Darlings

Friday, August 10, 2012

IFTAR - Day 20

Semalam bebuka puasa dengan meriah dengan offismates. Dah survey semua hotel, sekali hotel yang paling dekat jugak lerr yang dipilih. Dekat tak dekat, seberang jalan office aku aje. So, tak payah pikir pening kepala nak redah jammed kan. Boleh gerak dari office pukul 6:30 lagi.

Review aku? Makanan So so aje lah. Aku kurang gemar pilih buffet sebab aku bukan jenis yang makan banyak sangat. So, ni jelah buffet yang aku attend sepanjang bulan puasa. Sebab tak berbaloi babe. RM109 satu kepala kalau kau makan ciputtttt . Nasib free kan.
Located @ Glenmarie. Sape berminat boleh try. Tempat memang cantik de vasss lah. Pasal makanan , semua benda aku try sikit sikit. Sendawa bau daging kambing. huahuahua. Lepas tu  Aku cari oyster. Tapi yileeeeeeeek. Frust kita tau daaak.


 Sebelum bukak puasa. Muka pun paksa senyum. Sebab perut dok kriooook kriooook bau makanan . Istifar dalam hati mensabar kan diri.

Ni baru first round. Behave dulu.
Conclusion nya. Perut memboyah dengan jaya nya. Sambil jalan sambil usap perutttt. Nasib ler pakai baju kurung yang loose sikit. So ada space  perut nak memboyaaah.

Sekarang ni. Perut bunyi kriooook kriook sebab tengok gambar makanan kat atas. 

27 comments:

msredcheesecake said...

mahalnya 109... mmg tak mampu lah...

cik hani said...

sakan nooo berbuka..

hikhik

nuyui a.k.a miss YUI said...

bab mkn mmg besh..hihi

nuruashia said...

prt sy lggggggggg kriooook kriook nengok makanan itu awwwww

dyabunga said...

perut dya pun bunyi kriooookk kriook tgk pic mknn tu..haha

Cik Siti Hajar said...

RM109?? oh maiiii...kite suke makan buffet tapi.. tak sanggup lah kalau mahal macm tu...=]

nur anis said...

buffet ni kena makan kasi pulun banyak-banyak..kalau tak rugi..haha

aliza zeke said...

DAPNYA MAKAN FREE :)

Myra Jay said...

Mahalnya rege sampai cecah ratus..

MJ suka makan Buffet sebab macam2 menu ada tp semua mahal je...huhuu..

Paling Murah pun RM45

SURIA AMANDA said...

akak pun sama..terus berbunyi perutku ini..

mamyharraz said...

akk paling suka buffet sbb akk kuat makan! hehe

wahhh banyak pilihan kt sini kan..berpinar mata tgk menu!

O'gosh said...

Hoho...akak kalau g buffet pun cari oyster gak....soap berlawan2 ngan hubby lagi....rugi la xde

♥ Cik Zack ♥ said...

haduiii prut kite pon kriukk2 jgk sehhh. aduyaiiii. huhuhu :D

The ShomeL TwinZ said...

wahh bestnyer, hihihi

cha said...

mahalnya. alaaa makanan kt hotel ni bukan sedap sgt pun kan lgpun kita bukan jenis mkn byk sgt hehe tp kalau free sebat je :p

Hans said...

terus lapar tgok gambar makanan
ekkeke

Wanie-san said...

Bila la dapat bbuka dgn cik lya ye...
Ramadan pun dah sampai ke pehujung...aishh

Maria Menado~ said...

kite pon tak suka buffet Lyaa sebab kite pon perot cinonet nak isi banyak2.. hehe.

ainraus said...

wahhhh. mahal kann? tu la yang payah bila buffet. kena pandai taktik nak makan. huhuhu.

Ezy Chiaki said...

perot saye pon ade bnyi skrg..
haha

anamizu kaito said...

RM109 per head???? perhhhh mahal gile... kalo guwa pon mmg takdenye nak buffet2 bagai nih.. mkn bkn byk pun.. byk minum air je =P

fifie said...

Gila mahal rm109, kalau dekat Kelantan Renaissance jelah yang paling kebabom harga buffet tapi tak ada lah sampai beratus tu.

cik nana said...

satu pinggan byk jenis mknn tapi sume sikit2 tu adalah sgt terliur. huu

ieda said...

salam kenal dikk

janji berbuka di otel kan .. x kisah dekat atau jauh .. mahal atau murah ..
lebih meriah dgn kawan2 nie ..
menu surelah x menahan kan
semua nak rasa ..
otel nie selalu akk book utk staff2 akk nginap bila mereka di KL ;)

boni kacak said...

first round pun macam tak behave je tu?? hahaha

*zafirah* said...

hum,berbunyi perut ni tngok gmbar tu.Hihi..seronok dpt berbuka di tmpat mewah mcm tu^^

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/i-am-masscomers-semester-1.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

banyak lagi tak yg akak makan selain yg dlm pinggan tu? alahaii, boleh tahan mahal ye RM 109-,- biasanya around 70 something dh berbaloi gilerr dh...hehe, apapun, rezeki kan? terima je lah dgn tangan terbuka.. hehehe

selamat hari raya aidilfitri kak!

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger