Darlings

Saturday, April 21, 2012

Kita lupa

Kita kadang kadang rasa yang orang sekeliling kita teruk, jahil, kurang ilmu, bodoh,

Kita kadang kadang rasa, kita lebih baik dari orang lain tak kira dari segi agama, appearance, Education,

Kita kadang kadang rasa, "eh teruk nya dia ni, update blog tanpa bagi manfaat dekat reader dia"

Tanpa kita sedar, bila kita rasa kita ni better dari orang lain, kita dah wujud kan perasaan riak dalam diri.

Kita lupa,

Kita cakap,

Kita dalam cubaan untuk menuju ke arah kebaikan,

Tapi masa yang sama, Kita lagi teruk dari orang yang kita rasa dia teruk.

Paham. Ishk. aku pun belit belit dah ni.

6 comments:

SYARIFF HAIKAL said...

tula lyaa.manusia mmg sering lupa dan seketika bila kesedaran itu dtg mereka akan igt semuanya..dan bersyukurlah disaat kte leka dan lupa dia selalu ada tuk kte..

Lyaa Suriany said...

yeah.

sy pn selalu trsasar.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

paham.. ^^

saharinasaharudin said...

fhm syg.setiap org ada kelebihan & kekurangan memasing :)

zulhilmi tempoyak said...

tp difikirkan balik... penat kita kt kat org. tp kita sndr xtau berat mn amalan kita... huhu

babycomel said...

sebab tu lah kita manusia ni kena sentiasa saling ingat mengingati.. memang kita sentiasa mudah lupa. Lumrah hidup..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger