Darlings

Thursday, March 11, 2010

Special entry for kak ch@

Salam, hye, dah lama sangat nak buat entry ni, tapi asyik tertangguh aje kak cha dah request Bolddari tahun lepas lagi. sory yea kak cha. mesti kak cha ingat lya malas nak buat tutorial ni.hehe.Actually kak cha, lya tak expert pun pakai shawl ni sebab lya baru je belajar pakai. Tapi demi kak cha, Lya tibai je la mana yang patot. simple je style lya pakai, sama macham orang laen pakai jugak la. sekarang ni selesa pakai shawl pulak. tapi tudung syria ttp jadi pojaan hati ku. mana blh tinggal tudung syria. Thanks to my rummate sebab jadi model shawl.
Firstly lipat shawl jd mcm ni la. bagi shawl yg xmau tegak,contoh nye kaen jenis silk,memang susah nak tegak,boleh la spray kiwi kleen ni,confirm tegak punyaa..(jangan pikir yg bukan2 ye ,tegak disini bermaksud terbentuk elok je kat muka tu haaa) after dah spray tu sila la iron.so,shawl tu jd keras mcm letak lilin je.
Then,pin aje.pakai macam tudung biasa. pin kan ikt keselesaan anda ye.Lya tak reti nak cari ayat yang sesuai nak explain ni haaaa
Then lilit shawl tu 2 kali. kalo shawl pendek susa lah sikit nak lilit 2 kali. pandai2 la kamu pakai shawl tu dengan kemas. shawl lya tu xberiron pun. tu yg nampak xkemas.
view dari belakang
okey, this one pulak, lya suka pakai shawl bagi panjang sebelah.my style, suka pulak tengok shawl tu lepas bebas. senang je nak pakai.masa nak pin kan shawl tu. panjang salah satu side shawl tu. samada belah kiri ke belah kanan. lya prefer panjang kan shawl belah kanan.so, blh try la. tu style org malas dan nak cepat pakai shawl.
sebelom snap2 picture tuk tutorial ni, lya try make up kan smokey eyes kat rummate lya ni, saje nak try coz macham menarik bila baca entry si dak kecik .Lya tak penah try,of cos la tak menjadi, tapi bantai aje la. saya kan budak baru belajar..so , layan kan je laaaa..

2 comments:

ch@ said...

alahai terharunya ada n3 special for me...akan akak praktikkan nnt, sbb skrg pun akak dah agak berminat ngn shawl ni. terima kasih syg, love u la. mati² ingat Lya dah lupa ;)

*Dak kecikkk* said...

omg,terharunya...
xsangka lya singgah gak kt belog inda..hikhikhik..
saya pow budak baru blaja jgk ma..anyway ailabiyuuuu la lya.

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger