Darlings

Monday, September 19, 2011

Raya yang tak sudah

Entry raya belum habis cik gayah sekalian. Selagi tak cukup sebulan, memang tak sah kan. Aku pun dah bertangguh update blog kan. Hade jek alasan. Berukband kena block la, bila dah bayar, tak sempat nak online. Buat buat sebok beraya ler kekonon. 

Tapi kali ni, sebok beraya dengan family Mr Razman. hurm. Bukan lah first time beraya dengan diorang. so , tak de istilah kekok. Anggap jek lah mak cik pak cik dia , mak cik pak cik aku. 

Musim raya ni biasa lah ada combo sekali dengan musim orang kawen kan. so, turn balik kampung untuk attend wedding member baik dia. Dari aku melangut sorang sorang kat rumah. Better aku tumpang sebok sekali ke pasir besar tu, lagi pun mak mr razman pun hade sekali beraya dekat sini. ouch , raya dengan mak lah. mak dia mak ittttteww jugak lewww!

Tapi . sebelum balik kampung, kena lah ada sesi beraya dulu rumah mak cik mak cik dia kan. aku pun tumpang seronok tengok family orang. happening.

Sampai pasir besar pun lebih kurang 230 a.m. Giler mengantuk der! . esok kena bangun awal pagi. erkk kau berani bangun lewat lewat dekat rumah bakal mak mertua yang entah bila nak langsung tu? aku memang TAK BERANI LAH KAN!

Get ready untuk p wedding. 

Mak join sama. bagus. ada geng. Geng memang geng. Tapi part yang paling terharu bila mak kenal kan dengan kawan kawan dia, ni bakal menantu kita. hohohoiiiiiii, kau rasa kembang setaman tak bontot. aku rasa nak p lari laju laju nyorok bawah meja makan beradab pengantin tu. 

Rasa macam nak p tanya mak, " mak mak, bila boleh kawen dengan anak mak? haha. Poyo jek lah, padahal kau yang main tarik tali pasal kawen, sat lagi kena pelangkung dengan mak. siapa yang tak nak kawen lagi sebenar nya ni. haha.

Lex luuuu. ai mula lagi makk.

Eh, gambar pengantin aku tak sempat ler nak p senap senap. sebab orang terlaaaaaaaaaaaaaalu lah ramai, kau tak nampak sikit punya panjang aaa tu, tu nak gambar kan, ramai gilerrr ah. aku rasa macam stok stok susah nak bernapas dah time tu. tak pernah lagi aku attend wedding yang sampai sesak macam tu. surrender der gua nak p senap gambar, baik senap gambar sendiri lagi bagus.

so, pengganti nya, aku tempek gambar dorang masa akad nikah dekat putrajaya hari tu.

 Cantik nama dia bila convert islah. nur farah shuhada. sejuk je dengar. tengok muka pun sejuk jugak mata memandang.

 Tripple sweeet

 Perutusan penantennn ter


Then, mak ajak p satu lagi wedding anak kawan dia. kami mengikut ajeee. Tapi paling best sebab kat sana jumpa ex classmate pulakkkk, mumu sayang .
Maklum ler, en bf mumu pun orang negeri sembilan, n kebetulan pengantin nya sedara en bf mumu. what a small world. Tapi boleh ler peluk peluk manja dengan mumu kan kan .

Meet mumu ittew. sama tinggi ajekkk

 Ouch, mak, kenapa tak senyum, tak sudi heh.. muahaaaha.

Okeh, dah settle wedding, rushing back to saujana putra. Kak long mr razman ada buat open house. Sebenar nya nak p makan rendang. hoho. syioooook ah open house.

 Mak cik pak cik, dan sepupu sepapat


 Tu dia kucing kak long, bapak besar, aku panggil Garfield malaysia. nak angkat pun berat gila.
Muka dia memang tak nak kerek habis kan dengan aku. Muka nak samseng ajek . tapi aku tetap sukeeeee, aku kan pencinta kucing nok. harus lah menyayangi semua kucing yang ada. peace no war

okeh lah. cukup lah. aku rasa entry hari panjang berjela jela pulak, kira top up untuk beberapa hari lerr tewww. oke guys. babai!

10 comments:

nub said...

gmbaq hang kawen bila pulak?

hehek

hazanis said...

yelar....sis bila nak kawin..boleh daa tu slow2...^^

ILA HonEyBuNNy said...

cantik pengantin..

yala..pas ne kita tgk gambar lyaa lak tawin..hehe

Indah Mulya said...

kak lyaa mmg comel..hehe..even lah kcing tu kerek abes kn..pos sket lauk2 sedap tu..da tringt ingt da ns mnyk..kak lyaa bile lg ha? =D

saharinasaharudin said...

bf lya org nogori ke? bl plak mjlis lya?hehe :)

SimplySeoul said...

erghhh geramnya tgk kucing tu..mesti baka mahal

HaFizaH aYu said...

kucing tu bengis sgt tp nsib baik yg pgg kucing tu mnis org nyer..hehe

Cik Suheela said...

comeyyy sungguh kucing tu..demokkk..geramm!!!

Mizz ErMa said...

hihihi..best tol ade bkl mak mertua yg sporting cam tu..hihi

O'gosh said...

ehem..kira confem la tu ye...hehe

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger