Darlings

Monday, February 21, 2011

Picnic Time

Salam, Lama betol aku ambik masa nak hupdate eh, so soo sorry la, semalam attend wedding dekat kampung pengantin, So, kecapekan yang amat, aku postpone lah, pagi pagi ni, aku gagah kan diri jugak la nak hupdate sebelom bos kuar lanting kan keje lagi, mari hupdate secara laju laju oke,
Last saturday, 19 February 2011, Plan untuk berpicnic akhir nya menjadi jugak. aku yang suggest sebenar nya, hari selasa tu tiba tiba terasa nak berpicnic pulak, so aku suggest je la dekat kawan kawan praktikal ni , diorang setuju, cantikkkk. Kebetolan si nisak ( kawan praktikal) bagi nasi kurzi ( nasi tradisi johor) kat aku, so aku pikir,
Satu hidangan tu boleh makan 8 - 10 orang, so apa salah nya aku masak then makan beramai ramai, baru lah happening kan, actually bukan aku sorang, sya(ex classmate a.k.a colleague) banyak tolong bab bab masak ni, maklum la aku kan beginner bab bab masak, kalau harap kan aku takut tak menjadi, ni first time try masak nasi kurzi,
Feeeeh, mencabar betol, satu satu ikut direction kat kotak tu, memang complicated la bg beginner, aku bangun pukul 730 , itu pun aku terjaga, terus menggelabah sebab aku lupa nak perap ayam awal awal, so bangun je terus prepared bahan untuk perap ayam. waaaalla, nasib ayam tu menjadi, kalau tak , tak makan la kawan kawan aku. dalam pukul 8 lebih, kawan kawan dah datang tolong masak sekali, ada yang kopek ikan bilis, sementara tu aku sediakan salad buah+ sausage, aku suka salad buah ni, itu yang aku taram dulu, sambil buat sambil masuk mulut..heeeeee. konyang den!
Da setel prepared nasi kurzi, buat la sambal ikan bilis petai pulak, feh da lama tak makan petai, i likeeeeeee. tapi bau nya..MasyaAllah. heeeeeeeee .. Dah abes masak, time untuk melaram pulok, kan ada photogedix, so kena la melaram sikit, make up kan kawan sikit sikit. Lepas tu get ready for picnic. heeeeeeeee suka.
Lokasi nya bukan ler jaoh benor, Dekat Taman Tasik Shah alam je pun. sebab nya masing masing dah sengkek , so kena la pilih lokasi yang paling dekat. saving babe!, hidup ni kena pandai ekonomi bab kata umi aku. ( time tak de duit jek reti pasal ekonomi..hahaha).
Oke, biar gambar bercerita pulok, aku nak membuta, eh takkkk aku nak rilex sat nooo. babai sayang sayangs! happy reading.
Di mulakan dengan gambar poyos si owner belog, credit to photog
Lapar la pulokkkkk
from left, Nisak, me, Faez & sya yang cuba mencari pasal dengan aku..haha..
Hasil keje faez..dia minat sal photography jugak
K A W A N
Last pose dari kami..beboooi pssst: for more picha? sila terjah fb aku lak..heeee

10 comments:

suezen said...

cantik2 selendang tuh...ehehehe...dh mcm model2 bertudung plak:P

nuraeen mysara said...

akak ni cantik la..
jmput la ke blog sy..

Indah Mulya said...

manyakkk cantekkkk!

O'gosh said...

seperti biasa....GORGEOUS!!

intanurulfateha said...

sayang saya ni cantik bangat~~~

intanurulfateha said...

sayang saya ni cantik bangat~~~

erra syahira said...

jimba time..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye piknik!!! tibe2 lapo lak..hihi~ pandai pakai shawl cantek! =)

Yang comel,

Khumaera Ismail

mardhiah ismail (: said...

bestnyer ! ehhehe

sab said...

as usual. cik lya. cntik! :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger