Darlings

Monday, December 17, 2012

Suka Duka Bertunang

Pejam celik rasa macam baru je bertunang. Tapi bila pandang cincin di jari ni macam dah lusuh gayanya. Lusuh tak lusuh tu belakang ceghita. Yang penting Value di sebalik cincin ni.

Orang orang tua selalu pesan kan. Adat bertunang tak elok lama lama. Oh bab tu kitorang dah langgar. Memang lama sikit sebab masing masing macam tak berapa nak ready nak lompat ke alam perkahwinan. Masing masing busy dengan benda benda alah yang aku sendiri pun tak tau hapebenda. 

Dugaan sepanjang bertunang?

Alhamdulillah setakat ni tak ada dugaan yang betul betul menggugat jiwa , Mungkin sebab dia banyak bertolak ansur. Time aku nak cari gaduh, dia buat derk. So secara tak langsung terus lah tak jadi gaduh kan.

Cuma dugaan dari segi duit la kot. Yang ni susah nak elak kan.Aku bukan di lahir kan sebagai anak orang kaya beb. So nak buat wedding versi wedding of the year tu nehi heyyyy. Cukup ada sedara mara sahabat handal. Satu yang aku syukur. Sebagai anak tunggal, Umi papa dah confirm confirm jadi main sponsor. Hoyeah. Big Clap untuk diri sendiri.


Rezeki?

Alhamdullilah. Sepanjang bertunang. Aku ada dapat dua tiga offer untuk exec, engineer pun hado. Tapi buat masa sekarang masih bertapak di Sini. Tempat keje lama. Mungkin belum tiba masa lagi aku nak tinggal kan first job aku ni.

Rezeki naik pangkat pun berpihak pada Mr Razman. keje keras dia selama ni berhasil. Aku tumpang bangga dengan pencapaian dia.

Preparation?

Yang tu kalau aku rajin aku update kat blog bride to be yang masih di private buat masa sekarang.

Sampai aku masa nanti aku public kan pada readers. 

okey guysss.

Bai.

42 comments:

Amanda Suria said...

bila nak langsungnya? jgn lupa jemput akak eh...

cha said...

takpe lya akak pun bertunang lama. asal tau batas takpela. kita yg nak kawen kan.

eh lya anak tunggal? meh jd adik akak meh hehe

oh lg satu kalau nak kawen mmg sentiasa dimurahkan rezeki. jgn risau :)

Syuhada Nasya said...

best nya kn dah tunang .. xpaaa semoga kekal k :)

gdsbnga said...

tak sabar nak tunggu lya publickan blog tuu .
hihi

Shazwani Ramly said...

cepat cepat kahwin eh kak lyaaaa. :)

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

laaa lya ank tunggal ke?baru tahu.hehe.btw adat bertunang kn org ckp darah manis.btw cepat2 kawen.ely nk tumpang hepy sekaki sket.hehehe

Zuraidah Butang said...

kalo kawen lgl murah rezeki..ade baby lgikkk murah rezeki hehe

uMmI NuR aIn said...

lama dah tak jenguk lya...

biasa la tu adat bertunang, memang macam tu, tapi sebab ada tolak ansur sume benda jadi mudah...

ain doakan yang terbaik buat lya dan pasangan..=)


good luck for your preparation, dear!!=)

cik fadh said...

baru nk masuk alam bertunang next week..hope mcm u all jgk smoothnyer..hehe

Rin Saharina said...

semoga semua urusan wedding going smoothly dear =)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

tula org tua2 kate xelok,tp kdg ikut gak stuasi, banyak lg nk prepare kn,,yg pnting hati due2 tu,hehehe

syakey said...

insyaAllah moga sampai ke jinjang pelamin. ;))

Maria Menado~ said...

wah xsaba nak tengok blog lyaa yg tu.. share happiness.. =)

L said...

waah. dah bertunang rupenye akak.. heee. L bile la plak.. nk kene tnya si dia la.. =P

faiq said...

mcm2 benda ley buat DIY...contoh kad kawen..hehe

fifie said...

Best jadi anak tunggal memang besar lah wedding lyaa nanti, fie anak tunggal perempuan. Jadi disitu ada persamaan kita. Huahua

MizzTina said...

msti byk kan dugaan ms bertunang

dya bunga said...

nnti jgn lupa jemput dya ye..:D

are_lin@yu said...

alhamdulillah dapat banyak rezeki..nti nk berlangsung jgn lpa jmput ayu..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah kalau tiada dugaan teruk kan..

cha said...

Rasa macam dh komen knp takde entry akak huhu

Siti Nadiah said...

alhmdulilah, tak apa la dear dugaan tu mmg ada kan. tak sbr tgu lyaa kahin. nad nak kad kahwin !!!! heheh

vanilla said...

ada blog b2b ye lya..do share it nanti2 ye =)

selamat mengharungi alam pertunangan. inshaAllah dengan izin Dia semoga dipermudahkan =)

✿A I N A A✿ said...

semoga cepat kahwin ye sis.. ena pun baru setahun bertunang, dah macam2 pengalaman ena tempuhi.. =3

Nursaila Norman said...

hi,thx follow saya :))

xpe,dugaan kan mmg ada dalam hidup kita..chill k! :)

Citrus Azwa said...

xpe..lama atau x bukan masalah..yg pntg lyaa dan psgn pndai bertolak ansur dan menjga hati msg2..insyaAllah okey...smoga cepat naik pelamin...suwet2 gitu...(^_^)

the malay male said...

pelan pelan buat persediaan tu

Nai @ TPJ said...

Owh.. Selamat melompat dari alam pertunangan...!

onie said...

tak sabo nak tgk awak kawen :D

N.Aima K said...

wah semoga jodoh tu berpanjangan dear ;)

Hnahdy said...

lelaki kena selalu mengelah kan kan..hehe. anak tunggal? mesti meriah

Cinta hazanis said...

tak sabar nk tgk kak lya kwin.mesti comel. =)

boni kacak said...

InshaaAllah..semakin lama hubungan itu, akan terbuka pintu rezeki sikit demi sikit.. banyakkan berdoa dan berusaha je :)

Shalee Abdul said...

wahhh tahniah ramainya blogger bertunang bln ni :)

nur anis said...

cepat-cepat kawen..hihi...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

takpela lambat sikit pun, yang penting kita tak nyesal kemudian :)

Jna marcello said...

WAHHH syokk je dgrr bila mcm2 rezeki bergolak untuk org yg nak kawen ni..
tu laa org tua2 slalu ckp akn ada rezeki tunang akn dtg rezeki nak kawen akn bertambah rezeki bila ada anak ;)

M Fizan said...

wahhh, tumpang hepi. nanti kak publickan announce ler. terjah teruss. suka orang kawin ni! :D

Liquid said...

hee baguslah. incek liquid dulu pun masa bertunang x byk dugaan yg besar2. sume bole dihandle sampai la ke jinjang pelamin ni ehehehe.

E'in said...

lau ein xmo tunang huhu sbb takut tang dugaan nie laa...

Myra Jay said...

InsyaAllah rezeki ada di mana2..

Bertunanng ni ada pasang surut, yg penting kita tahu cara nak handle :D

Cik Zara Hannan said...

cepatla publickn blog bride tu be tu.. kite suke nk baca. hihi...

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger