Darlings

Tuesday, November 23, 2010

Review session 4: Miyami

Salam. morning peeps.
saya nak hupdate sebentar sebelum saya sambung tidur. syiok ah tidur sejuk-sejuk ni, okeh hari ni saya nak wat review pasal produk cosway ni. saya start guna miyami ni since i was 19 years old. Diploma dulu-dulu. sebelom tu saya pakai two way foundation silky girl. mahal sikit dari miyami. tapi saya tak puas hati sangat.
actually macam mana saya boleh terjebak guna miyami ni. hurmmm. saya tengok classmates dok touch up touch muka dia, then tanya. branda apa.
interested pulak sebab tengok cantik aja dia pakai. apa yang paling suka pasl miyami ni tau pe. tak payah nak touch up banyak kali. macam long lasting gitu. sebab two way foundation kan. jenis saya ni pemalas sikit nak pakai foundation bagai. tempek two way foundation ni pun tak sampai lima minit. instant make up jek. then baru la saya tenyeh eyeliner. tak de nak ber eye shadow bagai. tak kuasa mak.
ni la ex classmate yang saya maksud kan. kau memang gorgeous la nok.. dari dulu lagi dia memang pandai make up. tak sempat pulak nak paksa dia ajar make up. Miyami Two-Way Foundation
  • Silky-smooth combination of foundation and powder
    • Gives a long-lasting, flawless finish
  • price: RM 28 (non members) so jadi la ahli. boleh dapat RM16 jek.
okeh, saya guna yang ni. so far tak rasa lagi nak tukar pada brand lain. saya puas hati je guna miyami ni. Tapi bila dah ada duit sendiri baru lah pikir brand lain okeh. saya puas hati jek guna yang ni. tapi roomate saya marah saya pakai miyami ni, dia cakap kulit muka jadi kusam. hurmm may be. kulit jadi tak bermaya. tapi pandai-pandai la korang cari ikhtiar laen pulak nak bagi kulit korang tak kusam kan. p la wat facial ke hape. tak pun facial sendiri sudaaaaa..
Miyami Face Powder
  • Ligt, fine texture gives a sheer, natural look gitu
    • transculent, so suitable for all skins. so pakat ramai serbu cosway pulak.
Miyami Compact Powder
  • Super-fine texture gives a smooth matte finish
  • Translucent, so suitable for all skin tones
Okeh mari bercamwhoring bersama miyami dan mari kita teleng ramai-ramai...
nota tangan: saya yakin ramai yang guna miyami ni . sebab mana pun saya pegi, mesti jumpa orang pakai. so apa kata kita sharing-sharing opinion uolls pasal miyami ni.

11 comments:

..DaK KeCiK.. said...

inda kai mixami pon sama ngan lya strt umo 19thn..Dlm pd tu ada gk curang2 ngn brand lain tp xsehebat mixami..Hati dah mmg terpaut giler ngn bedak mixami ni..xmo curang dah..Satu ag dia wak kulit muka kita jg flawless kang lya..=)

ynadona said...

MUA ramai pakai miyami,pixy ngn mac.

Enna Banana said...

sebenarnya elok ke tak eh pakai bedak ni?
enna nak try tapi org cakap nanti muka putih sgt, pastu kulit nipis,
seram seram enna nak pakai.
so tak jadi..uhuu

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

inda,

aah u
tapi inda je la flawless
ehehe
grm nengok

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sis yna,

aah sis..
rmai gak mua guna miyami ni..
artis pun ada yang guna miyami
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

enna

so far tak nipis lagi guna
da tiga thn..
tak tau la tu enna
tp bab yg pth tu
enna boleh jek plh yg num 2 or 3
num 1(light) mmg la nampak pth sangat

lanz_evo7 said...

salam..
lau da cntik kn guna ape pun maybe ttp ok kn..jnji makup tu original...hehejgn gunakn yg tirruan,lg2 jemana MAC bnyk yg ciplakk..(leh lakk ak komen tntg ni..)hihii

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ianz

wassalam
hehe
bernas2
jangan guna yg fake tu
bahaya..
boleh naek jerawat muka

eesyaheera said...

i ingat you google gambr sape la tu. hot gila classmate you. haha.

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ee

gorgeous kan dia..
ermm
kalah pmpuan

azaliahjsalleh said...

ho3 lya plak start pakai umur 18
memang terbaekkkkk la =)
mak andam pun de gak pakai miyami nie

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger