Darlings

Friday, July 5, 2013

Review Session : Fav Shawl Cik Lyaa!

Semenjak dua tiga bulan kebelakangan ni aku memang peminat tegar sikinrizqi. Cuma aku tak de lah borong banyak banyak sangat sebab pikir nak kawen kan. So muhasabah diri laaaah sikit. (muhasabah lah sangat). Tak silap aku sekarang aku ada lebih 7 helai koleksi shawl sikinrizqi ni. Kalau ikut kan hawa napsu yang meruap ruap ni, mau nya aku borong tiap tiap minggu. Tapi sabar lyaa. sabar.

Apa yang aku suka pada shawl sikinrizqi ni compare dengan shawl brand lain ?

Satu : Sebab shawl ni panjang nya 2M. So kaurang nak lilit sampai terbelit pun suka hati laaaaah. Jangan sampai tercekik sudah.

Dua :  Shawl ni kat hujung hujung tu bentuk curve. Sangat cantik.Sila lihat contoh Kak sikin gaya kan shawl ni. Bila bentuk curve, nampak macam beralun cantik jeeee.

Tiga : Harga Mampu milik. Yang paling murah. Shawl annabel (RM21) Shawl amrisa (RM24) Shawl amaya (RM26) . Shawl amery (RM29), Shawl Irma ( RM35), Shawl Briella (RM69), Kaurang boleh pilih nak yang mahal ke murah. Material dia bukan ler lembik lembut gila sampai tak leh bentuk. Sedang sedang. tak lembut sangat tak keras sangat bagi aku.

Empat : Senang nak bentuk . Terpulang kaurang nak pakai macam mana. Nak pin kan kat belakang ke, nak pin kat depan ke. Mesti shawl kaurang terbentuk cantik jugak. 

Shawl amrisa , new color. Menawan habis!!
Shawl annabel
Shawl Irma


Shawl Briella
Shawl amery
Shawl anastasia ( RM29)
Shawl annabel
Shawl Amaya
Amrisa

 Pinar tengok gambar kan. Hehe. 
all picha credit to insta sikinrizqi

  Boleh terjah fb or instagram Sikinrizqi. Boleh bergaya time raya sambil cover aurat!






19 comments:

♥ CIKZEK ♥ said...

weewittt wewitttt >.< okeh kne usha lelaju nehhhh ! ;)

Nai @ TPJ said...

Menarik ni...!

cik hani said...

cantek tudungnyaaa..
suka yng cream tu..
cik hani tak reti nak pakai2 macamm ni sekrang..

Rosmiza Ali said...

Cantik! Dah lama tak pakai shawl nih.. Ntah reti lagi ke tidak ler nak melilit.. Huhu~~

cha said...

hai lyaa lamanya tak dtg sini. cantik2la shawlnya tapi akka tak pandai pakai ajar please :(

ayut said...

:0 mmg berpinar gak la tgk gambar g ada..huhuuh

are_lin@yu said...

org cmel pkai apa pn cmel..hiih..ayu kna pkai yg mcm mncung skt sbb mka blat nti npk lg blat.hihi

C i k R e n e x said...

Nak try beli la sbb mm reen tgh mencari shawl yg plain..thanks 4 sharing this..

zEri sAfEerA said...

hahahaha mula2 bc dah gelak-->hawa napsu yang meruap ruap ni.
btw, shawl ni mcm halfmoon ke? terbentuk cantek je.

SYAH'IZZAT said...

awak, ajar saya pakai shawl :p

boni kacak said...

wah.. macam2 jenis shawl dah sekarang ni.hehehe

eda shuid said...

kite dah sambar,,tq lia sbb share, suke sgt2kain dieee mmg best,,tapi cara pakai kite xpandai sgt,,nnt lia tlg hajarrrr otey ;p

aniswany lazim said...

lyaa pakai apa pn semua cantik..beseri2 gittew :)

E'in said...

pattern die mcm half moon ke awek?

Anne Nurain said...

semua cantik2.. harga pun tak la mahal sgt.. tapi sy dah lma x pkai shawl, tkut bli tp pkai lgsung plak nnt.. hehe..

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

cantek la sume.ely pun suke shawl kosong gitu.senang nk match ngn baju mane2 heeehe

eVa said...

sgt cantek n simple!.. skrg ni pun tgh usha2 shawl utk raya.. lps ni trus add instagram sikinrizqi.. tq!

are_lin@yu said...

cntiknya org yg pkai pn cntik.hehe

cik fadh said...

cantik lyaa !

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger