Darlings

Wednesday, August 8, 2012

Daily Life

Kesian shawl shawl aku. tersimpan rapi dalam wardrobe. Macam pandang sepi aje.Betul betul di anak tiri kan. Bukan tak mau pakai. Pakai aje. Tapi jarang jarang lah. Dalam 2 minggu ada sekali dua aku pakai. 

Tapi hari ni terasa nak pakai shawl pulak sebab malas nak iron punya pasal. Terus je rembat apa yang ada depan mata.

Dalam 5 minutes. Siap!. Then boleh get ready p koje
Pagi pagi dah start hari dengan stress sebab semua pengguna jalan raya kat Msia ni  berhemah
Ni pulak lauk berbuka aku semalam. Simple ler tu. Sebab pukul 7.02 p.m pun aku still kat tengah jalan raya lagi. Sempat lagi singgah kedai beli tempe. Baru niat di hati nak cari kerang. Meleleh air liur tengok adik hazanis update pasal colek kerang. Berkobar kobar aku p cari kerang. Sekali. Yileeeeeeek.

Frust tau kitaaa!

Cekal kan hati masak tempe kicap & ayam goreng kunyit.
Lauk Bujang trang tang tang tang
Satu periuk tu jugak aku habis kan nasi. arggggh. Memang favorite lah tempe ni. Tak pandang dah ayam goleeeek.

Macam ni lah kehidupan orang malas. Apa yang sempat, aku masak saje lah. Sebab aku tak suka makanan kat bazarr. So, nak tak nak masak je lah jawapan nyaa. Simple janji aku makan dengan puas hati.

Kaurang mesti makan yang best best kan. 

Sob sob. 


37 comments:

shaFazie said...

yg simple tu yg bt sedap bila mkn..
azie pun suka mkn tempe...:D

MizzTina said...

akak mkn mcm awk jugak.. simple je..

~misshuny~ said...

yg simple la best lyaa...hani lg suka makan yg simple2..kadang makan nasi ngan sardin lg sedap dari ayam golek tu..leh abes berpinggan pinggan nasi..haha

LubLy said...

janji hadoooo dear..huehue

Nor Zilla Sensei said...

perghh..lauk bebujang beno..ahhaha

Mila Ahmad said...

mila pun masak simple2 jerk.

Riri Yoorin said...

lauk yang simple tu la yang sedap

msredcheesecake said...

sy pun makan yg simple je... penyakit org malas... huhuu..

|| amira || said...

serius lauk tu nampak menggoda . dah lama tak makan tempe kot :3

nur anis said...

yang penting kenyang..:)

Maria Menado~ said...

Kite kawna kite masak..! tugas dia masak.. kami satu rumah share beli barang. haha. *ni lagi pemalas Lyaa*

cha said...

Akak pn x suka yg beli sbb belum tentu sedap. Akak suka tempeee. Hantu ok goreng cmtu je pun sedappp

najihahfara said...

sy pun dah jarang pakai shawl. shawl banyak. huhu

O'gosh said...

akak pun masak sendiri gak...cara je nampak tempe tu...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pakai shawl memang senang, tak payah iron =)

malas2 pun ada jugak lauk nak berbuka =)

p/s : anggap je survey sebab tak dapat masuk mana2. hehe

Syafiqah Hashim said...

pika berbuka dengan laksam je semalam...argghhh..pika suka tempe gak! menggila kalau nampak tempe! hihiii...nice shawl!

CikMai said...

wahh ,mai pun makan biasa2 je...bajet shari rm5 je kt bazar.ehee..maklumlah tgh bulan cemni poket nazak,,

cik nana said...

oh my pebret tempeeee. goreng gitu je pun sodap. ;)

cik hani said...

Kite pun mkn simple.sbb xdpt nk msk best2.bujang katakan..msk pun simple.blk kje pun dah lewat

~Sweet Honesty~ said...

simple tu pilihanku..yg penting ... konyanggg

nuruashia said...

aduhaiii..teliurr wehh ehhehe

Cik Rongoks said...

ika makan nasi ayam madu je smlm.beli yg dah siap.hihi

Myra Jay said...

Sedapnya tempe, dulu tak ret makan tapi sekarang dah suka ;)

-sheyr- said...

sedapnya..lama xmkn tempe masak kicap..

Ikhwan Suhaimi said...

Suke tempe.. goreng tepung cecah sambal kicap ! teaTime

♥ Cik Zack ♥ said...

jnji ade mknn kan :) bzar mmg xbestt. xleh telan klo beli. punye laa hmpeh rasa die. huhu

✿Lady Ainaa✿ said...

cantiknyaaaaaaaaa sis.... ena dah lama kebumikan shawl2 ena... tak mahu pakai dah.. xtau nak bagi kat siapa.. huaaaaaaaa....

I love tempe too.. kalau goreng rangup2, lagi ena suka.. awww...

Hans said...

hahaha
yups
hari2 makan best2
:-)

ros_reeza said...

takpe, simple pun air tangan sendiri :)
puas hati kan :)

Penyuluh Perikanan said...

2067

kunjungan silaturahmi, untuk persahabatan kita

selamat menjalankan ibadah puasa
saya follow 2067
pleas follow back.
thank...

Adrina said...

puas hati dpt mknan sdiri masak even lauk cikai pun kann ^^

gdsbnga said...

nak makanan yang best tunggu balik rumah dulu T T

E'in said...

kadang2 lauk yg mcm nie yg berselar besar nk mkn taw..

fifie said...

Kalau ikan singge dengan budu lagi best. Haha. Simple habisss.

hazanis said...

doh tu cepat2 la kak balik klate make kerang...hehe

HEMY said...

biar simple..kita yg masak, air tangan kita..

aku suka makan umah gak wife masak so aku dh kompem dia smyg, air tgn org yg semayang

namasayatihah said...

alooo...ok la...rjn msk..sy only msk weekend jer...ari keje xsmpt ok..;(

buka sorg je dear??
meh sini meh...dtg kl...hee~

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger