Darlings

Wednesday, November 28, 2012

Review Session : Safi Balqis BB Cream

Aku ada hutang review blogshop tapi aku hold dulu sebab aku semangat berkobar kobar nak review pasal Bb Cream terbaru ni. 

Sebelum ni aku ada update pasal entri safi balqis kan. 

Kali ni pulak aku nak update pasal produk terbaru dari safi balqis ni. 

Aku tau kewujudan BB cream safi balqis ni sebab aku terbelek pamplet guardian. Sekarang guardian tengah buat sale kecil kecilan . So belek punya belek mata terpandang dekat produk safi balqis perfect 10. Eh eh eh. tak sangka ada BB cream dah.

Teruja lain macam uollls.Terus petang tu jugak aku p guardian untuk sesi merembat. 

Cilok dari instagram aku sendiri. Aku ingat aku je yang baru tau kewujudan bb cream safi balqis. Ghupe nya ada gang lagi
Yang ni macam biasa cilok dari Mr Google. Lagi clear la uolls
 Review aku?

Dari segi harga Not bad. Exact price RM19.90. Disebab kan sekarang ni tengah sale kat guardian dapat ler RM16.90

First time aku try yang tester dekat kat guardian tu, aku dah berkenan sebab textur bb cream ni tak pekat & tak cair sangat. Lebih kurang maybelline jugak. Tapi size bb cream yang safi ni lagi besar sikit dari maybelline punya. Harga pun  lebih kurang je kan kalau nak buat comparison.

Effect dia?

Tak jauh beza pun dengan maybelline. cuma safi nya product bau wangi lerrr. Aku nak review lebih lebih pun sebab aku baru guna dua hari. So, sepanjang dua hari ni aku puas hati lagi lah. 

Kalau ada apa apa yang aku tak puas hati . Tunggu update lain pulak. Chows.

53 comments:

Shazwani Ramly said...

bagusnya safii. i like.

Hnahdy said...

bb ni untuk apa?

Indah Mulya said...

sy br taw kewujudan bb safi ni pas bc post sis..lagi teruk..huhu..kalo cm maybelline, mcm best jgak lah tu..thanx for sharing sis ^^

cik nana said...

safi pun dah ada bb cream. baru tau jugak. kite pakai bb cream garnier. klu best sila review lagi ye ;)

cha said...

cream ni utk apa lya? nmpk sgt tak tau psl benda benda camni >.<

Anisa Hang Tuah said...

thanx review lya...baru nis tau safi pun ada bb cream..

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

eh safi dh ade bb cream?bru tahu.hehe.btw my skin xleh sket yg fragrance ni.nnti merah2 :P

fifie said...

lyaa hari tu lagi nak tanya, okay ke pakai safi nie? Sebab fie tengok lyaa nie loyal user utk safi kan.. hehe fie bru cuba safi balqis cream tu fie buat as foundation. Molek ke tak eh ?

Amanda Suria said...

akak guna maybelline

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

oh saye baru twu safi dh de bb cream =)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

ooooo.... dah ada bb cream pulak..
memang sekarang orang beramai2 pakai bb cream je sebab senang kan...
tapi OE prefer tak pakai bb cream... pakai bedak je.. hehe.. ^^

✿A I N A A✿ said...

ramai kata safi ni berkesan... sis pun ena tgok muka sis pun bersih.. sedih dan jeles sbb org lain boleh guna safi ni.. dah la murah.. ena ni tak sesuai pkai safi, muka double triple worst.. T_T

Myra Jay said...

Sesuai buat mereka yang masih mencari yang sesuai,. boleh baca review ni, mana tau diorang berkenan :D

E'in said...

eh eh eh... nie yg kite kena beli nie awek...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok ea.. yui pon bru tau ni..tgk iklan ada yg safi rania bb je..huhu

O'gosh Iskandar said...

akak baru nak try beli kat watson aritu...sekali dia promote pure beauty punya bb cream plak...pulak tu buy 1 free 1 lak tu...terus x jadi amek safi...anyway, ok gak yang PB tu..

Miss Zahirah said...

eh2.. baru tau safi ade bb cream erk..
biasa pkai maybelline tp kecik je
harga pn x slap 24.90..
safi ni murah ckit erk... besar plk

Izzah Azizah said...

ouhh, safi pun dah ade bb cream jugak ek. price pun okey, nak try lah. nice sharing :)

Shalee Abdul said...

kulit kite xblh masuk la dgn safi hehe. tp kwn kite guna safi dr zaman skola dl smp skg ok jee. myb sbb lain2 kulit kan

nur anis said...

wahh..safi balqis pun dah ada bb cream...

faiq said...

hehe...dh namenye perempuan mcm2 produk die cube..hehe

[sutera kasih] said...

tgh sale ke??? uwaaa...nk g beli..sy safi loversss hehe
thanks sbb sharing :)

onie said...

wahhhh, ada BB Cream gak?onie pun baru tauuuuuuuu,hehe... btw,rindu awak,dah lama tak kesini :D

♥ Miss Hearty ♥ said...

wowww..mesti try neh :)

Jna marcello said...

tu laa Na dgr pun product ni bagus..Na mcm Nak cuba takut kelain lak jd nye ;|..
sbb org kate tak elok tukar2 product hmmm

boni kacak said...

okeh..saya nak tengok perkembangan semasa..hehehehe

Dunia Wilma said...

Wilma tak pernah try tapi rasanya produk Safi nie bagus ^_^

luqman zakaria said...

xpakai safi pakai vaseline for men..hehehehe

Misz Mieza said...

MM dah lama tak guna bb cream.. Pemalas ko aku nak manjakan muka.. Huhu~~

Maria Menado~ said...

okay. Lyaa ade gang satu lagi. Kite baru tahu ade BB rupanya... oh, boley beli ni.. kite xde bb cream agi~~

Shereen Yahya said...

laah , sama la , shereen pun baru tahu . rasa macam nak beli juga . hehe

are_lin@yu said...

mrh jakan..tp mka ayu ni pkai bb pn npk parut pnuh..huhu

Ain Norainsyah said...

Cam best je... nak try la.. he :)

nadzirah sofia said...

aku mmg pengguna setia safi balqis..hewhew

zulhilmi tempoyak said...

nk soh mak pkai yg ni la.. heeee

tlg blikan bleh..?? ;p

boni kacak said...

adeh..komen saya hilang..sob3

Yulia Rahmawati said...

Tthanks for sharing. I just know about this balqis bb. I'm using maybelline :)

zulhilmi tempoyak said...

aik.. bkn dah komen ke kat sni.. huhuhu

P U C A T said...

best tak pakai ??
saye sekarang da stop pakai safi punye product sbb dah malas.skang ni amalkan vco je...;p

aniswany said...

product safi ni kalau pakai secara istiqamah effect dia mmg cantik kan..wahh gittew :p

chemay said...

orang kata product2 yang ada wangian ni bahaya sikit.
hmm tapi tatau lah betul ke idak.
sebab ada terbaca kat entry med haritu.
ce try cek balik.
heee
:D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya pakai safi, tapi bb cream belum try lagi :)

misz aisya said...

sy suka safi balqis. dah pakai dekat 5 taun. lamabt brkesan tp puas hati. :)

owhh xpnh try ag bb cream ni.

Nasuha said...

nice. nnti cuba. insyaAllah.

Nizam Ijam said...

header baru tu cantik :)

saya dah update :)

zaty said...

kurang ckt lah bb cream ni. yg maybeline bau dye xsedap..trus xnk pki dahh..huhu

Rara Nasiha said...

jarang betul i makeup2 ni lyaa. selalu pakai eyeliner dgn lipbalm je :)

Miss Zahirah said...

pasni ble jdi duta safi la.. hihihi

waroeng coffee said...

wah buat cewek ya :) nice review aj :)

Yulia Rahmawati said...

dear,,, saya tunggu blog post baru dari kamu ya :D

lia zakiah ZULKAPLY said...

Jyeaah...lia.zf pon berkenan sangat dengan bb cream ni.haritu test2 je,sekali bila da try dia sangat sesuai dgn lia.zf...lia.zf da banyak kali da tukar bb cream.and now lia.zf nak tetapkan safi balqis perfect 10 bb cream as officially bb cream lia.zf...xnk lg yg lain da.yang ni sahaja best..

lia zakiah ZULKAPLY said...

Jyeaah...lia.zf pon berkenan sangat dengan bb cream ni.haritu test2 je,sekali bila da try dia sangat sesuai dgn lia.zf...lia.zf da banyak kali da tukar bb cream.and now lia.zf nak tetapkan safi balqis perfect 10 bb cream as officially bb cream lia.zf...xnk lg yg lain da.yang ni sahaja best..

Adel Amran said...

krim ni boleh buatkan kulit naik jerawat ke ?

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger