Darlings

Monday, November 22, 2010

Cita-cita oh cita cita

Salam, hye. hari ni kan saya plan nak keluar, tapi tetiba sajek malas. hurmm so apa kata saya hudpate belog jek, hari ni kan tetiba( banyak pulak tetiba) saya terpikir. Apa cita-cita saya ek? hurmmm . blurrr. adakah saya orang yang tidak berwawasan sampai tak tau cita-cita saya sendiri. well, normal kalau cita-cita kita berubah dari dulu sampai sekarang. kejap nak jadi inspector police la. oh itu dulu. zaman kanak-kanak ribena. terpengaruh dengan gerak khas punya pasal. tak boleh belah cita-cita.
Bila orang tanya..dengan lantang nya jawab. "saya nak jadi inspector police" lepas tu orang yang tanya tu terkebil-kebil. biar betol budak ni, hoho. al maklum lah, zaman kanak-kanak ribena dulu saya sangat boyish. rambut tak pernah panjang. saya buat apa yang budak laki buat. suka panjat pokok. lepas tu takut nak terjun. saya suka tangkap ikan.. tak de nak maen masak-masak, kawen-kawen, baby doll ke hape.
Bila dah besar ni, jadi pompuan la sangat kan..hahaha..rambut pun tak suka pendek-pendek dah. dress up pun nak femine ajek. eh tengok saya dah melalut lagi. pantang lepe kan minah ni. haaa cita-cita saya sekarang apa? ntoh saya pun tak tau.. kalau orang tanya, saya jawab jek saya nak jadi lecturer..hoho poyo kan saya. jawapan harus la up sikit. padahal saya tak de bakat langsung jadik pendidik. Lepas tu saya nak jadi apa eh? jadi orang la! haha. tengok la . nanti saya pikir masak-masak apa cita-cita saya. nak p motivasi diri kejap...
mungkin patot jadi perdana menteri..hahahaha
nota tangan: erk apa cita cita anda?

10 comments:

izwan7 said...

ko ganti shahrizat jalil la lyaa..die dh byk sgt merepek tuu.. haha

pergh,pokok ape ko penah panjat,tinggi mane? aku last pnjat time musim buah aritu. misi gegar pokok dokong. x hilang lg bakat rupenye. haha

ezie felisz said...

oit makcik noly..follow la aku lak..hehe..

eesyaheera said...

cita-cita nk jadi doc. cis, nerd gila cita-cita. haha

Rara Nasiha said...

jadi secretary untuk PM pun boleh wut? dulu kalau orang tanya, cakap tu je. :)

HonEyBuNNy said...

hehhehe..cita2 ila pn nak jd lecturer..huwwa..tp cm mls ja nak smbg master...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wan,

haha tak mau aku
xkuasa aku
wat sesak kepala aku jek
ak suka pnjat pokok jambu je weh
rambutan...
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ag,

paksaan ke rela?

haha

ye la

nanti aku follow eh

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ee,

bagus2
lya emang xpenah ada cita2 nak jd doc
tkt jarum
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

rara,


cadangan tu cun jugak kan
jap nak berangan
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ila,

tau xpe
degree punya research pun nak mati da buat
kalo master lg la..
ishk

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger