Darlings

Wednesday, March 28, 2012

Working Life

Sedar tak sedar dah nak masuk 5 bulan aku masuk alam keje. Baru nak masuk 5 bulan tapi rasa macam dah lamo aje keje. Nak nak lagi dalam bidang customer service, rasa macam lagi cepat aje aku bertambah tua. Seriously lah.

Nak mengomel?

Tak do lah

Tapi anggap belog ni tempat catat memori, sharing.

So, sharing pasal working life sikit.
Aku pernah update yang aku lembik, tapi macamana boleh tersesat dalam dunia customer service yang TOUGH!. Hari hari face dengan customers.

Jumpa customer yang tak banyak cekadak, kau nasib baik lah. Kira good day ever lah. Tapi bila start je ada customer yang langsi, Mau lah kau bad mood . Nak senyum pun rasa macam sembelit.

Cuma aku bersyukur. So far everything works well. Walaupun tak semua jadi ikut planning kita. Tapi tak do lah aku rasa hidup aku teruk.

Aku mintak, in future, tak do la customer yang datang bawak parang kalau tak puas hati. Mau terkencing on da spot kalau ada weh.
Nak maki, maki ajo lah. Sebab muka Customer relations kan memang tuk tadah orang maki.

All da best untuk diri sendiri.

7 comments:

Qaseh Suhaida said...

inilah cabaran & dugaan dlm mencari rezeki...

Rara Nasiha said...

ehh, kita sama. dah nak 5bulan dah kerja. hehe. gudluck to myself jugaklah kalau mcm tu. hehe :)

hanabunga said...

whoa jadi takut pulak hana nak start kerja 1 april ni =.=

hazanis said...

chaiyOk kak lya..:))

sabor banyak2..:)

O'gosh said...

hehe..bawak parang tu xde la dik....tapi memaki tu conform kene slalu....

♥ Cik Zack ♥ said...

whoaaa gudluck k :)))) selamat mghadapi customer ^^

Liyana Zahim said...

Sbb tu la customer service ni org kuar msuk.. Heheh.. Liyana pun ade dpt gak dlu tp pk2 blik tak sggup kot.. Sbb hati tisu.. Kalau tak tisu pun ngan2 org tu skali kne bambu.. Haha..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger