Darlings

Saturday, June 23, 2012

Tabung Kahwin

 Bila sebut pasal menabung. Aku ni bukan jenis manusia yang gheti menabung. Seriously. Sepanjang hidup dah nak masuk 24 tahun. Aku tak pernah ada tabung. Kalau aku simpan coin pun , letak bersepah sepah. Lepas tu bila tak do duit, meraba la cari coin tu balik. 

Tabung kawen harus jangan fancy sangat. tapi kena handsome macam owner dia. Bravo!
Tapi , semenjak dua menjak ni. Aku muhasabah diri. Macamana aku nak kumpul duit?

Tiba tiba  Dapat akai bila masuk Hinode shop. Terjeling tabung ni, eh handsome plus murah. Gua rembat satu tabung! Di rasmi kan nama tabung sebagai tabung Kawen!!!!

Aku maen sebat je tabung ni, balik rumah konon semangat berkobar kobar nak menabung ni, kutip coin yang hado celah celah wardrobe, celah celah beg make up. Dan lagi best, tabung ni memang tak do tempat nak bukak . hahaha. padan muka!.

Makna nya. once kau taruk duit, dah tak do harapan kau nak ambik balik. unless kau p jahanam kan tabung tu. Yesssssss! Misi aku nak menabung akan berjaya dengan jaya nya sebab aku tak boleh nak cilok duit dalam tabung ni time kesengkekan melanda. 

Akhir kata dari,

Harapan aku besar. Nak menabung betul betul, bukan hangat hangat taik ayam lah. 




9 comments:

CikMai said...

wah selamat menabung.mai plak tetibe terikut semangat awak :)

Eera Shera said...

nk beli tabung jgak la hehe

MaiZATuL ASniDA said...

kite ade tabung jugak lya.. dari form 2. tabung ulat, tapi ade tempat kuarkan wet kat bawah.. so, tak pernah menyimpan lah jawabnya. sekian.

lailatul fatiqah said...

selamat menabung. =)

cik najihah said...

selamat menabung..cepat2 kawen :)

chemija said...

kita pun ada tabung kawen macam kamoo, hehe, btw salam singgah, alang2 tu follow sekalik

kazmyra afkar said...

good luck syg... kawen jemput tau.. hehehe

Cik Suheela said...

wahhh semart r tabung kwen dia...heee..kite nye tabung kawen katak...haha mcm kanak2

cik hani said...

kita menabung dlm tabung hello kitty.ntah bila nk penuh.hihi

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger