Darlings

Monday, July 11, 2011

Hidup jangan mendongak ke langit sangat, Tengok jugak mana bumi yang kau pijak


hooooh. Tajuk tak boleh blah. Sebenar nya dah lama aku nak post pasal ni, hurmmm, tapi asyik tangguh jek, biasa lah, kalau ikut kan kebosanan sekarang, aku boleh hupdate 3 entry dalam sehari. erkk percaya?

okeh, berbalik pada tajuk. Aku terpikir pasal benda ni, adakah title anda sebagai student IPT or IPTS tu boleh buat anda lupa diri? Tak kenal kawan, Bila jalan tu rasa macam kaki tak jejak lantai, tak pijak tanah. eh hello hello. Pelissss lah. pelis berpijak pada bumi yang nyata. Jangan nak melayang sangat.

Kalau kita rasa kita hebat, 1 juta orang lagi yg lagi hebat dari kita. so, jangan nak action lebih sangat. Hidup ni ada putaran, hari ni kita kat atas, besok lusa belum tentu lagi kita tak turun bawah.

 Biasa orang yang jalan tak pijak tanah ni, orang yang tak ada apa apa lagi. aku bukan punya sorang dua orang kawan. aku kawan dengan semua orang. apa yang aku boleh simpul kan . orang yang hebat, sentiasa merendah diri. low profile. Tak ada nak meninggi diri dengan apa yang dia ada. So, stop lah perangai annoying tuh.


hurm , tak tau la apa nak jadi, itu baru jadi student IPT, belum lagi, dapat kerja, belum lagi dapat suami kaya agak nya. hish..Jangan bagi orang rasa title " ustazah" tu tak berguna. Macam mana nak bimbing orang, kalau kau pun tak tau macam mana nak berpijak pada bumi nyata. ce cita kat aku sikit. 

babai lah. aku nak p meroyan kat twitter pulok.

9 comments:

mummy2k said...

naper ni dik?title 'ustazah" tu yang kadang2 wat orang expect more,tp hakikatnye tak camtuh,kan?

FARAH IZWANI RAMLI said...

tak semestinya pelajar ipt itu bagos. :)
pandai tapi tak bersih hati tak guna jugak kan.

HonEyBuNNy said...

setuju entry neh...

ila ada gak org tu...title "ustazah" tapi dia bab mengata,Ya Allah...lebih dari kita org biasa neh...ish2..

manusia2...insaflah..uhuhu

yuyueyuliana said...

manusia mmg mcm tue kan lyaa ? haih

EZAN IDMA said...

belagak tu tak kemana sbnrnyee :)

Queen F said...

ada apa pada nama? tak ada apa-apa pun.. cuma nama yang dieja dengan huruf-huruf sahaja.. :) haih kadang nak berlagak tak bertempat.. dah ada title buat orang lain macam tak setaraf dengan dia kan.. :| haihh.. -.-'

cik hani said...

martabat manusia sama je di sisi Allah.. title tak beri apa2 makna..
yang penting hati.hati.. hihi

Aliza Zeke said...

meroyan jgn lebih2 lyaa..bahaya t..hehe

kak wawa said...

akak setuju sangat dik... :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger