Darlings

Thursday, March 4, 2010

Vaseline pun ok what..

Salam.hye, Kali ni saya tak biar kan belog kesayangan saya bersawang lama-lama. Hari ni nak sharing-sharing sikit dengan kamu semua ni haa..eh pasal vaseline pun nak share ke.pe salah nya kan.kot-kot masih ade yang tercari-cari nak try lotion ape. meh sini nak suggest kan. saya pilih lotion vaseline.sangat best gune lotion ni sebab nya kalo kulit kita kena air pun xrase melekit sgt. melekit sikit2 la. kalo lotion laen, makkk aiihhhhhh rasa sangat-sangat melekit nya..rimas pun ada..saya da guna macam2 lotion pun sebelom ni. tapi still xmasuk ngn jiwa.perghhhhh pakai lotion pun kena masuk ngn jiwa ke.?haha..ntah.anda pikir la sendiri kan.

sekarang ni kan cuaca tersangat la panas. saya ni poyo puteri lilin. panas sikit dah bising. panas kat padang masyar xmo ambek kira pulak kan..hoho.bila time-time panas mcm ni kulit saya cpt kering, dah la xmakan sayur.bersisik la kulit i ni haa mcm sisik ikan.so, saya kena selalu pakai lotion .so, skrg ni saya dah beli lotion vaseline yg kecik tu supaya senang nak sumbat masuk handbag.senang nak bwk g mane-mane, even tengah tengok wayang pun saya boleh menenyeh lotion kat tangan saya kan..gila poyo kan?Di harap Mr Razman bersabar la tengok gelagat saya yg sedang menenyeh lotion dimana2 saja berada. haha. time kelas pun sempat lg cik kiah oi.sambil hulur-hulur lotion kat classmate sekali. dorang pun turut sama menenyeh lotion .kunun-kunun nya korang pun jage kulit same la kan..

yang kale hijau tu Aloe vera. yang ni bau nya sangat best. fresh gitu.rasa mcm dok dkt cameran highland(hoverr gitu)..yang kale pink tu bau ala2 flower gitu.sng nak angkut pegi mane pun. murah pun murah.RM3.50 je cik2 kiah sekalian.tu saya beli kat guardian. kalo watson saya xtau la pulak harga nya.Yang aloe vera tu RM13.00 je haaa..boleh pegi beli sekarang.Yang kecik tu saya pakai kat bibir je haa. xpakai la dekat siku ke hape. sebab ko da tenyeh kat bibir pastu ko nak tenyeh kat tempat laen pulak. kang ade pulak yg rase masam-masin-manis .yang tu xtau harga coz tu rembat yang Mr Razman punya.so,saving!!

so, anda pula?

11 comments:

Razman said...

patut la mr razman asyik ngadu kat aku boxer dia hilang. mesti ko jugak rembat.

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

man,
ko jgn kantoi kan aku blh x?
ahhahahah

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah tak pernah pakai yang ni, tapi dulu2 masa zaman muda mudi dulu (konon) kawan ada suggest pakai losyen ni..

nak try jugak la... sebab skrg ni ngah pakai johnson..

Wanie-san said...

eh!samo la kite lyaa oi...
wanipon gune vaseline 2..
=]
boxer man azza slalu curik!huhu

Moon BlooDy Spell said...

moon penah pakai..
sebab kulit kering
dan ia amat berkesan

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.dlu i pun pkai vaseline huhu

Monkey D Luffy said...

aku pun nak pakai ler

HonEyBuNNy said...

lama xdtg blog lya...yeahh ila pn gna losen neh..hiih

hisham said...

salam...sori lame x jenguk blog ni...tenet i ade problem...sori lagi skali...tk cre (out of topic)

izwan7 said...

hi lyaa..=)

waa da jadi bisneswomen ke skang ni?long time no hear,kangen jugak sama kamu..haha,sihat?

aku da susah nak update blog,kat opis open sgt..kat rumah takde tenet..huhu

nnti aku da abes practical aku bergiat akrif balik dlm blog i.allah..hehe..

ade fb?add aku eh,allianz_x@yahoo.com..

Ain Nabila Ibrahim said...

nk try jugak la =p

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger