Darlings

Thursday, June 2, 2011

Gelagat Jestina lagi



Penat lagi, Tapi usahakan jugak nak hupdate. Kalau ikut kan kepala hotak aku blank. Tak ada idea. Semalam terpikir nak review si gorgeous, tapi aku tak tau nak review sapa. 

Balik kelas, terus terjah bilik cari Jestina, So, tiba tiba dapat idea, aku nak hupdate pasal Jes banyak banyak, nanti Jes dah besar, boleh lah aku baca balik entry pasal Jestina. 

Sekarang Jestina dah nak masuk 3 bulan lebih, eh memang dah tiga bulan lebih lah. Makin membesar dengan jaya nya. Makin makan banyak dah sebab active je manjang dalam cage. 

Hidung aku jugak jadi mangsa gigit.

Tapi aku kecian la tengok Si Jes ni, iya lah, Cage nya kecik, cage besar aku tinggal kat shah alam. Kalau balik dengan kereta senang cita lah nak bawak cage dia yang besar gedabak tu.  Bersabar la Jes, Nanti balik Shah alam , kau lenjan lah cage besor tu yea. 

Masa mula mula dapat jes dulu, dia suka makan epal merah. Tapi makin lama aku tengok dia tak mau makan dah epal tu, aku heran la jugak. Iyo lah, aku bukan ada pengalaman bela menatang sugar glider ni, Risau sangat sangat sebab badan dia makin susut, kepala lagi besar dari badan, nampak sangat lah masa tu aku tak ada bakat bela sugar glider kan.  

Sekarang ni, Jestina suka makan honey dew, tenang sikit hati aku tengok dia makan honey dew sampai habis, Lagi aku terharu, masa aku kelam kabut nak p kelas pagi pagi, aku terlupa lah nak letak honey dew dalam cage dia.

Balik rumah terus terjah Jes, sekali papa dah letak honey dew dalam cage dia. arhhh sweet lah papa ni, tau pulak concern pasal jestina.
 
huh bukan senang nak capture time dia tengah melompat, bape kali kena ambik tau. & mata, kepala , hidung aku lah yang jadi mangsa kuku dia. haiyaaaaaaaaaa

See? aku memang pejam mata rapat rapat, sakittttttttttttttt woooooooo

Jestina jestina jestina. Yang aku lemah dengan dia kan. Dengan semua orang pun dia oke, Agak tension lah jugak aku kan. heeee. Ye la, certain sugar glider tu, garang dengan orang lain, mesti nak dengan owner dia jek, Tapi jestina ni, semua orang pun dia go on. Tapi lepas tu , balik balik dia cari mummy dia gak, nak masuk menyorok dalam baju. Jes jes. Cuba jadi garang sikit.


Sekian kisah jestina, aku nak p membuta. babaiiii

15 comments:

Encik Amie said...

kamu punya ka pakwe kamu punya sugarglider ni.

Cik Fada said...

ehh lyaa,kau pg kelas ape ek??sorry mcm out of topic tp trigin nak tau...hehehehe

Wani said...

alaaaa tomeyyy :)

tiha said...

comelnye...teringin nak satu...^__^

marilah join kontest dan beli brooch di blog saya : http://fasham87.blogspot.com

O'gosh said...

cam best je plak bela sg ni ye..

yanasensei said...

gambar melompat tu sempoi. haha.

Arenyss said...

terbaek la gmbr mlompat tu! :D

EZAN IDMA said...

mcm best je, nak bele jugak la. hehe

wahida idris said...

teringin gileer nak bela natang sugar glider nih. bpe eh harga dye?

Syahirah Suhaili said...

wiiee~ comel nyer.. :D

Anis izyan Abd Rahman said...

dear lyaaa , ur sugar glider still baby ,

bagi die makanan high protein sbb takut die akan mati due to the unprodcutive grow ~

bagi die makan mealworm semiggu sekali ,

if you want to be save , bg die makan makanan kitten from royal canin which really high in protein content ...

anis ade sugar glider sekecil jestina dulu , mati sbb terjatuh n tulang reput due to bagi makan buah je hari2 ...

now , my dastan n mona bakal jadu ddy and mummy

Gud luck !!! sugar glider , they are really sweet , exp female one !

L@dyKichiMachiko said...

cute pet! tp kuku siyesly..sgt tajam dan menyakitkan..awwww..(^_^)

Liyana Zahim said...

Nak bli gak glider tp lom bersedia dgn rase yg jitu utk mbelanya.. Takot mati sia2 binatang somel itu.. Herhehrer..

noraliza said...

manje tol jestina ngan lyaa..

aWaLLiWauDDin said...

giler sweet menatang ni..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger