Darlings

Tuesday, June 7, 2011

Isu sensitip : Patut ke Tak Patut?



Feh mood ke laut betul hari ni, mood aku ni ber swing swing lah.Diri sendiri pun tak faham. Cuaca panas nak mampos pun boleh buat mood swing. complicated betul minah sorang ni.

Even mood tak baik, belog tetap kena hupdate kan. Semalam tiba tiba aku terpikir pasal ni. erkk, tak ada kaitan dengan yang masih hidup or yang dah lama mati.

Aku terpikir, kaurang ada pengalaman besfriend or kawan yang tak berapa baik ,suam suam kuku ke, besfriend forever ke couple dengan ex boyfriend or girlfriend. Kaurang memang positive eh bab ni? boleh terima dengan rela hati, redha? Syabas lah. Hati kaurang memang baik.

Kita selalu dengar, PAST IS PAST. yeah, let it be kan. hurm, aku pun tak sure apa yang aku akan buat or rasa kalau bff or kawan aku sendiri couple dengan ex bf. Entah lah. aku rasa aku jenis yang tak boleh terima kot, kalau ex bf nak couple, p lah pilih orang yang bukan rapat dengan aku.

seriously, aku rasa aku susah nak terima. Sebab once aku dah sayang orang, aku sayang sampai bila bila. Yeah aku tau. Sangat tak adil kan. Apa lah hak sebagai EX nak control hidup orang yang dah tak ada kaitan dengan kau kan. 

Fortunately, aku tak ada lah punya banyak bff.
 hish. Bila tahun agak nya aku nak berubah jadi matang.


Kaurang pernah alami? ce cite sikit.

11 comments:

SYARIFF HAIKAL said...

X SETUJU.BENGANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG....!..MENGARUT JE MMBR TU..EVEN DA BREAK..LAU TGK MMBR SENDRI CPLE DGN EX TU..PERHH..EVEN DA BREAK AT TETAP SYG BEB...

wahida idris said...

saya penah! even dah clash, boleh pulak die kuar dating dgn bff saya. wtf betollll!

EZAN IDMA said...

kalo dah break, tayah ingt lagii

Nurulbadiah Lai said...

i have seen this situation many times syg

hate it

serious

haniey said...

ee sngat2 xleh time..memang benci gile eh..sb wlaupun dia ex kita,kta ttp akan ingt dia sb dia pnah jd org yg kita syg dulu..mmg xptutla kwan baik couple ngn ex kita.. :)

akuwanblur90 said...

sabar yer si Gadis, Insyallah Allah akan memberi pemberian yg lebih dan lebih baik lagi untuk kesabaran dan air mata anda. :)

Cik Suheela said...

sy pon tak boleh terimaaaaa T_T

Cik Fada said...

memang confirm tak boleh terima langsung..yang lagi parah bile aku lagi tak leh terima kalau die ade gf baru..hahahahahahaha...

aWaLLiWauDDin said...

sabar je la... hehehe

Cik Puan Nor said...

salam dik,

ermm..kalau akak kat tmpt lyaa mst akak akan sedih..betul PAST IS PAST tapi memikirkan die tu pernah menjadi org kesayangan kita..mesti kiter akan rasa down gile..mcm x de org lain lagi..tapi BFF kita yg die pilih..sabar yer dik!

so Lyaa kena cuba belajar untuk melupakan, Allah itu maha adil dik. Maybe die tu bukan jodoh kita. Semoga Allah bagi kekuatan untuk Lyaa dan akak doakan Lyaa dpt jumpe penganti/jodoh yg lebih baik..Insyallah..Lyaa kan cantik!

so..x moh sedih2..happy2 selalu tau..

mawar (^_*) said...

opss..kamu kene tad dgn sy...sila ke

http://kinderbuenogulz.blogspot.com/2011/06/keysha-contest-aku-tudung.html

t.kasih =)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger