Darlings

Tuesday, January 8, 2013

Tutti Frutti VS Snogurt

Siapa peminat tegar tutti frutti , siapa peminat tegar snogurt? Kalau tanya aku, aku jawab Tutti Frutti ler. Walaupun Tutti Frutti lagi mahal. Tapi puas hatiiiii.

Actually baru sekali aku jejak kan kaki ke snogurt yang dekat seksyen 7 tu. Itu pun lepas sesi habis kan duit dekat gulatis. So alang alang dekat seksyen 7 terus ler terjah snogurt pulak. Reason utama sebab nak tau lla snogurt ni lagi best dari tutti frutti ke same je rasa . 

Masuk snogurt je, tengok decoration kedai. Not bad laaah. Very the colorfullll. 

Then terus ambik ambik cup. Tak menyabar babeee. Aku ambik banyak flavor jugak hari tu. Termasuk flavor dewvy melon & mango peach. dan tak lupa flavor yang tak pernah missed choc & vanilla.Dan dan jugak le aku cedok Mango peach masuk tekak dulu. Oh maaak aih. Very masham!. Dah nama nya mango peach kan. huahua. padan ler muka. Saje je nok men try sebab before p snogurt tu, aku ada la jugak baca review orang. Suggest kan ambik mango peach. Guess what? Memang tak menepati citarasa lidah aku lah.

mari terjah gambar snogurt yang berjaya di cilok dari page diorang la.




Harga bagi 100gram berat Tutti-Frutti = RM5.30 

Harga bagi 100gram berat Snogurt = RM4.90 

Tapi pilihan hati aku , tetap tutti frutti. Sebab aku lagi suka rasa froyo tutti frutti, tak muak sangat. Lagipun tiap kali aku p tutti frutti, dua flavor je yang jadi pilihan hati. Yang len kureng pandang sikit. Aku rasa dah jadi monthly routine dah gamak nya. Ni semua pasal Tutti Fruitti sekangkang kera dengan rumah aku .


So, pilhan kaurang?


54 comments:

Amanda Suria said...

semua tu....bestnyaaaaaa...lama x pekena...

kaizen said...

tuti fruti sblah kolej kediaman ni jer tp harom x penah masuk n beli apetah lg nk rase... so ktpsn dua2 pon x penah rase cano den nk koba

ada mokhtar said...

vote for tutti frutti too! :)

Indah Mulya said...

xpna try lg both yoghurt nih..huhu..cm kuno sgt la pulak..wuuu..tp sy ske jco doughnut pnye yoghurt..sedap sgt! :D

Misz Mieza said...

Dua2 tak pernah makan.. Haha!

AKU CHUN said...

Setakat ni masih juga setia dengan tutti frutti!!

Shazwani Ramly said...

dua dua tak nak boleh? heeee. tutti frutti lah :D

Cik Zara Hannan said...

Sedapnyee. tapi syg bila kat srwak ni takde dua2 ni. huuu. kesian tak? wuu. kirimkan boleh? haha.

cik nana said...

tutti fruti ! sebab tak pernah try snogurt lagi. ekeke. org ckp snogurt toping dia tak banyak choices.

Rin Saharina said...

xpena lagi try snogurt.nxt tem nak try la. =)

✿A I N A A✿ said...

Apapun tetap nampak sedap.. ishhh laparnyaaaa.... huaaaaaaaa

combi said...

ske moo n snogurt ,, hehe

fifie said...

Fie tak suka dua dua. Haha. Bukan tak suka, fie makan tapi fie jenis tak suka sangat aiskrim. Huhu. Yes yogurt pun best

najihahfara said...

tutti frutti coklat & vanilla hehe.

Siti Nadiah said...

dua dua sedappp woo nad rasa. aiyoooo terliur plakk tgk lyaa update ni. nak makannnn !!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

dua2 tak pernh p walau dah dekt sgt..hihi.

are_lin@yu said...

sedapnya..1 pn xsmpat rasa lg ni.huhu

MizzTina said...

dua² eskem ni xpenah mkn pun even mende ni ada depan umah.. sian kan..

boni kacak said...

ish..teringinnya nak try...

Maria Menado~ said...

xtau mana satu. xpernah try snogurt.. nanti kalo jumpa try. hehe.

O'gosh Iskandar said...

caya x akak x pernah mkn lagi kat 2 dua tempat ni....mmg teringin...tapi selalu time x kena je bila nampak kedai2 ni....

fizafantagiro said...

tutti frutti lg best kot ! snogurt tu best , tp xleh lawan tutti frutti .hikss

iima ❥ said...

dua-dua tak suka hehe last mkn tuti fruti masa pembukaan less 5o% tuhh hehe igt nak mkn lagi tp nak cari cawangan baru yang lain pulak hehe

faiq said...

aku sme ngan komen org 1st...dua2 aku x penah mkn..hehehe..

lg 1, aku x suka minum susu..so yogurt pun kurangla

faiq said...

aku sme ngan komen org 1st...dua2 aku x penah mkn..hehehe..

lg 1, aku x suka minum susu..so yogurt pun kurangla

ejulz said...

mmmm.. nampak sedap.. x pernah mkn lagi. tp suka laici.. hehe

Jna marcello said...

ohh lagi murah laa yg snorgurt kan???? Na dah la suka tutti frutti ni tp tu laa mahal gilooo harga nye

zulhilmi tempoyak said...

persamaan dua2 ni... bekas dia beso nk mampos.. hahaha

Syazwan Che Deraman said...

hari tu ambe makan tutti frutti.
tak sedap lansung.

tapi bila tengok snogurt ni.
rasa nak gi cari snogurt pulok!

the malay male said...

makan aiskrim cornetto jek

cik fadh said...

snogurt xpernah rase..tutti frutti ok, sedap ! huhu

Shalee Abdul said...

ai suka moo cow green tea yummehh :)snogurt tu frozen yogurt gak eh? xpena cuba lg :P

Misz Yue said...

titti fruty! besttttt~

kak nora said...

pernah sekali makan tutty fruity tu..tapi tak abis..

gdsbnga said...

Kite baru akhir tahun lepas kot dengar nama snogurt ni . Dan tak pernah makan lagi . Tutti fruti tu pung jarang makan . Hikhik

Ain Norainsyah said...

bila tengok memang telan air liur tapi bila makan, tak habis separuh pun. hehe :)

Eiqa Almond said...

Wahh, mcm sedap je Snogurt tu..!
Teringat mula2x try makan Tutti Frutti, terkejut beruk tengok harga dia. ahhaa

pelangi chenta said...

snogurt xpernah cuba lagi.lebih kurang ke rasa dgn tutti fruti

izfanora said...

xpnh mkn lg snogurt.. tutti dkt dgn umh, makanya kat situ je punca pelaburan.. hahaha..

Shazwan Azizan - wanblur said...

yea... thanks sebab datang singgah blog wan!! :)

hana hadi said...


hana 2 2 pun ok. kalau tiba2 masa tu dekat2 dengan snowgurt p je.hehe

ayut said...

amek tu ha...snogurtye pnuh....xpnh lg merasa tutti tu..snogurt lg la..huhuhu

Hanida Moss said...

tak byk different price dia. tap tak pernah try snogurt, have to try first, then decide mane lg sedap. hee ;)

Shawn Razaleigh said...

dua2 pun mahal. makan aiskrim pop je mampu :p

ziha said...

sy plih tutti frutti!

Miss Nurun said...

snogurt xpnh rse. so i prefer to tutti fruti.

Miss Zahirah said...

dua2 x prnah makan.. heheeh

N.Aima K said...

sekali je pernah makan tutti frutti kah3x..pastu fikir bnyk kali nak makan mahal bebeno..kalau lg bawa anak2

N.Aima K said...

sekali je pernah makan tutti frutti kah3x..pastu fikir bnyk kali nak makan mahal bebeno..kalau lg bawa anak2

Shiyda Aqma said...

dua2 nmpk sedap ! haha

P U C A T said...

dulu i dgn husband peminat tegar tutti fruti,sekarang tak lagi sebab JAKIM blum kuarkan siji halal.

ainraus said...

ain belum try lagi snogurt tuh. tapi, nak cuba jugak lahh nanti. hihihihi.

Strawbery [dot] com (OFFICIAL) said...

Sedap, tapi mahal. . kira ikot timbang, , ^_^

irfan alif said...

TQ for the honest review,Care to try to our Vanilla and WildBerries flavour maybe its suit your taste bud :) and its available now at our outlet Snogurt Seksyen7 Shah Alam.Dont forget to like our fanpage https://www.facebook.com/SnogurtS7ShahAlam

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger