Darlings

Saturday, September 22, 2012

Holiday @ Cameron Highland

 Holiday kali ni di panggil holiday tumpangan sebab aku tumpang menyebok dengan bos Mr Razman. Sepatut nya trip ke cameron ni Dak dak office Mr Razman yang join. tapi boleh bawak partner masing masing. Last minute punya hal, Ramai yang cancel. 

Yang stick nya aku dengan bos Mr Razman, then staff dari branch melaka pun join. Lagi cun laaa sebab bukan orang lain pun, kawan aku jugak. So atleast tidur berteman kan. Tidur sorang sorang tempat asing boleh di kata kan sunyi babeeee.

Macam lama je p bercuti padahal 2 hari satu malam je pun. At least, ringan lah sikit kepala ni dari beban kejeee. sebab boleh ambik fresh air kan. 

Masa kitorang p ni , jalan agak jammed kat cameron ni. Masing masing tengah bercuti sempena Hari Malaysia kan.

with alanggg. Pose je lebih. bukan beli cactusss pun. Sebab gua bukan peminat cactus.
 Aku melahap lauk semata mata. Nasi aku taruk dalam pinggan Mr Razman.

Cik alang with Fianceee merangkap aku nya offismate jugakk. Bertemu jodoh di bawah satu company
 Masa kitorang p ni. Tahap kesejukan kat cameron ni melampau lampau. Pijak kaki kat lantai pun tak sanggup, terus sarung selipar. Boleh cramp kaki . Itu dalam apartment. Kat luar apartment lagi laaaaaah. Terus berusaha cari glove . at least boleh cover tangan keding aku niiii.


 Hasil penyopingan alang & fiancee. atcually tiga bakul semua nya. satu bakul dok atas kaunter. Seronok tengok diorang shopping. Sebab aku tengah sengkek. Mana shopping. Untuk dak office pun boleh beli sikit sikit jeeee. Tight budgeeeet bebb. Gaji tengah bulan di labur kan pada kete kesayangan.

bila malas nak pikir pakai baju amenda, memang aku sarung cardigan & tudung favorite ni jeeee. Senang.
Conclusion nya. Cuti aku berjalan dengan lancar dan berakhir dengan jaya nya cuma bila balik dari cameron sakit tekak plus nak demam. Perubahan cuaca lah konon nyaaa kan. 

Thanks bawak kite bercuti .

32 comments:

Rin Saharina said...

Bestnyaaaaa pi CH ;D

nur anis said...

waa..bestnya bercuti..:)

najihahfara said...

besnye bercuti..

cik nana said...

bess nye pegi cameron shoping stroberiiii. owh paling suka teh stroberi. sedappp..

Ezy Chiaki said...

saye pmnat cactus!
belikn utk saye!
haha

faizfakhirin said...

ni mesti bjln kurang mnum air..tu jadi tekak kering. kt tmpt sejuk kna byk mnum air.

nadzirah sofia said...

tak penah ag samapi cameron :(

boni kacak said...

wah... entah bila saya dapat ke sini.. seumur hidup tak pernah sampai lagi ke sini..

Misz Mieza said...

Bestnya holiday! MM tak pernah sampai pon lagi Cameron tau.. Huhu, ntah bila la nak sampai.. Hubby bz manjang.. Sobs! t_t

comeliness_zaty said...

bestnye bercuti..da lame tak g cameron ;)

hazanis said...

bestnya...nis belum sampai lg di cameron tu...sadisss kan..tskk.:(

Indah Mulya said...

bestnye gie hols sis..even lah hols menumpang ke sis ckp..hehe..janji dpt g jejln..ye dak? =]

Shazwani Ramly said...

bestnya dpt mkn strawbery. hihik.

✿Lady Ainaa✿ said...

best best best!!! seronoknya dapat pergi jln2 cari kebahagiaan.. hehehe... comel glove berry tu... huaaaaa... nak gak satu... ^~^

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

seronok nyeeeee holiday.rindu nk jln2 msia.stuck kt india plak ni.next year la jwb nye holiday.hehe

Mya said...

amboi syoknya! :)

Atiqah Wadiah said...

nk strowberi :P

fara said...

Bestnyeee!
Trigt kat strawberi jeruk!
Yummy~

dhiashahida said...

lyaa cactus kat sana murah x...kiter minat giler tanam kaktus..xpayah siram sll lau tanam

combi said...

bestnyeeee

Irna ahmad said...

Best nya holidayyy !

Wawa Tasliman said...

bestnya.. my fave strawberry tuh.. :)

Ridzwan Mohamed said...

bestnye...lame dah x pegi cameron.dgr citer dah x sesejuk cam dulu.betul ke?

ainraus said...

bestnya jalan-jalan! kita pun sukaaa pegi cameron. tapi still sekarang takde keje. how nak pegi jalan-jalan? :(

Mya said...

bestnya! mya rindu nk minum teh panas kat atas sana:)

Myra Jay said...

Bestnyer p Cameron..
MJ plan nak p ari Malaysia, tp sebab fully booked, tu yg cancel last minit ;)

Mesyhta Beto said...

wah, memang dah terkenal tempat nyh dengan keindahan dia, memang tak rugilah kan sesiapa yang pergi..tempat macam nyh susah nak ada kat tempat lain di malaysia ini

Dezee said...

Heh..dah pergi dulu..tapi dah lama..dh hampir lupa semuanya.XD

Maria Menado~ said...

tempat di gambar 1sti lyaa kite pegi jugak hari tu.. ngee~

♥ wawawawa ♥ said...

cameron mmg jam kalau weekend ke cuti ape ke! hehe cameron dkt ngn uma sy..mari singgah ^^

Nurul Husna Mohd Hassan said...

seronoknya cameron.. tengok bunga2 semua cantik2, segar bugar je :)

Siti Nadiah said...

Best kan cameron, nad pund ah pergi, sangat sangat best, lg lg pergi dgn kawan. seronok habisss ! tgk gmbr lyaa teringat balikkk time pergi dulu !! :)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger