Darlings

Monday, September 5, 2011

Edisi Raya 2011

ho ho ho keh, Sangat Bercinta nak update belog. Berapa kali aku click new post, tapi haram jekkkk nak start menaip, Internet lembap kemain lagi, Dari semalam lagi nak update. Tapi semalam lah pulak manjang aku tidur, bangun sat jenguk facebook, then membuta lagi.
So jadi la semalam hari rehat satu dunia. Handphone tok sah dok cita ah, aku main campak mana ntahhh, Puas hati dapat berehat, umi aku pun tak kacau.

Hari ni, aku rajin kan diri jugak update raya 2011, walaupun mood agak ke LAUT.

Terjah First Raya

Hari raya pertama ni, entoh, biasa biasa jek, tapi misi p rumah mak cik mak cik berjaya. Berjaya jugak kutip duit raya, siapa cakap budak umur 23 tahun tak boleh dapat duit raya. hoho. masyukkkk lagi.

Baju raya. hurmmm, tok sah dok cita ah. Pakai ape yang hade. siapa suh kau memilih sangat kan. Tak dek glemer glemerous lah sebab bukan baju raya, baju tu sepatut nya jahit untuk p kerja ke hape nanti. so pilih yang simplesimple aje lah. sudeeeh nya jadi baju raya pulok. Kasut & handbag memang tak keluar kotak lah, mana sempat nak pakai semua tu, nanti back to shah alam ler kot baru guna.


Inner & shawl yang dah jadi belacan pun aku taram jek raya first tu. Anggap jek lah tudung rayooooo eden tu hah.
 Sesi serbu rumah nenek aku sama sama dengan family mak long & mak ngah. Umi aku jek tak ada time ni, sebok beraya kat rumah agak nya umi. spec tu sepupu aku yang suh pakai, dia nak tengok, Bila snap jadi ghupa mak cik pulok
 My cousin & his niece.
 Sesi berpelok cium dengan tok sedara. Tok sedara cakap, haaaa, nanti aku dah meninggal, korang boleh la tengok tengok gambar ni buat kenangan. haiyoooo, sentap mak!

Terjah Second Raya

 Kombinasi merah & kuning. Yang sebenar benar nya, aku tak do lah berani sangat pakai warna kuning ni. Sebab kulit aku nampak makin golapppp ajek, ke warna kuning yang tak suka aku. hissssssh
 Nasi minyak  yang aku melantak kat rumah ayu jazari, ade open house, mana boleh tak p kan. kena lah p , kata kawan.
 okeh aku mengaku, memang pelahap masa ni, iyo lah, dah tengahari, tapi satu hape pun tak masuk perut lagi, kira brunch kat rumah ayu, oh, jejaka idaman malaya kat tepi i tu, haaa sapa berkenan boleh isi borang, single mingle lagi tu, jiran merangkap ex classmate jaman jaman sekolah rendah. dah berabad kawan dengan jejaka ni, rumah dia tok sah dok cakap ah, 2 minit dari rumah aku, tapiiiiiiiii dalam berbelas tahun, baru raya ke 3 hari tu dia jejak rumah aku. apeeeeeeee da!

 Petang tu, acara p cari barang barang, sebab raya ke 3 , rumah aku buat open house, cari yang mana tak cukup lagi, Time raya ni, p nirwana yang dekat kubang kerian tu, tutup daaaa, dah lah hari nak hujan, nasib lah ada lagi yang bukak, itupun tak cukup barang, taram jek lah ape yang hado.

Terjah Third Raya ( Paling excited tunggu Mr Razman sampei)

Set hijooo, sesuai ler dengan rumput rumpai kat depan rumah aku kannnnn, kecian gambar MrRazman kena crop . haha. sajo, nanti kaurang bosan tengok muka dia.

Mr Razman sampai kelantan pukul 7 lagi kot, then dia ronda ronda dulu, Pukul 10 cengggitu dia dah sampai kawasan rumah aku, eksyen lebih tak mau call , nak cari jalan sendiri, sudeh nya tau tanya aku jugak, next raya, sila datang sendiri, malas nak p ambik dah.

 Yang ni sepupu aku yang handle, aku sebok handle benda lain, kesian dia, tak sempat aku nak nolong, aku tukang hidang jek, tukang nyebok sikit sikit.
 okeh, meh kita zoom sikittt
 haaaa, salad buah ni ajek yang aku hentam sendirik sebab ni one of my favorite. time ada potluck selalu ada salad buah kan. so aku buat jek lah, buah epal ijo & merah, sosej, salad then letak mayonnaise , lastly letak susu cair sikit bagi rasa manis. laku jugak dua bekas. bagus. tak sia sia aku buat kan.
Yang ni untuk budak budak, tapi aku tengok yang sebat nya bapak budak,
udah petang, dah tiba MrRazman balik, sediih puh hado, macam tak boleh jumpa kan lepas ni, hurm. Berat hati, tapi terpaksa la. Babai pak cik, panjang umur kita jumpa lagi,


Itu jek lah cerita syawal aku yang  meriah suam suam kuku.  Tapi tetap bersyukur sebab kita ni boleh sambut syawal dengan tenang  dan aman, kat somalia tu? keciannnnn. So, hargai apa yang ada depan kita sekarang, dan belajar bersyukur.
adios.
Al fatihah untuk arwah Faizul.




11 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kamu cantik

so lovely lyaa :)

♥♥ arabella ♥♥ said...

nice ;)

O'gosh said...

Mmmg sentiasa maintain cun..

hazanis said...

cantiknya sis...comeyyy...:))

Laila Majid said...

bukan baju raya pun dah currlasss.hehe
cantik :)

Nurulbadiah Lai said...

camat hari rye sygg

ynadona said...

ya allah sis terliur dah kat salad tu...peberet..pas pantang nak buat lah.

Wani said...

1st pic tuu.
nampak matang.
huehuehue

syahirooAhmad said...

sis aku ni mmg cantik..:D wah raya sakan ni.. bagus! ada kerjasama, kim salam kat sepupu. lalala :)

ILA HonEyBuNNy said...

sakanya raya lyaa...

masakkn pu menarik...hehe...;-)

alexa yussida said...

comelnye..


selamat ari raya:D

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger