Darlings

Thursday, December 24, 2009

Senyum la woi...

Salam, ramai yang dah bangun ke ramai yg still membuta lagi ni..hehe, Few days blog xberupdate, Lately mood nak berblogging kureng sket, nak g terjah blog kwn2 pun xberapa bersemangat. Virus M melanda diri la ni ditambah pulak dengan kelembapan tahap dewa broadband kesayangan..bak kata zizan , berukband..hoho (sebut sal berukband ni, modem Lya dah uzur sgt2 ni, on9 pun maen sendal2 je modem ni, nasib baek blh guna lagi, tapi tunggu masa jek nk hancur..nak tnya pada sapa2 yangt tau la, kalau bawak g celcom centre, agak2 mahal x kena byr??)

Hari ni xde la bercerita pasal modem yg hampes ni aja, kita sembang2 pasal SENYUM la, pasai pa pilih senyum??? sebab Lya bukan seorang perempuan yg suka senyum.. tipu??

(ni sengih sampai xhengat org da..agk2 trpancar keikhlasan x sengih ni..pssst, skang ni susa dah nk cr gmbr yg i sengih u,,so trpksa amek gmbr 2 thn yg lepas..hoho)

Kamu semua tgk gmbar Lya, of cos la semua nya senyum, dah nama nya amek gmbr kan, xkn lor nk buat muka masam..maksud Lya senyum kt dunia realiti ni, Selama ni Lya xpasan tau Lya jenis yg susa nk senyum, tapi bila ramai yg dah tegur, "Lya, blh x ko senyum sket, masam gile muka, mcm nk makan org.."

macam ni la muka Lya kalau tgh buat keje or ngh jalan..masam xhengat kot..

kadang2 bila Lya tgh jln2 pun Lya hdp dlm dunia khayalan tau, so, xperasan pun de org lalu kt tepi, jangan slh kan diri saya sebab xsenyum..May b ade la bnda yg dok daydreaming tu,..kot2 masa tu tgh berangan kahwin dengan si gigi besi (ala yg brlakon dlm cite pisau cukur tu) hehe,

Lya pun xnak di chop sombong, hakikat nya Lya xsdr pun kdg2 muka Lya msm..so, pada sapa2 yg jmpa lya kt tepi jalan ke kat mana2 la, sila la tegur, jgn takut, Lya xmkn org sbb once korang dah kenal lya, confirm Lya korang akan bsn dengar Lya membebel n berckp non stop.. pada bloggers yg satu campus Puncak alam pun, sila la tegur, kadang2 Lya jln xpndng org, so xperasan..

( saya xsombong la, saya friendly,hehe..terjmpa gambar setahun yg lps..)

sila la jangan ada yang sentap okeh kalo tertengok atau pun terpandang ataupun terjeling dengan muka lya yg masam ni haaaaaaaa...i xmntak pun u..Lya da try untk senyum or buat muka biasa time jln, kang de pulak yg ckp aku gila neh dok senyum sorang2.

okeh la, nak buat conclusion dah la..malas nk pjg2..bukan korang baca sampai habes pun..haha.. conclusion nya, saya bukan budak sombong, saya peramah..(ahah, cam promote diri je) sila tegur saya jika anda terjmpa budak comot ni kat mana2..please2..confirm Lya excited kalau jumpa bloggers yg Lya kenal...

chowssssss

33 comments:

black_mel said...

manisnyer senyuman...
tapi gmbr 2thn lps dgn thn lps...thn ni x tersenyum ker?hehe..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

thn ni reti senyum
tapi xreti sengih..
ahahah

Si budak Aboi said...

1
2
3
konica !

senyum cak !

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.huhuhu same lahh
.i pun klu org x tegur ke hape, i diam jer
.x mo senyum smpai org ckp sombong!
.hehe

.btw, suke sgt syria tu
.mcm tau2 je i suke pakai syria
.nti i pkai, i snap pic ekk ;)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aboi,

ades
xsmpt sengih td
snap balik
haaha

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

intan,

i tau coz b4 diz u penah beli ngn sis zira'
i happy je kalo u suka..
n xsbr tgk u pkai..'
hehe

ch@ said...

akak suka senyum, masa skolah dulu cikgu HEM bagi gelaran ratu senyun :) nama pun syasya means berseri-seri, tu yg dok kena senyum smpai lenguh rahang! tapi...kalo moody tu sbb pe tau, sbb lapo mmg tak tegur org dah :)

sasha* said...

nak kene senyum ke?akak mmg susah nk senyum.dan kt ofis pn sume org kate akak sombong hehe.tak kisah pn sbb dh biasa :P

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kak ch@,

wah..
teringin la nk jadi ratu senyum gak
bagus la tu kak
atleast xde dicop sombong cam lya

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kak sasha,

ntah la akk
sbb bf sndri pun ckp muka lya cam brlagak..
hehe
sbb xsnyum la kot

BRO_MONDAY said...

TERSENYUM ai bila baca entry ni lah cik Lya oiiii~ ('',) koh koh koh

azaliahjsalleh said...

modem saya pun wosak gk ritu
then pegi celcom centre , mahal la
i must pay 350 untuk yg bru
then pakai student package , montnly byr 50 je

azaliahjsalleh said...

modem saya pun wosak gk ritu
then pegi celcom centre , mahal la
i must pay 350 untuk yg bru
then pakai student package , montnly byr 50 je

hisham said...

u mmg..kalo ngn org susah nk senyum tp asal nampak lens camera je..barulah nk snyum...hehehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

Bro monday,

haha
kalo u trsenyum xpe la..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

azaliah,

ades
kte pun package studnt gak ni
abes la..
mane nk cekau duit..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

bro hisham

i mmg pntang nampak cmera..
haha
nk wat cmane

Aujinz said...

okeyh lagi cik Lya tak senyum still nampak manis..

saya tak senyum diorang kate macam kotak surat tepi jalan...:|

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aujinz,

so kalo xsnyum pun xpe la ni
hhaha
nape cm kotak surat tepi jalan lak??

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

komen... pict 1 : lya senyum terpaksa ke apa??? ekekekekeke

pict 2 : oh, kita serupa, buat keje memang tak ley nak senyum..

pict 3 : semua org bergambar memang nak senyum..

kan lya kan...

SENYUM SOKMO

azizan4444 said...

senyum itu sdkah..senyum jg ley kembali mood yg hilang.ngeee

http://azizankadir.com/nak-cari-mood-tak-susah.html

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

mra,

pic 1: oh itu lagak cam kena paksa senyum kan
haha

pic 2: smbil berlakon..haha

pic 3 :yep..senyum sokmooooooooo

hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

zizan,

lya da bace da n3 tu
neway, zizan la tlg snyum tuk lya
haha

HonEyBuNNy said...

yeeahhh..jom kita semyummm...ihihi..lya..nti jom la jumpa ila lak...huuhu..kita lyn2 men bowling ke d mana2...huuhu

Rara said...

lya..kte srupe..rmai org kate muke mg stok pnyombong gler,ketat jep..pdhal x pun..dh mke cmni,nk wt cne kn..hehe :)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ila,

no hal ila
tp lya bab2 bowling ni xhandal..
jgh longkang blh la..
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

rara,

anugerah semulajadi kan darl.
hehe

Wanie-san said...

sama la kite lya!!muke slalu msam..tp bukan somboong...hihi baru dpt on9 ni...penat angkat brg2...=]]

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe...

lya x senyum pn muke comey jek..
mst org nk tegur jgk nnti!

Fatt Chin Choy said...

patutlah terserempak dengan ko kat pasar ikan ko x senyum. takut nak tegur

beli ikan untuk masak bg suami ker? kakaka

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wanie syg,

kalo dkt blh tlg da ni..
hehe
sib baek jaoh..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ifa,

bkn org nk tgur ifa..
org jaoh kan diri
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ah fatt,
ades,
kt pasar mane lak ni..
ha btol la tu
tgh plh ikan nk masak kt laki
hahahaahha

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger