Darlings

Sunday, February 21, 2010

Macamane la future saya ni..

Salam bloggers. Hari ni sy da selamat sampai campus.oh penat nya usah cite la.naek bas pukul 9.00 PM. sampai shah alam pkl 6.30 Am.

Yang kecian nya Mr Razman la tunggu kat teminal. sampai xtido mlm tadi. Time kaseh byk2. Dia mmg byk berkorban.Sebab tu la sy syg dia lebih.hehe

actually, sy hupdate hari ni bukan la nak cite kan psl daily life saya. Tapi sy tengah memikir kan masa dpn sy. Sy penah buat entry yg sy xmau kawen awl. sy ada impian sy sendiri, dan sy sgt serius ngn impian sy. sy belajar bukan stkt nak buat degree sy tu sebagai pekasam. Sy nak jd "somebody". sy nak keje. sy nak tlg family. sy nak buat parent sy bangga sama sy. Bukan tu aje, impian sy jugak nak wat master. memang dr dulu lagi sy psg niat nak ade master. sy nak sgt parent sy bangga dgn sy. Tapi ntah la.

Tapi skrg ni, sy rasa sy terpaksa lupa kan impian sy buat sementara waktu. sy xblh selfish. sy kena pk perasaan org laen. perasaan org yg terlalu syg kan sy. yea, sy pun syg kan dia.

sy maseh cuba untk terima kenyataan. Tapi kenyataan tu pahit kan. Tapi sy da nekad. sy buat keputusan ni bila sy pikir perasaan org laen. sy xmau "jual ikan", Moga Allah restui ape yg dah putus kan. sy cuma nak org2 yg sy syg gembira dan bahagia tu mungkin milik sy bila ikhlas korban kan impian sy sendiri..

kamu2 paham ke ape yg sy tls??wat2 phm je la..

okay la.kena study, ni minggu test.babaiiiiiii..muaaaahhhhhh!

18 comments:

cikwa said...

pengorbanan yang pahit akan terasa kemanisannya satu masa nanti insyaAllah...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

i hope so dear..

AM SYA said...

kdg2 kt perlu bekorban utk org yg kt syg

insyaALLAH~stiap pengorbanan yg kt wat tu pasti ade hikmahnye =)

kalo lyaa kawen awl dr yg djangkekan pon x smestinya impian lyaa semua tkubur kn?

apep0n kputusn yg lyaa wat, sya2 doakan yg terbaek utk lyaa~

pauhputik said...

lor kalau dah kahwin bulih sambung

blaja lagi... pe suseh sambung je

pas kahwin

Aujinz said...

buat pilihan yang terbaekk..
lepas kawen pun leh gak sambung belajar...

bunga said...

encik razman umo bape da? kesian dia tunggu lama2 :P

hisham said...

slmt study...n gud luck 4 yr test ok....tk cre

Wanie-san said...

buat yg t'baek ye lyaa...hihi
mr razman dh lame tunggu nak masuk minang 2..hihi

wani ambik kos managment mathematic..
=]

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sya,

thanks sgt2
lya harap lya buat kptsn yg btl..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

pauh putik,

yea blh je smbung..
tp byk commitment..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aujinz,

i ll
doakan yg terbaek je..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

Bunga,

Mr Razman da 26 thn ni..
hehe
da tue..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

bro hisham,

thnks bro..
sktotak study ni haa

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

Waniesan,

tu la
tkt gak bg org tunggu lame2..
hehe

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

lya..nak kawen ke???

Rara said...

slmt kmbali blajar lya.. :)

Ah Fatt said...

faham. maksudnya lepas grad nak kawen
hehe

izwan7 said...

aku rase mcm faham.
hm,susah nak cari gurl yg impian bsr cam ko ni..
byk yg terus pikir kawin je bile da grad..

tp btul jugak,prove yourself to ur parent dulu..
well,decision is yours..ape2 pun decision ko buat,mesti ade hikmah disebalik

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger