Darlings

Saturday, January 4, 2014

Pahit Manis 2013

Entri ni di update pada 31 december 2013. Tapi 4 January baru publish. Boleh cenggitu kennn.


Hari ni dah jadi penutup tirai 2013. Banyak suka duka yang dah aku hadap sepanjang 2013. Bila awal tahun hari tu secara rasmi nya menginjak ke 25 tahun a.k.a dah masuk suku abad. 

Kalau di pikir kan balik, zaman aku sekolah menengah diploma & degree, aku selalu letak target nak kahwin masa umur 24 or 25 tahun. Alhamduillah. Allah perkenan kan niat. So tak salah pasang angan angan ye dak. Janji kaurang ada usaha ke arah tu. Jangan takat pasang angan angan sajek. Usaha nya yileeeeek. Tapi kalau dah usaha , tak do rezeki tu lain citooo. Tu terserah pada takdir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apa yang hangat tahun 2013 ? hurmmm of cos la pasal kahwin, bab buat wedding prep. bab sakit kepala pikir kewangan goyah gile kahwin punya pasal. Bila dah lepas je bulan august. Ringan sikit beban kepala ni.

18.07.2013 - Cukup 2 tahun boleh hapus P dekat kete. Memang saat yang di tunggu sebab dengan ada nya P memang selalu kena buli je la kan. Nak nak duduk area glenmarie , jalan yg poyo manjang jammed.

Untuk wedding prep pulak, aku update je lah serba sikit gambar. takat yang ada kat hp.Pasal diy dulang hantaran. Memang agak mencabar pun hado. Tapi nasib ada papa yang dok tolong gam gam kan span dekat dulang. then aku siap kan cucuk cucuk bunga. Memang sempoi habis pun hiasan hantaran aku. Janji aku puas hati dengan keje sendiri.

Antara diy diy yang berjaya aku buat. 

ade 11, satu lagi in progress kot
Her to Him
Diy Handbouquet tuk sanding. Meghah meghah tangna pintal dawai

Him to her
Door gift tuk tetamu

Berinai pun dekat pukul 12. mata layu habisss. Tapi thank to cik wahida and sista sebab susah payah dtg rumah
Boleh dapat kan di Kedai Typo dekat setia mall.
Sanding day with le family

Outdoor dekat pantai senokkk. Terpaksa tunda hari laen sebab cuaca tak mengizin kan

Tu je la serba sedikit pasal wedding . Kalau details tu tunggu je la gambar. aku tak ambik lagi dengan photog. Sorang dok shah alam sorang dok kelantan. Malas nak berpos bagai.

11.09.2013

Tepat sebulan kahwin  aku semangat waja beli UPT digital tu tuk buat pregnancy test. Alhamdulillah rezeki bunting pelamin. Details pasal pregnancy nanti aku buat entry khas je. 

Our junior - 8 weeks

5 months 

Doakan semua selamat. Berjalan lancar.

Tu je la yang aku mampu update. Nak update panjang panjang tak kuasa deh. Dengan Si sepul yang suka curi curi tengok kat tepi ni.haha. Nama sepul pun boleh masuk kat blog. okeh lah. 

Chowss.

14 comments:

HaFizaH aYu said...

Lyaa bj outdoor tu cantik la..nway tahniah taw mommy to be hehe insyaallah moga semua slmat ;-)

cik hani said...

tahniah lya..

Semoga semua berjalan lancar!

msredcheesecake said...

Jadikan kenangan....

Shazwani Ramly said...

wuuuu dah pregnant dah. congrats kak lyaa :) jaga diri okay.

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillah... :)

Jie said...

2013 yang menyeronokkan sis..
congratulations for the junior :)

dandandiri said...

Salam..nice blog.. :)

http://dandandiri.blogspot.com/

Mysara Ab Rahman said...

wah..mcm2 yg berlaku 2013...nt 2014 msti pnuh dgn kisah si comel..hee

Aty_Fared said...

waaaahhh tahun yang benar2 menyeronok kan yer.. kawen..mengandung.. :) hope 2014 akan bertambah baik..insyaa Allah.. :)

DHHassan said...

heppi new year. Moga tahun ni membawa seribu keberkatan. Amin

cik fadh said...

lyaaa..lame xjenguk sini..happynye lya da pregnant...tahniah dear ;)

Nursaila Norman said...

ooh Lya dah pregnant ke..tahniahhhh :) tau2 dah 5bulan..hehehe..tapi kan,rasa mcm bru je Lya kawnen..xsedar pulak dah beberapa bln..huhu..maybe sbb Lya jarang update blog kot..huhuhu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. alhamdullilah. murah rezeki awak, lepas nikah dapat baby. hehe. due awak bila? macam saing2 saya je ni. hehehee suka tengok orang DIY (",)

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki bunting pelamin, dan semoga dipermudahkan ye ;D

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger