan jadi macam iolss. Sekarang ni every penny pun berharga.

Last items yang aku beli maternity pads je. Termenyesal sebab baru tau pasal kewujudan pad avail kat blog sheila. Tengok review macam menarik. Nanti nak cari dekat kedai kedai jamu. Kasi try dulu sebungkus.

Dah settle beli barang, makan.Balik rumah SIL then get ready hantar MIL balik. Nanti bersalin kita jumpa lagi ye MIL.

Takat tu je la kisah hari ahad yang super penat. Hemak balik rumah terbungkam!



0 comments:

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger