Darlings

Tuesday, November 23, 2010

Wedding lagi

Salam. Sekarang ni dah mula cuti sekolah kan. saya pun baru perasan. maklum la . dah lama tinggal alam persekolah. cuti sekolah equal to musim orang kahwin la kalau kat kelantan. hari-hari ada jek orang kenduri kahwin. mangsa nya tentu saya. kena seret sana, kena seret sini. paksaan oh. batin terseksa betol bila kena paksa-paksa ni.
Time-time macam ni la saya rasa nak p borong baju kurung manyak-manyak. hurmm tapi sudah saya tak pakai jugak. lain la saya dah kerja. kena la bantai baju kurung kan. itu kalau kerja govern la kan. saya lagi prefer 3 pieces. lagi selesa nak p sana sini. eh tengok, tiba-tiba melalut sampai kerja. berangan lebih. balik pada cerita kenduri kahwin. nasib baik yang ni saya p dengan rela hati. sebab cousin kesayangan ajak. so pergi je la teman dia.
Gerak pukul 3. nasib baik dekat jek rumah pengantin lelaki. tak de la buhsan melayan kerenah mak long saya. Snap-snap gambar pengantin pas tu makan pas tu belah la yang oi. kembali ke pangkal jalan la pulak. penat dah. padahal bukan buat kerja berat pun. balik rumah sajek terus rasa nak membuta..zzzzzzzzzzzzzzZZZZzzz.
Padahal bawak menda alah ni jek, tapi rasa berat nak mampus! kena pegi angkat berat kuat kan tangan.
Budak bajet naive, cousin kesayangan dan cousin kurang kesayangan. eh eh gurau jek. sorang jek cousin kesayangan saya.
Sengih lebau dari pengantin. hover kau!
okeh, sekian terima kasih .

4 comments:

nanie said...

chantekla sis :)

anamizu said...

cewahh!
liyaa bile pulak??hihi

HonEyBuNNy said...

xlma lagi lyaa pulak kn..heheh

Farahanis Waheda binti Zamri said...

cantiknye akak , dia jelaa jadi pengantin , ehee ~ :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger