Darlings

Thursday, August 9, 2012

Review session : "Crazy Little Thing Called Love"

Thailand Movie ni actually dah lama keluar. Tahun 2010 tak silap aku. Tapi aku baru tau kewujudan movie ni sebab housemate aku yang recommend. Sekali tengok memang jatuh hati habis lah dengan hero. Haisssssh. Cuteeee!

Kalau nak tau best ke tak best. Kaurang p download sendiri. 


Tapi sinopsis aku bagi ler 

Watak utama nama Nam (heroine) & Shone(Hero) . Nam ni masa Kecik kecik memang dark skin habis, specky pulak tu. Lepas tu dia selalu Usha si Shone yang cute mute ni. Nak di jadi kan ceghita diorang ni satu sekolah. Shone ni si senior la kira nya . Footballer pulak tu . Lagi la ramai peminat. 

Si Shone ni jenis yang baik hati sangat . Tu yang buat Nam ni lagi jatuh hati. Macam macam cara dia buat untuk Shone perasan kewujudan dia. Yang aku suka movie ni, banyak part kelakar, last last before ending tu, mau jugak aku nak nangis sebab sedih.

oke sambung sinopsis. sebelum aku melalut ke laut.

Kawan kawan Nam memang sentiasa bagi support suh dia tackle Shone. Sampai ada part tu diorang sental, mask , kan satu badan Nam tuk bagi cantik. Last last jadi kuning langsat satu badan si Nam ni. Memang kelakar habis. Sampai Shone tegur awak ada jaundice ke.......

Nam sebelum transform jadi cun
 Lepas tu , Nam jadi cun habis okeeeeeh.

Nam. After nine years.
Shone yang cute! dia tanam rose tu , sebab nak bagi kat Nam
Seterus nya kaurang kena tengok lah. kang aku bagi details sangat. Tak suspen pulak kan...
Poster pun cun Habis.

Biodata Shone

Name : Mario Maurer
Birth Date : 4 December 1988
Born : Thailand . ( His father from German and his Mother from Thailand . He has two brother including himself . His oldest brother named Mako , 5 years older than Mario . )
Religion: Roman Catholic
Occupation : Model , Actor and Singer .


Untuk kaurang sayang. Aku include sekali trailer okeeeh

Happy watching

27 comments:

Sally Yatiey said...

Hemsem jugak Mario Maurer :D

MizzTina said...

amboih, dh mcm citer korea..

Shazwani Ramly said...

dah pernah tgk. mmg best gila citer nih. heeee.

dyabunga said...

cutenya..hehe..

Maria Menado~ said...

oh cute miut, yang paling penting Lyaa.. dia sebaya kiteee...~ haha. :P

msredcheesecake said...

memang hensem heronya..

SURIA AMANDA said...

jarang la tgok citer2 mcm ni apatah lagi Korea...hurm...mcm best jer jalan citer...

nuruashia said...

alaaa..bg laa link nk download cter ni gk :(

♥ Cik Zack ♥ said...

hehehe mcm best jer. kne tgk ni ! :))

Mimieesyeerro said...

mmg sweet sgd cite nih. heeee :)

Myra Jay said...

Alaaaaa, baru nak hayati.. ;)

Baca sinopsis pun da tau best citer ni :)

✿Lady Ainaa✿ said...

ena pernah tengok cerita ni.. suka sangat sangat cerita ni sebb hero dia hensem.. hehehehe....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya suka jugak citer thailand =)

Safwan Asyad said...

boleh la download nnt..hehe

Nizam Ijam said...

mesti ramai tengok sebab pakwe dia mcm saya..hu2

RealNS said...

ohhmyyy ! encem bangat ! hhehe ingat lagi dlu ada satu drama thailand main kat tv . suke sangat citer tu. tak ingat tajuk dye ape . huhu.

fifie said...

Lyaa nak tengok nak tengok. Nak kena dload dekat youtube ke ?

hazanis said...

best giler cite nih..hero smart jetak!!..:)

boni kacak said...

wah.macam menarik je citer ni..

nur anis said...

best sangat cerita ni kan..hari tu tengok sebab macam dah bosan sangat tak tau nak tengok cerita apa..sekali hambek kau....best!!

man said...

ni tgk jalan cerita or tgk pelakon dia..hehehe

man said...

ni tgk jalan cerita or tgk pelakon dia..hehehe

man said...

tgk jalan cerita dia or tgk pelakon dia yg hdsm..hehhe

wawa abdullah said...

Wawa suke cite ni..tgk aritu pun sbb boring and tb2 jmpe..mario hencem..tgk cite ni trs jatuh hati kat mario..hehe :)

Yousof said...

Godeh² laptop abang lepas tu terjumpa cerita ni.. Serius Nam CUN GILAK lepas transform.. Aku siap rewind kot² tersalah tengok pelakon ke.. hihihi

Kelakr bila terngat Nam sanggup bukak braces, siap tunggu depan klinik berjam jam haha

gdsbnga said...

dah tengokkk juga masa cuti sem yang lepas . siap meleleh - leleh air mata ni tauuu tengok :(

N.Aima K said...

ok comel!

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger