Darlings

Monday, January 14, 2013

Shawl Tutorial : Cover Your Chest

Bila dah menginjak ke arah 25 tahun ni. Punya sikit kesedaran lah untuk share dengan kaurang "shawl tutorial" yang mencover aurat sikit . Manusia memang tak sempurna. Tapi kalau dia effort untuk sharing. Go ahead. Lagi pun sharing is caring kan.


Sape yang tak kenal Dena Bahrin kan. famous Blogger. Kagum dengan lifestyle dia.Sangat menjaga aurat. Kahwin di usia muda. dan dia dah bukti kan yang kahwin awal tu tak semesti nya jadi penghalang untuk kejar masa depan kan dan dan dan dan yang TERpaling kagum sebab tak lama lagi nak jadi ibu dah. arrrgh. Jealous.
Ni antara tutorial kesukaaaaaan. Ntah bila ada chance nak p grab maggie shawl from calaqisya ni. Hot selling habis. Agak nya kena p rembat kat butik sendiri ni. Kalau harap online, Kena refressh manjang la gamak nya.

Yang ni aku tak tau siapakah gerangan nya. Aku main search je. aku rasa shawl yang dia pakai ni sopan. So, aku letak ler sekali kat sini.

Selamat mencuba.

Versi aku pulak? hurmm nak buat tutorial tu yang malas. Sebab style aku memang aku main belit je depan cermin. Kadang kadang idea datang dan dan tu jugak. Lepas tu try kali kedua dah tak ingat. huhuahuahua. Prolematic betul budak ni.

24 comments:

Nizam Ijam said...

pakai tudung yang sempurna :)

saya dah update...
hope dapat tolong walaupun agak susah.... :(

Hanida Moss said...

Saye kagumi muslimah yang betul2 cover aurat. Longgar & tutup dada :)

Nai @ TPJ said...

Thanx, girl...

Cikgu Vina said...

suka tgk org yg pakai shawl yg labuh2 =).. insyaAllah akan berubah menjadi lbih baik satu hari nanti

Misz Mieza said...

Suk sangat dengan style Dena bahrin tu tau.. Memenuhi ciri2 wanita Islam yang berhijab.. =)

Syazana Nazri said...

yeapp. cover aurat tu yang paling penting kann?

cik nana said...

skrg nana pun tengah sikit2 nak melabuhkan tudung tutup dada. malu le titew. hikhik

N.Aima K said...

good tips dear ;)

fifie said...

Fie pun suka sangatttt dengan dena, selalu stalk instagram dia. huhu.

The ShomeL TwinZ said...

cntik...:)

MizzTina said...

yup, suke pemakaian dena bahrin tu.. maniss

✿A I N A A✿ said...

tu mesti hostel kt uia gombak.. i had been there before.. hehehe.. tapi tak pernah pula terjumpa ngn dena ni.. huaaaaaaa sama baye je ngn ena...

Rara Nasiha said...

kita nak post gambar utk tutorial tudung tutup dada pun, tak post lagi. sigh. teruk perangai. Insyallah nanti ada masa, cuba post jugak. :)

najihahfara said...

suka dengan penampilan calaqisya. cantik2. dena pun cantik juga

boni kacak said...

versi saya awak tak sharekan pun??hahaha :P

Maria Menado~ said...

oh comel. stylo. thanks. boleh try. err.. bila la kan.. =P

kite ni pemalas sikit. ngee~

P U C A T said...

yup ...agreed with ur statement " semakin menjangkau usia perlu cover aurat proper rite".mcm kite la bile dah kawen segan pulak nk pakai tudung yg muat2 je cover chest kene beli saiz yg besar sikit.hehe.

takpe perubahan secara perlahan kan bukan mendadak inshaAllah boleh :)
chaiyok!!

Ain Norainsyah said...

harapnya satu hari nanti ain pun dapat pakai tudung macam tu. menutup aurat. :)

umur dah masuk 25 ke? nampak macam lebih kurang umur ain je akak ni? hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik gak tu..

are_lin@yu said...

nice..;-)

TiranaAduka said...

ada bantal..hehe

ainraus said...

i was thinking to change my style too! cuma tak pandai lagi nak belit2 tu.

zEri sAfEerA said...

good effort :)

Myra Jay said...

MJ setia ngan tudung bawal dan tudung pakai siap je :) senang + malas nak mencuba..heheee

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger