Darlings

Wednesday, January 6, 2010

Bila-bila masa Allah blh tarik nikmat yg DIA bagi

Salam, tgh mlm ni rajin pulak nk hupdate..rummate dah tido. Lya mane leh tido awl. selagi blh on9, on9 sampai lebam.lps ni mesti byk assignment punya la..hari ni second class pun da dpt 2 assignment kot.ades, sabar je la. nasib baek ingat balik tujuan dok sni sebab nak belajar. Kalo xsedar diri lagi blh la sape2 tlg simbah air. bagi sedar sikit. huahuahuahua..

Tengah mlm ni sambil2 layan lagu meet uncle hussin kat hot f.m(betol ke aku eja) .tengah pikir nk taip benda hape. previous entry mmg meraban je kan lya menaip(penah ke aku taip secara berilmiah dan berpekdah??) tapi lya salute kak ch@, coz dia je yg btl2 dpt detect yg lya xtau nk hupdate hape smalam. hupdate bkn dgn sepenuh hati..hupdate sekadar hupdate..mlm ni meh nk hupdate secara ikhlas hati. sebelom tu Lya xsempat lagi terjah blog2 kesayangan lya..sory yea.

nanti la terjah n komen2..bila da balik campus ni xleh nak on9 mcm kat rumah kan.kat rumah on9 24 jam pun sapa nak kesah.habes2 kesah pun papa la sebab bil letrik naek sket.ala sket je.tu pun nak bising papa ni..hehe.

sebenar nya kan, nak cite sal sakit mata jek. eleh, sakit mata pun nak hupdate blog..ade org kesah??xde org kesah pun xpe, kang korang ckp ak mls nk hupdate blog.. cite pasal skt mata pun kira hupdate blog la kan..ni bukan sakit mata yg merah2 or skt mata stok2 taik mata kua empat gantang tu..yg kalo bgn pagi tu korang xleh nak bukak mata sebab dah kena gam dengan taik mata..ni sakit kelopak mata..kelopak mata i luka u..ades, tu la.xde penyakit cari penyakit..mesti ada org ckp padan muka ko lya...arrghhh..busuk punya hati itu orang kan..

disebab kan skt mata, terpaksa la pakai spec secara permanent 2 hari ni..sampai kalo blh mandi pun nak pakai spec..keluar merewang pun pakai spec..mmg rasa diri dah buang tebiat sangat2..kalo umi tgk pun xcaya agk nya..ye la anak dia plg pantang pakai spec kalo keluar kawasan rmh or bilik..bajet tdg xcun la kalo pkai spec..ye..pompuan ni mmg byk songeh okeh..banyak cekadak.nak x nak kena pkai spec.kalo tak, mmg obvious la org tgk mata i ni haaaaaaa..i segan tau!!!so pkai spec untuk kaver..xpercaya??sila percaya.

tengok, pegi giant pun trpksa pkai spec, korang xpyh telek la..xnmpak nye kesan luka kt kelopak mata tu..da kaver baek punya..hehe

Tadi, lya decide nak g pusat kesihatan kt cmpus ni jek..nak check..kenapa la ngn mata kesayangan i ni haaaaaaaaa..uoll tau pe doc cakap?? hoh, may be lya alergic ngn make up remover.adessss, lepas ni tak blh guna remover da. pakai mnyak johnson je la.tu doctor la yg sarankan.lagi saving kan.bagus2.. huh, rasa panjang lak entry kali ni.okay la.

hasil rembatan dari pusat kesihatan. eh , pe lak rembat..doc kasi r.mata teruk la mata aku ni ha kalo maen rembat2 jek..

chowsssss

13 comments:

kupu-kupu_cinta said...

la lya.. sakit mata?
hope cpt sembuh ye..
berpaket ubat tuu.. jgn lupa mkn
:)

BuLaN iTu aKu said...

semoga cepat sembuh..
ni mesti intai org mandi ni
opsss

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

huh...dah lama lya tak update ey..
dah berabuk sume dah.. sekarang dah update, amek ko panjang jele2...
ekekekeeke...lya jgn mrh ye...
anyway moga cepat2 sembuh ye lya..hati2 pakai barang2 yang letak kat wajah kita ni, coz mra pernah kene dan skrg masih belum baik...

suezensuzanna said...

pki baby oil lagi bgs..hehehe..:)

Wanie-san said...

wanie pon xsuke tau pkai spek kuar mane2..nnt tudung mesti nampak selekeh..so..klu nak pkai spek kne pkai tudung itam..huhuhu
hope cpt baek ye mata 2..=]

Si budak Aboi said...

mcm prof lah !

bunga ;D said...

mata einaz pun skt..
ni sebab ap la iek..
tkt la nk klink..T_T

Rara said...

bru 2ari kls,dh dpt asgment? kcian lyaa..rara blom start pape pn lg..bru nk gdik2 bkenalan..heh..

Yann said...

ooh,betul2
dulu yann pon pernah kena.
doc cakap alergik pakai eyeliner.
huh..terus stop sekejap..

tapi macam betol jugak kata doctor.
so, better Lya stop dulu..pakai baby oil.murah pon murah..hehehe

ch@ said...

dr dulu smpai dh keja ni, tak pnh make up, hahaha! masa kawen hari tu punya la azab nak buang make up, skt muka kena sental ngn bby oil, skrg dh pndai la make up sikit nk g jmptn kawen or dinner, bby oil share ngn cik auni, bedak muka pun sama. jimat!

Razman said...

sama laa..aku luka kat tgn, tp aku pakai spek baru nk cover. taw npe? coz org akn ckp, eh spek baru la. diorg fkus kat spek. xpasan tgn luka. err..logik x alsn ak?

bunga said...

lyaa, kite pn xsuke pakai spec
rasa mcm makcik
haha.padahal kalo xpakai pn sama je
get well soon
pakai johnson je taw!

Mimi said...

cik lya.
ari tu sy pon sakit mata jgk.
doktor kata STYE.
dia kata normal jek.
sy punya dulu kecik jek.
lpas 2-3 bulan, makin besar pulak.
seram bila tengok cermin.
dah tu mengada nak pakai spek pakai cover.
haha. akhirnya, doktor cucuk dgn jarum n picit sampai kluar nanah sgala.
sakit wooooo. jadila lanun sebentar.
hope cik lya cpat sembuh mata tu yek.

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger