Darlings

Monday, June 14, 2010

Hidup tak selalu indah


salam,
saya update hari ni sekadar nak meluah kan apa yang ada dalam hati saya sekarang, kepala otak saya semak, hati saya tak tenang, tapi saya kena kuat kan semangat, kalau saya lemah, nanti kawan saya pun turut lemah jugak, bukan berniat untuk pretending, tapi saya kena belajar untuk jadi kuat! walaupun saya bukan seorang yang berdikari, tapi saya tahu saya bolej hadapi masalah ni, walaupun saya seorang yang cengeng! 

saya kena paksa diri saya untuk jadi dewasa, bertindak mengikut akal kewarasan bukan bertindak mengikut nafsu, saya cuba untuk berfikir secara positive, tapi saya asyik gagal! saya tewas dengan perasaan sendiri, 

Saya selalu kena remind diri saya sendiri, dugaan yang Allah bagi ni tak seberapa kalau nak dibanding kan dengan insan yang tak bernasib baek..saya redha, bukan saya tak mahu berusaha untuk memulih kan keadaan, tapi saya tak ada kekuatan, saya memilih untuk berdiam diri, biar takdir yang tentu kan samada kita masih kawan atau tidak.

4 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

hai lyaa.
banyak2 bersabar & berdoa yaa
setiap perkara yg berlaku ada hikmahnya
:)

black_mel said...

sabar jer..semua tu dugaan.kadang2 kita kena rasa kegagalan untuk berjaya..

Rara said...

lya? npe ni? emm,pape pn,lya kene sbar k? ni semua mg ad hkmah disbliknya..

anis hamzah said...

perasaan kita same waktu ini.. saya hnya berserah pada takdir...:)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger