Darlings

Friday, October 5, 2012

Review Session : Vaseline Lip Essence

 4 Tahun Yang Lepas,

Aku jenis bangsa umat manusia yang sangat susah nak minum air masak. Kadang berhari hari "terlupa" minum air masak. Sampai lah satu hari aku kena kencing kotor.  Macam mana aku boleh tau? Doktor lah bagitahu kan. Tapi aku bukan nak bergebang pasal kencing kotor.

Aku nak ceghita disebab kan aku tak suka minum air masak, bibir aku jadi cepat kering, menggelupas, kadang tu sampai berdarah sebab aku kopek.

Bibir lagi makin teruk bila pakai lipstick . Kalau Revlon okeh lagi, Tapi kalau tibai Maybelline ke, In2it ke mesti menggelupas. Makin lama macam orang sakit dah ghupe nya. Solution nya, aku ambik inisiative pegi bertapa kat Guardian sekejap, melilau cari Vaseline. Cari punya cari. Finally jumpa Vaseline, Lip Essence.

So Far, sangat berpuas hati. Bibir kadang kadang kering la jugok. Tak de 100% cure. Tapi , better daripada dulu. Tak de la sampai pecah pecah. Lip Essence pilihan aku kali ni yang tak de color punya. Sebab first try kan. Aku lebih kepada nak meng cure kan bibir aku . So tak do la kisah sangat bercolor ke idok.
Aku bagi 4 bintang untuk Lip Essence ni.

Getting better dah bibir mak jemah
Harga pun affordable. Tak sampai Sepuluh hinggit tak silap aku. So boleh p beli banyak banyak letak setiap handbag. Sebab kalau jadi macam aku, berjam jam cari aku letak lip essence ni kat handbag mana satu.

Next, aku rasa nak try yang chery ni. Kasi ada effect pinky pinky sikit. So, kalau tak jumpa cari lipstick pun sekurang kurang nya ada pengganti. Lip Therapy gitu.

So, apa kata kaurang. ada Lip Product yang kaurang berpuas hati or nak share. Kalau tanya aku. Semesti nya aku pilih Vaseline. Tapi tak salah nak try product lagi. Kot kot kesan dia lagi vavavooooom.
















62 comments:

Miz Dayah said...

saya pakai vaseline lip essence ni dah lama. bertahun. mula2 pakai yg tutup biru (mcm dalam gambar. pastu try yg tutup merah. basicly, sama je dua2. takde flavor. and die bagus melembapkan bibir. and saya sangat puas hati pakai vaseline lip care ni. sampai skrg still pakai and rasanya takkan tukar yg lain :-)

Rin Saharina said...

Lipice pun bestttt :)

zera eira said...

pernah guna ni n sangat bagus!

dhiashahida said...

ms bulan pose kritikal la penyakit bibir kering/pecah ni..senyum kit pun da blh berdarah..nak mencari gak ni yg ber effect pinky tu..huhuhu

Anak Jati KL said...

saya jilat bibir jer kalau kering LOL

najihahfara said...

sy suka pakai product vaseline..elok

syafiqakarim said...

err. kena beli ke ni?
eh. hiks

are_lin@yu said...

dulu ayu pkai produk vaseline jgk..yg losyen nya..hehe

cik hani said...

should try it later..
thanks for sharing..

Jna marcello said...

okay kita geng!Tp awk bole gak minum air masak..and sy rasa klau setahun sy minum air masak 2kali je even demam pun kena ade air sejuk!Tp bak lips ni pulak penh try vaseline ni tp mcm xjd ape pun..myb kulit kita berbeza ;/

Citrus Azwa said...

wahhh..baru tau..smala problem kita..bibir slalu kering..huhuu...t nak cuba la kot2 jdi mcm lyaa ckp vavavooommmm...hihihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya pakai lip therapy cherry tu, memang ok sebab dulu bibir saya kering n mengelupas :)

cik nana said...

sama lah dulu pun kite kurang minum air masak cek doc kencing kotor sampai skt tulang blkg semua. huk

sampai skrg ni mmg spesis kurang minum air masak, tapi bibir tak pulak menggelupas. selalu pakai maybeline lip smooth je jarang pakai lipstik. hik

!za VS c!c! said...

btol tu..sgt bagus tau bende ni..lgpun ta mahal pun...kirenye sgtla berbaloi..=)

cha said...

Akak pn dulu jarang minum air kosong bibir terkopek gakla sbb kering. Akak pakai lipbalm je. Tp tu pn kdg lupa pakai sbb akak bkn jenis pakai lipstic lipbalm bagai ni lya. Malas pun ye. Tak reti pun ye haha

dya bunga said...

dya xpernah guna lgi..mungkin lepas ni akan cuba guna.:)

p/s: jom exchange link..:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg ni yui tak pernh try lg.

nur anis said...

bibir pecah memang sakit kan....eh..saya pun sama la..selalu melilau carik lipstick kat handbag mana satu..huhu

SURIA AMANDA said...

yang cherry tu sgt2 best..

Norhayati Basri said...

Saya pulak guna Vaseline Intensive Care yg bentuk botol tu. Tu pun ok, n lama nk pakai. Tp kena rajin sapu pakai jari ler..ngehegeee

Indah Mulya said...

wooo noted! sy salu guna nivea, currently using hydro care. mmg moist abes lah pkai, bawak tdo trus sbb colourless. tapi die cam bau sket ah sis, tak taw nk describe bau cmne. haha. tapi stakat ni puas hati lah ngn result. cuma kalo sy, sy plg ske lip ice. bau sedap, den rs sejuk je kt lips. tp yg nivea ni bagus utk lips yg pecah,kering. sy pkai ni masa sy kt nz lg, yg cuaca tiap ari sejuk dan kering. ok la resultnya :)

fifie said...

Hari tu bbir fie menggelupas teruk, tapi fie suka je tarik tarik kulit kering tu. haha. Fie cari yang macam nie dekat guardian takde ke fie tak jumpa tak tahu la, fie beli yang botol biasa. Okay jugak

♥ Cik Zack ♥ said...

kite suke lotion vaseline ni. lip xpenah gune ag. nk try lah :))

Ros said...

Salam ziarah...

cik chinta said...

lom pnh try..nt r terjh..hihi

asfira aminuddin said...

ouh elok eh? bibir i pun kering jugak and selalu menggelupas. thanks for the sharing babe :)

ainraus said...

i pun suka pakai vaseline je. kalau nak bagi nampak kaler sikit, i pakai lipice. but most of the time vaseline je i pakai. :)

Dunia Wilma said...

Nak try jugak la...
Selama nie Wilma guna Lip Ice...
So far, ok jugak la...
Coz Wilma pun macam Lyaa jugak...
Tak suka minum air :-)

Atiqah Wadiah said...

slalu pakai lipice dgn vaseline :)

boni kacak said...

saya pun nak try la..kasi nampak pink sikit bibir ni..hahahahaha

gdsbnga said...

nak tryyy lah yang merahh tuuu ! hihi

fasha said...

tak penah jumpe pon yg ni..tak pe..t kte nak cari laa..hewhew..kte kurg pkai lipstik..so nak try la yg lyaa suggest ni..huuu

widiea azira said...

wahhhh nak try lah!!

✿Lady Ainaa✿ said...

ena srg guna maybeline sbb bibir tak ada mslh sgt.. tapi ramai yg kata jenama vaseline ni bagus, dah habis lipbum maybeline, ena nk guna yg ni...

LelakiSemalam said...

i pun guna juga ...hehe

Zaza Ridzlan said...

nak try carilah produk ni..

cheeze maz said...

seronok jelajah sini. akak guna jenama SILKY perisa cherry.

jemput ke blog akak cheezemaz.blogspot.com , mana tau teringin merasa serbuk CHEEZE MAZ yg bila dibancuh serupa dengan sos CHEESE WEDGE di KFC

Aishah Jahirah said...

losyen dia pun oke....:)

Yuni Aisyah said...

nak try jugak la...:)

p/s salam kenal...pertama kali dtg sini..^^

IntaNBerliaN said...

mcm bagus je produk ni... sy pun kurang minum air

Everything's Everythings said...

Tak pernah lagi pakai vaseline punya, selalunya kalau bibir kering pakai lip bum biasa je..
lps tu kena lah rajin bawa air masak ^^
penting juga tu..

Myra Jay said...

MJ penah kena kencing kotor, sakit sangat perut masa kena tu..

Now dah kerap minum air masak banyak, takut :)

eMMe said...

dulu pakai vaselin, skrg pakai lip ice, hehehe...

inche hlovate said...

veseline memg okay..member pun ade pakai..

Yana Lieyana said...

Tq share. nak cuba la. bibir yana pun bermasalah. kurang mnum air masak. tak suka! hew hew :)

zOeY zAu YaH said...

saya pun rasa vaseline ni antara yg the best.klu jenama lain bibir rasa tak best sbb kesan'wax' kt bibir bkn membantu sgt pun.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

macam ni yea.. terima kasih kongsi ni.. bagus ni..

Maria Menado~ said...

kite guna vaseline ni. tapi bukan lip balm nya.. hehe. ada gambar nana... nanti kite email lyaa ea. dia kata dulu panggil lyaa norly. eh? hrap tak salah org. kehkeh.

Jna marcello said...

nape commnt sy x appear nni? hhmm

E'in said...

e'in pun xsuke minum air masak sbb xsesap.. tawar je rase! hahaha

piko ija said...

lelaki ley gune x??hehe

dwaty said...

saya pakai brand ni juga...

unsecretostory said...

macam best . nak try jugakla :D
Thanks review .

Citrus Azwa said...

mulut citru jgk jenis kering..tp citrus pkai vaseline yg dlm bekas petak tu je..nk try yg nila..tq lyaa..;)

Syazwan Che Deraman said...

yang cherry tu memang rasa cherry lah?.
takda perisa durian?

are_lin@yu said...

hehe..ayu suka pkai lip ice ;-)

shu said...

sy dh lama pakai nivea Pomegranate..best :)

Lizzie Yasmin said...

aku guna veselin dalam pot jer. Rasa lagi elok. Yang lain semua tak poleh pakai. Sbb makan kering terutama lip ice

Mysara Ab Rahman said...

mai pn mals minum air masak...
so solution mmg beli lip balm

C i k R e n e x said...

nak cari laaa..mmg bibir kering pun ni. thanks 4 info..

aniswany said...

anis pun sgt xsuka minum air,bkn air masak ja..semua air.now bru tau effect dia,kulit kering xcantik..
and..vaselin mmg terbaik kan :)

nadzirah sofia said...

mcm best je yg utk lip tu

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger