Darlings

Wednesday, June 1, 2011

Tips Kelihatan Kurus

Hah baru lepas berebut laptop dengan si ema. Tak pa, kasi chance dekat sepupu kesayangan. Tak ada hal pun. okeh hari ni aku share sikit apa yang aku praktik bab bab dressing. Aku bukan orang yang expert nak ajar kaurang. 

Tapi apa yang aku rasa aku suka, aku selesa, aku rasa sesuai, boleh la share. Tapi tips ni sesuai untuk orang yang Pendek macam aku. feh nak taip pendek tu pikir 400x, apa kata kita guna istilah" kecik comel". haha

Orang yang kecik comel ni, senang sangat nak nampak chubby kalau salah pilih baju. Aku selalu jugak try & error. Feh, rasa tak confident gila kalau salah dress up. Rasa nak lari balik rumah terus. Masa try depan cermin rasa oke aja, tapi bila dah keluar jalan jalan mula la rasa ada something yang tak kena.

oh aku sangat choosy lah bab baju, susah sangat nak berkenan, Baju yang aku selalu pilih?


I) Mesti pilih Long Sleeves

Ni memang favorite aku. Bukan tak ada yang lengan tiga suku tu, ada jek dua tiga helai. Tapi kalau p shopping memang aku cari yang lengan panjang dulu. Lagi selesa.  Lagi satu, aku rasa aku nampak chubby sangat kalau pakai lengan tiga suku. So memang aku cari baju lengan panjang dulu , aku lebih confident & tak ada lah kena menjawab dengan Mr Razman. Kenapa pakai baju macam ni,(cerewet betul) erkk selalu je kena okeh dulu dulu.

II) Mesti pilih baju labuh ( bawah bontot)

haaaaa, aku bukan nak cakap hape lah, kalau pilih baju singkat ni, memang akan terserlah lah kecomelan dan kechubbyan disitu. Tak percaya try lah, may be kaurang tak perasan, orang kat sekeliling kaurang mesti perasan. Tak salah rasa nya pilih baju labuh kan. Lagi selesa aku rasa. 

Kalau pakai baju singkat sikit , aku cover dengan singlet labuh, baru lah confident sikit, Lepas tu kan kalau kaurang nak buat experimen lagi la kan. Kaurang try pakai baju singkat & lengan tiga suku, lagiiiiiiiiiiiiiiiiii nampak kecomelan dan kechubbyan di situ. Lemak lemak pun mula la shy shy cat.

Bila aku cakap labuh tu, jangan lah p try yang labuh sampai lutut tu, hish orang kecik comel macam kita ni, lagi la nampak rendang tak berbuah pulak, labuh tu berpada pada lah, mesti tau kan macam mana nak pilih.


okeh? aku bagi dua jek, lain kali. ada idea, aku share pasal mix & match pulak.



12 comments:

FARAH IZWANI RAMLI said...

like entry ni.
sebab kita tergolong dalam golongan rendah kecil molek.
kekeke.
suka baju labuh bawah b0ntot gak.
rasa lebih sesuai bagi orang yang bertudung. -_-

FARAH IZWANI RAMLI said...

eh eh lagi 1 tips nak nampak tinggi.
pakailah kasut tinggi.
kehkeh -_-

wahida idris said...

thanx for da tips. :)

Cik Zara said...

Salam.. ^_^

Cik Zara boleylaa dalam kategori kurus gak. hehe. tapi xla kurus sgt. tengok entry ni teringat entry cik zara yg dulu. tapi untuk mereka yg kurus tapi nak kelihatan berisi. hehe...

http://kabusvanilla.blogspot.com/2011/02/tips-bergaya-untuk-si-kurus.html

saje share.. :)

Raja Ellysya said...

thx 4 ur tips.lge 1 kalo bdan biase2.x kurus sgt x gmok sgt okey ke pkai jeans slim cut?? :D

O'gosh said...

hehe...suka jugak macam ni..memang ble menutup segala kelemahan...slalu shopping katne lyaa...

ohh ddy said...

nice heels. sexy. beli mane?

najihah sahami said...

kalau org tinggi senang je kan. pakai apa pun nmpak nice. aisehh.

noraliza said...

tingginya kasut lyaa..hehe

JohnJosh said...

tips nk nmpak kurus... ade add on. jadi je kurus. haha.. diet sket.. i lost 10kgs taw.. super awesome.. nk taw mcm mane?? hah.. msti nak taw kan?? hehehe

Syafiq Rosli said...

tuk laki xde ke..hehe

izzati elya adnan said...

besh ark t0pik ne..even sy xkecil..hihi :))

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger