Darlings

Sunday, May 9, 2010

Mereka juga insan seperti kita..

Salam,
Rajin kan saya?
Merajin kan diri saja sebab sangat bosan kot dok kat rumah ni, tak tahu dah nak buat ape, online saja la..
wooo,hari ini mahu bercerita event yang agak basi,hehe, tak sempat nak hupdate hari tu, so, kalau saya hupdate hari ni tak kesah kan???
ala,buat-buat tak kesah la, kawan-kawan facebook mostly dah tengok dah gambar-gambar ni, tapi saya rasa tak semua kawan facebook tu ada blog kan..so, hari ni saya hupdate untuk bloggers, dan jugak sebagai diari saya jugak.. okeh,
11 April 2010
Saya join event ke Rumah amal Limpahan kasih kat puchong..
Event ni di organize oleh SATRIA TURNERS CLUB a.k.a STC. Mr Razman punya pasal la kan. dia baru saja join STC ni, so kira ni first event dia jugak la dengan STC.. Masa first time Mr Razman ajak, saya agak teruja sebab dah lama saya teringin nak join event-event macam ni,
cuma tak ada peluang saja..so, pucuk dicita ulam mendatang la kan. well, bila tengok aja muka anak-anak yatim ni, saya rasa yang saya ni sangat bertuah sebab ada parent lagi, dorang???
dorang mungkin dah kehilangan ayah atau ibu atau kedua-dua sekali, kita yang masih punya kedua ibu bapa ni rasa bersyukur tak?? Tepuk dada tanya hati kan, orang laen tak boleh nak jawab unless anda sendiri yang jawab.
Kalau diberi peluang lagi, saya memang teringin nak join lagi event-event macam ni, so, siapa-siapa yang teringin nak organize event kat rumah anak yatim ke rumah orang-orang tua ke, sila la invite saya ek,..hehe,
okeh, story saja macam tak syiooook kan, ini blog bergambar, so kita cerita sambil tengok gambar..enjoyed it..
budak gemok, time ni saya rasa sangat la gain weight kan..drumstick tu wat salai memang sodap ah, melampau-lampau!!! Panas wooo, cari rumah anak yatim tu tak jumpa pulak..aishsss, i ni bajet puteri lilin, kena panas dah menggelupur..manja lebih.. Sesi menyerah kan sumbangan pada wakil Rumah amal limpahan kasih..Semoga bantuan tersebut dapat menampung keperluan anak-anak yatim dan ibu tinggal kat situ.. Mereka sengal bukan.sila setuju saja.. Muhamad Adib, anak yatim yang paling bongsu dekat rumah amal limpahan kasih, dia sangat sweet dan baek, dah berapa puluh orang dukung dia hari tu, tapi dia tak nanges sikit pun..good baby kan.. haaaa, siapa cakap saya tak ada naluri keibuan, seeeeeee, ini butul-butul tau, bukan buat-buat, seriously rasa macam jatuh hati sangat-sangat dekat ini budak..kecik-kecik lagi dah tak ada family..kita ni bertuah..sedar tak kita ni bertuah kalau nak di compare kan dengan baby ni tiup dik jangan tak tiup..adik maen tipu yea, pecah kan belon dengan jarum..ingat akak tak nampak ek..hehe Game session, abang-abang STC ni buli adik-adik ek, dorang semua pakat dok tepi aje, bagi adik-adik aje maen..pandai betol ek korang ngelat, termasok la Mr Razman..tak sporting butul.. time ni persembahan dari adik-adik..Agak tersentuh tengok persembahan dorang. penuh dengan perasaan, bab yang paling tersentuh bila nyanyi lagu ibu..haish..meruntun jiwa betol.. Kami di alamanda, tak boleh nak lepak lame-lame sangat kat sini sebab mase rush nak balik setel kan assigment, oh memang nampak sangat kan cerita ni terlampau basi
nota tangan:
SELAMAT HARI IBU BUAT UMI TERCHENTA. LOVE U SO MUCH!

6 comments:

HonEyBuNNy said...

Wahh..bestnya lyaa...join umah amal..ila suka gak join2 aktiviti cmne....suka tgk lyaa cum baby...sifat keibuan...;_)

Mr Rulez said...

nk komen pic 1st jer..hehe

ap yg mlampau2 yer..okey jer..stil kocik ag lar 2..klu tgk kiter punye..bosar punya..haha

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.sejak bile u jd baek neh syg? ;p

AM SYA said...

terserlah sifat keibuan lyaa~

i loike!!

kupu-kupu_cinta said...

salam lya.. best nya.. noma pun suka event mcm ni.. kolej pernh buat.. tp x dpt pergi sbb terhad utk 40 org je. 1 bus. =(

adik yg lya dukung tu sgt2 la comel..

Rara said...

lme xjguk sni..hye lya.. :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger