Darlings

Thursday, August 2, 2012

Baju raya 2012

Masing masing dah busy dengan baju raya kan. Dekat facebook bersepah notification tag baju raya, tapi satu pun tak berminat. Bila berminat harga pulak boleh tahan, Tak pun cepat aje sold out. 

Aku nak cari baju raya yang simple. tak perlu beading sampai tak nampak ghupa baju. So,aku prefer yang ado lace sikit sikit ke. Tapi...... manjang je sold out

Tunggu punya tunggu new update, sampai duit pun hampir habis. Jawab nya aku tak do baju raya lah. Pakai je lah yang hantar jahit kat kampung itu hari. Tak pun pakai je balik tunang hari tu. Actually tu lah tujuan aku cari baju tunang yang simple dimple. Supaya aku melaram balik tanpa rasa ada segan sebab glamour sangat kan.
Credit to Hatta Dolmat. Cun habis. Tapi gua tak berani PM tanya price. Takut menggigil dengar.

                                    Baju Hatta Dolmat ni buat mata terpaku sat. Sebab simple tapi cun.
                                                               Tapi simpan angan angan je laaa.
                                                                           Baju raya kaurang?


28 comments:

najihahfara said...

mahal woo

cha said...

Akak pn xde lg baju raya sbb asik pkir sofa sofa sofa. Haha baju raya akak 2,3 pasang klau akak tahan nafsu bole beli sofa tau haha.

Cantikla design hatta dolmat tu. simple je. Klau lya pakai msti lawa lya :)

nuruashia said...

bju raye sy dekat butik de alfa..ahad ni bru nk g beli hhahahaha :D

Maria Menado~ said...

Kite pom tak beli lagi Lyaa.. hikhik. Plan dengan akak g beli hjung mggu ni.. tu pon kalau dia dpt cutii..~

Tapi.. baju tu siyes cantik. polkadot.

gdsbnga said...

baju raya kite semestinya kain cotton :3 nak tambah lagi satu habis exam ni nanti . kehkeh .

Aiza Haris said...

hari2 buka fb rambang mata semua tag baju rayaaa sesaje...ahkak baju raya sesimple aje udah hihi...:P

|| amira || said...

sama la . tak beli pun lagi . hoho
tengok la nanti kalau jumpa yang berkenan .

baju tu memang lawa . polka dot :)

♥ Cik Zack ♥ said...

hehehe mseh ade mse kan :) xpee. lmbt ag rye. hehehe

✿Lady Ainaa✿ said...

sekarang ni tren polka dot an an.. ena tak dpt nk ikut tren.. huaaaaaaaaa... sangat cantik baju tu, haisshhh jeles... baju raya ena, baju kurung biasa je...

cik chinta said...

ha8..sm r kt, xdo bju raya. tahapesal, xde mud.

Anisa Hang Tuah said...

tapi siyesss

mablesss

cik nana said...

Hmm takde baju raye lagi. hikhukhikhuk. baju tunang u pun gojes dear buat raye ;)

Ezy Chiaki said...

baju raye saye dh siap!
hehe

inche hlovate said...

baju rye dah tempah awal2 before rye haha..nk beli siap susah la takde saiz huhu

piko pink said...

haha..try la pm hrge baju 2..gtaw piko hrge bp..t piko byr..hahaha

hazanis said...

cantik...fuh mesti mahal gilerr nih....:(

fifie said...

Fie jenis tak minat beli baju siap, sebab susah saiz. Fie tinggi tapi kurus, kalau beli saiz XS kain ya allah senteng. Kalau saiz S besar la jugak. Tu yang tak suka. Baik upah jahit je.

nur anis said...

tapi kompem mahal kan..-___-"

laskar pelangi said...

cantik sungguh.
mesti harga pun cantik jugak kan
-________-

:: Riri-Fatieha ::~ said...

huhu betul la, madang je sold out. tpi nak bju cntik try pg fb Mazlianul Maznan. Baju dia cantik2...

nur anis said...

p/s : lipstick collagen tu bukan saya yang beli..tapi tak silap saya, dekat kedai yang jual barang d'herbs..

Masha Meisters said...

done follow...betul la...shantek! hihi..tengok org pakai cantik je...

saharinasaharudin said...

rin depend ngan mama.ntah cmna la rupa bju rya tuu.

babe, cer try tgk kat fb Assyla.baju kurung dia pun not bad la.lawaa :D

eyjalukman said...

uish klu tnye hatta dolmat bju dia ni ,ntah bpa hrganya. hewhewhew bju kurung je da siap tempah . ala kadar je thun ni sbb nk msok degree nnt bnyk plak pkai duit. hehh

lelamaisara said...

baju raya akak simple2 aje...:)

Mia Meymi said...

nsib baik dh beli..hehe..:)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sekarang memang trend polka dot. sana sini saya nampak polka dot =)

p/s : hati2 beli berus. saya pun kena hati2 jugak pasni =)

ainraus said...

heeee. tahun ni maybe tahun last parent sponsor i punya baju rayaa. wuwuwuw.

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger