Darlings

Wednesday, February 8, 2012

My Suweet Hometown

Pejam celik, dah ada kat shah alam balik. Sigh laju laju. Tapiiiii, Janji hati puas sebab boleh balik kampung. Rasa macam lama aje bercuti dekat kelantan. Lagi bahagia bila Mr Razman teman balik sekali. Oh tak lupa jugak sister in law to be yang sempoi & sporting habis. Mana nak cari kan.

Hari sabtu, after work , lebih kurang pukul 1, dah mula nak membelah kan diri dari office. Ikut kan hati aku, pukul 12 aku blah, ambik adik Mr Razman kat rumah aku then terus gerak balik kelantan. Tiba tiba lagu balik kampung ada dalam kepala hotak. oyeaaaaah. Balik kampung weh. tak seronok kau.

Sampai kelantan lebih kurang pukul 9. Balik dengan rumah memang bersepah sebab mana umi sempat nak kemas, dia pun busy melampau. So, buat buat lah rajin sikit. tolong. pung pang pung pang dah pukul 12 lebih. Pagi nya kena bangun awal sebab umi buat kenduri kesyukuran sikit. 

Hari kenduri nya tak sempat nak bersnap snap picha bagai. kebusy an, layan tetamu, layan kawan, layan tak terlayan. 

Hari isnin, plan keluar shopping ke pengkalan kubor lagi. Bawak Adik Mr Razman jejalan, 

then petang nya dah janji dengan cik alin & cik ayu jazari nak belanja tutti frutti. Ni first treat aku sempena dah kerja. Biasa nya orang keje yang asyik belanja aku kan. Dah sampai turn ni, Pandai pandai la kan. Syok weh. Ngedate ni unik sikit. Ngedate dengan Cik alin a.k.a Ex Girlfriend Mr Razman. Happening tak bila boleh duduk semeja dengan Ex Bf. hehe. Biasa nya , aku sorang je keluar dengan alin, tapi kali ni ada Mr Razman sekali.


Mula mula rajin lah buat dian pelangi nya style, dah sampai petang. Kemalasan melanda. Pin sempoi suddaaaah. tapi, tetap cinta style dian ni.
Jangan nak compare sangat lah skin Mr Razman dengan aku. Dia memang cerah dari aku. Kenyataan. sob sob sob
oh dia memang poyo, tapi poyo yang manja. haha




Satu je tak best. Sangat tak selesa dengan outfit of the day. Boleh pulak tertinggal baju & cardigan. Sebat yang mana ada. So, sangat tak confident dengan diri. Oh bab tudung bawal tu selesa lah, sebab Mr Razman punya pasal. Layan kannnnn.

Three of us. May Friendship neva end.



8 comments:

aeyinn said...

Lama dah tak komen2 cni..hheheheh

i like your style...lyaa yg 1st pic tu lawa je pakai tudung..wat lah tutorial...tapi yg pic last tu bakpo tudung "BULAT GETE" ore klate katO....but nice dress....hehhehhe

hazanis said...

kak ayu jazari pun adow..hehehe

Wanie-san said...

comel la lya!hehe same dgn wani..fizi lg ceroh dari wani!haha

eesyaheera said...

Dah bawa balik Kelantan tu bila majlisnya? hehehe. Lyaa comel sokmo pakai apa pun

Lyaa Suriany said...

ain,

haha. tutorial.
plg xreti bab tuto ni
tp, kalu ado maso
di usaha kan lah

bab bulat gete tu, mr razman meme suko..
haha
tu paka gitu tu

Lyaa Suriany said...

nis,
kak ayu ado sokmo ..hehe

Lyaa Suriany said...

wanie san

diorang putih
tp kite manis
haha
kan wanie

Lyaa Suriany said...

ee,

heeee
majlis
tak tau la tu. duit pun so so je ni.
kena cr sponsor dlu ni..
tak pun kasi ee lps ngn shamir dlu..
:p

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger