Darlings

Friday, September 30, 2011

Smile?

Hai hai. amacam hari ni? Ada baik kah? aku? eh baik baik aja. cukup makan tidur.Kira okeh ler tu kan.

Topik yang tak berapa nak hot hari ni pasal senyum. Bab bab senyum aku di antara orang yang fail. Sebab apa? aku punya senyuman sangat fake.

Tapi aku terror gelak. Tak percaya. Kau cuba set time untuk lepak dengan aku sekarang, then ambik masa 10 15 minit, Lepas tu kau dengar lah, keje aku gelak jek, kadang kadang orang cite tak kelakar pun, tapi aku bantai gelak. Motif dia. Aku sendiri pun tak tau. Yang aku tau, antara hobi aku. Gelak!

Senyum? untuk orang yang pernah jumpa aku, pernah terserempak, or terpandang, or penah jadi classmates, pernah jadi coursemate memang tau muka aku memang "masam" punya type. Mungkin masa mak aku pregnant kan aku suka makan makan benda yang masam masam kot, Takpun selalu gaduh dengan husband dia. erkk.

Biasa kaurang selalu tengok gambar kan. Dalam gambar memang paksa senyum. Thats why nampak tak real. Cer kaurang tengok balik Video tutorial pakai shawl ni, Memang macam tu lah muka aku. Sebab kadang kadang aku tak sedar yang aku tak senyum. Bukan tak nak senyum. Tapi tu NATURE aku.
Sometimes, u have to put a fake smile.
Dah banyak kali aku bagitahu menda ni dalam belog. Orang memang selalu salah anggap aku sombong, Sebab muka aku memang macam sombong lagak nya. Tapi , ambik masa untuk kenal aku dulu. Baru kau boleh judge. 

Kadang kadang, aku practice senyum. aku nak jadi sweet macam kaurang. Tapi ingat senang ke nak ubah. feh. Mungkin ambik masa bertahun tahun untuk aku belajar senyum betul betul. So, wish me luck. Mana tau, lepas ni. No more fake smile. kan kan kan. 

Tata Titi Tutu .


7 comments:

Dayang said...

try senyum nampak gigi.. x nampak fake.. heee... :)

Etong said...

senyummm. banyak baiknya org yg kuat senyum. lgpun, senyum tu kan satu sedekah :)

luqman zakaria said...

tau xpe lyaa! arep pon kadang camtuh jugak!! ade mase arep pernah senyum kat orang tp x dibalas pon..try senyum kat cermin..baru tau kalau arep senyum..x nmpk mcm senyum pon..patut la xde orang nk nls senyuman arep..fuh!! terpanjang plak explaination.

ika said...

senyum itu sedekah..:)

lolitasinta polkapolkie said...

paling best bb senyum ne semua orang akan kelihatann amat cntik manis ayu3 gitu ble senyummm betol ta cik lya comell?? huuhuhu

saharinasaharudin said...

xsnyum pun dah cmel,kalo snyum msti super duper comels.so,snyumlah selalu :)

kjaharun said...

bebeh, hanya awak sorang je yang tahu diri awak tu macam mne..

so bile orang nak ckp muka awak ni ketat ke, susah nak senyum ke, biar la.. sebab tu mungkin peresaan sesetengah pihak yang tak betul :)

saye tengok video awak.. comel :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger