Darlings

Saturday, December 15, 2012

Mix & Match + Try & error?

Hari ni bila godek godek draft, ada banyak entri yang tertunggak.Oleh sebab Perasaan nak hilang kan kesedihan hati tu kuat. So makin rajin pulak aku update blog. 

Bila sedih. Mesti ler aku  buat benda yang memang bikin hati aku senang kan. Mix & Match ni kadang kadang boleh buat aku senyum sorang sorang. Dah nama nya mix & match mesti lah ada yang success & error. Kadang kadang puas hati kadang tak puas hati dengan pilihan sendiri.

So untuk mix & match hari ni aku pilih Sleeveless dress & Fishtail dress. Kebanyakan long dress material lycra kan. So agak sexy sikit sebab nampak ler semua lelemak yang hado. Sebelum ni aku noob sangat. boleh tak perasan keseksian itu sampai la Mr Razman tegur. Sejak tu, sila sedar diri. 





+

Sopan kan. Sejuk sikit mata memandang.
Untuk cover tu, pakai lah baju labuh . Boleh cover lemak, boleh cover bontot yang gebus sekali. lagi pun Fishtail dress dah berlambak lambak jual kat blogshop. Boleh terjah calaqisha, OBB, Rinasalleh clothing and banyak lagi laaaa. Sila rajin kan diri google okeh. 

Pilihan kat tangan kaurang.


Picha credit to Mr Google.

 Oke guys? 

Selamat bereksperimen.

20 comments:

Rin Saharina said...

lawaaa..tapi takut nak try bju cenggini.tkut xsesuai.rin ni petite orangnyaa.huu

Ezy Chiaki said...

kalo gemok mcm saye ni leh ke pkai?
uwaaaaa

cik nana said...

dress ke skirt ke klu dr lycra mmg sexy melekat je kat badan.

nitnot said...

Tahu takpe. Banyak dah entry masuk draf je terunggak acantu. Memang, bila hati sesedih ni kadang kena jugak cuba nak happy kan sendiri ye dop? takan hidup manjang nak sedih jer. heh

yee dress yg jenis lycra nih sexy. kita ada satu membazir je beli, dahlah lawa, tiba rumah nak pakai terus tak berkeyakinan. sexy sangat. nak cari cardigan labuh susah lah. hmmm rasa nak potong jek dress tu buat baju tido. tp syg sebab ada manik kat part dada. haha


*panjang nya aku komen. hahaha

Mila Ahmad said...

cantiknya, kat mana ada jual er?

chemay said...

klau kena pakai baju labuh kat luar.
chemay lagi prefer pakai skirt je.
takde lah panas sangat pakai baju berlapis-II
haaaa
:D

Orkid Edyliyne said...

OE tak pandai nak mix & match... kadang tu asal boleh je... hehe... ^^

Cinta hazanis said...

nice tips sis. wah boleh cuba ni. :)

misz aisya said...

maxi dress tu mmg sexy. so sy akan pakai dgn cardigan labuh. :)

teha said...

cantikk laa !

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

hye lya!fishtail dress lawa kn cutting dia?ely suke sgt.hehe
klu match ngn long dress or skirt lagi kebabom =)

fifie said...

Fie suka maxi dress tapi tak suka fishtail. hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

blocking colour skrg mnjadi pilihan,,

*kalau pakai lycra punye dress memg akn menonjolkan ape yg tertonjol,hahah pengalaman sendiri

gdsbnga said...

kite tak penah sekali pun online shopping utk bebaju mcm ni . klu buku pernah lah . hiks

the malay male said...

Sopan gituuuu

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

N.Aima K said...

Niceeee

E'in said...

awekkk... awok tu slim, molek je.. pakai pape pun cantik...

Maria Menado~ said...

umm ok ok.. *angguk2 kepala*

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger