Darlings

Tuesday, December 15, 2009

Sempena hari IBU ..






 
 
Entry ni adalah REPOST. Posting date 15/12/2009. Aku repost balik entry ni sempena hari ibu beberapa hari lagi kan. Sampai sekarang aku still mencuba untuk close dengan umi sebaik mungkin. Hargai ibu sementara dia ada. SELAMAT HARI IBU UMI. SELAMAT HARI IBU MAK. I LOVE BOTH OF YOU.
 
 
 
salam readers, malam ni tiba tiba nak sharing dengan kamu kamu semua pasal mak.Lya plh pasal ni sebab umi Lya baru je accident tadi.Yea,tak teruk sangat.Tapi accident tu buat Lya sedar yang kita kena appreciate masa mak kita ada.Try korang imagine,baru tadi korang dok bergelak ketawa ngn mak korang, then lps beberapa ketika korang dpt berita mak korang dah xde. apa perasaan korang?? wooooo..
 
. Lya hampir heart attack dengar umi accident tadi.Nasib baek kereta yg langgar umi tu bertimbang rasa.Hantar umi g klinik,lepas kena inject dan ambil ubat dia hantar umi balik rumah.Umi kena langgar time nk pegi surau.Dia dah lewat nk solat maghrib.Kuasa Allah,kereta tu tak perasan motor umi agak nya.kecian umi kena hempap dengan motor.nasib baek tangan dan kaki je yang luka
.Tapi ttp xsanggup umi sakit mcm tu.sedih..sigh.. Lya tkt.. sbb lya selalu gaduh dengan umi..selalu xdgr apa yg umi ckp..selalu lawan ckp umi. bukan ank yg baek..sedang kan umi hanya ada lya je.Anak yg degil.. Lya jugak tak close dengan umi..susa nk close dengan umi..n lya jrg tunjuk lya syg umi..
tapi berbeza dengan papa, Lya close dengan papa, may be anak perempuan close dengan ayh agk nya.. Lya lagi dengar ckp papa..kalau papa ckp tak payah.Lya ikut je.. tak adil kan.. kecian umi.. starting from tonite,Allah da bukak mata Lya.. yang Lya tak kuat kalau hilang umi.
.
ada satu kisah.. yangg still dalam ingatan Lya sampai sekarang..
 
hari pertama register di KOLEJ SHAHPUTRA.. time diberi taklimat dalam auditorium.. orang yang bagi taklimat tu suruh cari mak masing2... pegi peluk mak masing2..show ur love to ur mother kata nya.. so, memasing busy cari mak.. umi berdiri tak jauh dari Lya..Lya tak payah susah susah cari dia di tengah orang ramai.. tapi Lya tak pegi pelok & kiss pipi dia pun. Lya pandang & macam speechless, tak tau nak buat apa. Lya pandang orang lain sibuk peluk & kiss pipi mak masing masing. Sampai tahap macam tu lya tak reti nak tunjuk yang lya sayang umi. Demi Allah. Sumpah Lya sayang umi. Tapi lya kekok. Lya tak tau macam mana nak cakap yang lya sayang umi. sampai sekarang Lya masih belajar. 
 
kenapa Lya sekurang ajar tu kat umi. even Lya anak tunggal..tapi umi tak manja kan Lya mcm tu.. Lya dibesarkan dengan disiplin..no manja manja yang melampau.. papa aje yg manja kan Lya .. sebab tu Lya rapat dengan papa.. tapi.. mulai sekarang.. Lya nak manja dengan umi puas2.... Hargai sementara dia masih ada... luv u UMI...

55 comments:

Encik Azizan said...

zizan pon syg mak zizan..ngeee...syukurlah umi lya truk...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

zizan syg,

aah zizan
nsb baek xtrk..

HonEyBuNNy said...

xpa lya....lps ne manjew2 dgn umi lak eh...tlg2 umi kt dpir n kt umah...kmfm ley rapat...hiihih...ila pn rapat dgn abah...dgn ma kurg ckit coz ma tegas n garang ckit....huuhuuh....

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ila,

satu keinsafan kejap ..

fiza zasmi said...

lya,

ak pn slalu gado ngan mak aku..
kami xsependapat..
tapi aku syg mak aku sgt9..
*sigh*

smoge umi lyaa pat sembuh..
amin

rash said...

semoga umi lyaa cpt sembuh k
mungkin hikmah disebalik kejadian ni lyaa ngn umi lps ni jadi rapat & lebih memahami ^^

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

fiza,

ank pmpuan agk nye suke gdh ngn mak..
hehe
amin..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

rash,

tq..
hope so ..
tkt baek jap je
hehe

Fatt Chin Choy said...

kalau kita pandai menghargai
tak menyesal kemudian hari kan
hehe

riBEna said...

bena pon syg mama bena
huhu~
pape pon
lyaa kat kolej shahputra ek?
huuuuu~

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ah fatt,

ye.
pandai pun..
hehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

bena,

da abes study da kt shahputra tu..
nape??
knl ke shahputra??

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.x pe syg
.sume org buat silap
.i pun kdng2 x dgr ckp mama

.kite same2 berubah heh ;)

Wanie-san said...

adat lya..normal la manusia..
bila xde kita baru la t'hegeh2
nak hargai..mase ade kite wat
nampak o xnampak jew..
wani pon same perasaan dgn lya...
wani mmg jarang nak peluk2
mak wani..nak kiss2 die kew..
1st n last wani wat taun lepas..
mase wani grad..2jew..Kdg2 ade gak t'pikir..
nape wanie macam 2...emm..
ape2 pon..syukur..
umi lya xape2..=]

piNky LuCiA said...

pinky pun sll degil2 ngn mak.. huhu.. sedey3..

izwan7 said...

waa..sedih cite ko lya..
alhamdulillah mak ko tak apape..luka sikit je kan..
rajin2 sapukan ubat tuk die tau..

aku pun baru call mak aku semalam..aku terbalik dgn ko,lagi close ngan my mum..betullah teori ko dlm entri tu.. ;)

~@k1 is @utuMn!~ said...

syg..
da xmo sedey2~
still got tyme kn..
so still can change ur attitude...
appreciate ur mom very well pas ni ok...

~@k1 is @utuMn!~ said...

syg..
da xmo sedey2~
still got tyme kn..
so still can change ur attitude...
appreciate ur mom very well pas ni ok...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

intan,

aah babe.
jom kite berubah...
sempena awl muharam ni..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wanie,

bila kite nk berubah peluk mak cam org2 len buat ek..
rase cam janggal sgt nk buat mcm tu..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

pinky,

kalo xdegil rase cam xlngkap kan..
hehe..
babe..
i nk pgl u pe ek??

Sharinginfoz said...

alhamdulillah ur mum ok aja.... memang betul hargailah mak bapa dan org yang kita sayang kan....

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wan,

ak happy je dgr kalo org baek ngn mak..
aku??
take time kot nk close...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aki,

aag babe.
stil de mase..
i kena start appreciate dia skang..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sharinginfoz..
yep
hargai sebelom trlambat..

ch@ said...

sekejap je dah dapat pengajaran kan? akak sayang mama akak, walaupun akak mcm lya, suka gaduh ngn mama...wahahahha!

Aujinz said...

sayang mereka selagi ada..

away..call mak kejap...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kak cha,

hehe
stil gaduh ag akk?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aujinz,

sila2..
muah2 skali kt mak
hehe

azaliahjsalleh said...

syg mak kite juga

Si budak Aboi said...

yup sygi ibu anda ok !

watie said...

syukur alhamdulillah x de apa2.. sayangilaa ibu kita :)

klik samsung :)

Kaito said...

Ibu hanya satu..tiada yg dapat ganti..sayangi ibu anda...jadi anak yg solehah

piNky LuCiA said...

just call me zura.. hehehe.. dah lama kenal baru nak tanya nama.. ni nak kena denda ni.. hehehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haha
ala.
da lame nk tnya
tapi asek xtrtanya
sory babe..

piNky LuCiA said...

hahaha.. maaf diterima.. lalala.. =)

izzahfarhana said...

sebak izzah bce lya =|

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

zura,

sib bek diterima
kalo x nk nanges da
haha

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

izzah,

lya da nanges
haha
lya cengeng sket..

hazirah abdul rahman said...

dEar
semoga umi lya cepat sembuh k,,
manja puas2 tau
takmo jadi macam kt,,=)

♥miszluna™ said...

=)

sygi lah mak sementara dia masih ada
suka entry ni

btw skrg kt shahputra lg ke?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sis zira syg,

ye sis..
lya sedar tu
patot nya lya rase bruntung sebab de umi lagi..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

mis luna,

xda u..
da abes tgh thn hr tu..
knl ke shahputra???

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kaito,

i ll try my bez..

aishahumairah said...

Alhamdulillah..
nasib mak lya xteruk..
btol,kite kna hargai semua yg ada..
esspecially fmly kite=)

piNky LuCiA said...

utk lya mesti diterima..hahahaha.. (romantik ni..)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aishahumairah,

aah
family come first k

faiq said...

syg mak, bgs

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

zura,

fuhhhhhhh
sib bek pmpuan
kalo laki cair sebab ckp dlm nada romantik kan.
haha

piNky LuCiA said...

hahaha.. cair laa jugak.. lalala

ch@ said...

still gaduh smpai skrg, tapi gaduh-gaduh manja la...dia sayang cucu dia la lya :)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haha
biasa la akk..
mak2 mmg suka berleter
akk t jangan salu gdh ngn cik auni lak
hehe

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

betul kata lya..bila mak tak de mula la teringat2 kat dye..

alhamdulillah umi lya xteruk... moga cepat sihat ye makcik...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

mra,

harap2 mcm tu la mra
die tu dgl
skt2 pun nk keje

♥yaya budak suka embun♥ said...

sedihnye sis....

yaya pun syg mama jugak..tp...x reti nak tunjuk T_T

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger