Darlings

Monday, November 26, 2012

Review Session: Rebus rebus Steamboat & Grill

Ketam gua menyorok disebalik mee
Sabtu yang lepas ohsem sebab luang kan masa reward diri lepas penat sebulan keje. Time dapat gaji lah nak pamper diri sendiri . Kebetulan memang dah lama mengidam nak makan ketam . Sebelum ni aku pernah makan steamboat dekat flaming steamboat area sunyway pyramid tu. Tapi kat situ tak do grill bagai. So tak mo p even lagi banyak pilihan. 

Lepas tu tiba tiba teringat yang sis sasha pernah upload picha kat instagram dia. So apa lagi, sesi mengoogle lah cari kat mana sebab kitorang ni tak pernah p alam avenue. So agak mengagau lah jugak .

Fresh dari ladang woook
 Bila datang sini, tiba tiba aku bukan jadi penggemar udang. Pilihan hati aku ketam & ayam jeek.

Oh my ketam

Yang ni pun best part jugak. Sebab ada banyak jenis ayam & daging  yang diperap.  blackpepper, soy garlic, teriyaki.. Nak feeling korea lebih. ambik ler daging bebanyooook.


Hasil santapan berdua. bersepah sepah macam 5 orang makan. Burrrrrrrp. Alhamdulillah. Balik rumah kejap terus lapar eh. sebab tak makan nasi kan. 


Kot sape sape yang interested nak p menketedarah sekali. Meh usha map sikit. Google je cari alam avenue.

 for reservation : 010-4334969



























44 comments:

Amanda Suria said...

TERUS RASA LAPAR BILA TGOK TIME PETANG2 MCM NI...

comeliness_zaty said...

kat bangi pun ade 1 mcm ni. steambot rm30 sekepala. mknn boleh pilih ape2 pn. eskem pun ade..sedappnyee..

Rin Saharina said...

nampak sedap.nyuuumyy! :D

Anisa Hang Tuah said...

Ouh lazat!

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe tetibe teringat kt seoul garden pulak,dh lame xterjah sane,hehe

pic first tu selalu pepatah ade udang dsebalik batu, ni ade ketam disebalik mee,,ahhahaha

cha said...

Sedap kan lya. Murah pun murah huhu

cik nana said...

pehh puas makan..sedap tuuu..

yana yani said...

wau bestnyer..terliur lah plak...lama x mkn ketam sbb alergic

hazanis said...

kena pi ni. dah lama mengidam nk makan steamboat. :)

black_mel said...

sekepala dia caj berapa?

fifie said...

Haii cik lyaa, kita tengah jealous nie. Sedap sungguh !

Shazwani Ramly said...

sedapnyaaa. ayam ayam. ketam ketam :) hahaha

Nai @ TPJ said...

I suka gak ketam, tapi x suka nak kuar kan isi dia.. ^_^

boni kacak said...

wow..nampak sangat marbeles la..adeh..terliur dah ni..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..beshnya..kan syiok lau ada kat ipoh ni..

The ShomeL TwinZ said...

wahh bestnye lyaa :)
xprnh smpai lg tmpt nie...

O'gosh Iskandar said...

aiseh...cam sedap je....apahal la tempat makan sedap2 banyak kat shah alam ni...

P U C A T said...

alahai..bestnyer..
saye juge penggemar steambot!!

are_lin@yu said...

sedap!!dahlah ayu tgh lapar ni..hihi

mizz miaizzati said...

sedap nih stemboat ketam..selalunye kalau pi stemboat..mesti tang ketam tu cepat abihhh...

dya bunga said...

mcm best je

Mila Ahmad said...

lama xmakan steamboat.

Miss Zahirah said...

steamboat... terliur la plakk

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

Sedap nyee.ely hantu udang.pntng jumpe mmg abes la rembat masuk perut.hehehe

Maria Menado~ said...

waa... sedap nya!

✿A I N A A✿ said...

Ya Allah sis sedapnyaaaa!!! ena memang tengah usya steamboat yang mana sedap dan murah.. serius, ena tak pernah makan steamboat seumo hidup ena.. sebab tu nak cari.. nanti boleh la pergi kat sini

Bui Junaidi said...

BESTNYA..CONFEM TERDUDUK LEPAS MAKAN KAN..HAHAHA

KAK BUI FOLLOW BACK YER..^_^

Hnahdy said...

dapnya...

Misz Mieza said...

Dap errr... MM dah la penggemar daging bakar.. Dapat nih syorganya hoiiii... Ok mode meliur on.. Glupp!~

Pykaa Pdott said...

sedapnyee steamboat . kbnyakkan entry pyka tgk asyik duk story pasal mkn je . adoiii tak tahn la tgk . hee

Myra Jay said...

Mkan steamboat ni memang best, menguji kesabaran, sebab nak kena rebus seniri dan tunggu masak ;D

nur anis said...

saya sangat suka steamboat yang siap ada grill macam ni...yummyy..:)

Ain Norainsyah said...

Wahaa..telan air liur baca ni. Tapi ain xpenah habis makan mende ni. hehe :P

Shalee Abdul said...

perghhh sungguh menggoda kan?

syakey said...

menggugat keimanan perut ni. huiiii

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. sedapnya tengok steamboat semua ni. adoii mahal tak kat restoran tu?

fatin amalina husna said...

nyum..nyum..sedapnyaa..
husna pon lama dah x mkn ketam nih..=D

izfanora said...

lapar tetiba tp sentap ! i alergy plak seafood.. nangis.. :'(

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh sedapnye...
dah lama tak pergi makan2 macam tu jugak...
tetibe teringin... ^^

azza sahana said...

tetibe lapar...

pelangi chenta said...

nyum...nyum...nyum
i like steamboat

Jna marcello said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkk T_T
bestttt nyeeeee udang tuuuuuuuuuu

nora said...

terliur lah pulak...tiba2 jer rasa lapar..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sedapnya. saya dah la tak lunch hari ni :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger