Darlings

Wednesday, August 21, 2013

Ceghita Raya 2013

Raya last sebagai single memang hambar habis. Suasana raya tak rasa sangat. Kalau rasa pun bila p masjid sembahyang raya. Nak lagi best tv kat rumah tu rosak. No lagu raya, nak ulang dengar takbir nan hadooo. 

Nak harap kan dengar lagu raya dekat hp. Tak chill langsung. Sudah nya aku memang sebok kan diri dengan wedding preparation. Hari hari tido pukul 3 pagi. Sudah nya jadi lah penternak eyebag yang berjaya!


Ceghita raya 1,

Pagi pagi p sembahyang raya dengan umi. Balik masjid terus berkejar menziarahi family belah papa. meronggeng dengan motor beb. Memang syok habis. 

Simple outfit tuk raya 1. Sepatut nya jadi baju tuk p keje. Sudah nya jadi baju raya 1.
Setiap rumah dah bagi masa 30 minit. Asal lebih 30 minit aku cubit umi ajak balik. Bukan hape. Nak bagi semua adil kan. Belah papa lagi, umi lagi. Kalau p dok bersidang berjam jam. Memang boleh dua tiga bijik rumah jeeee lah.

Sepupu sepapat yang membesar sama sama. & mak ngah yang maintain muda!
Part syok bila tiba turn belah umi laah sebab aku membesar rapat dengan family belah umi. So, belah umi unfair sikit. Setiap rumah sejam . hehe. Nasib papa tak tau.

tak tau apa motif akk ni. Orang suh jahit baju kurung moden. Sudah nya baju kurung biasa jadi nya. Nak marah? tak do guno.

Itu je lah gambar tuk raya pertama. Selebih nya sembang sampai lupa snap gambarrrr. Raya ke 2 memang tak do gambar langsung ssebab satu hari melepak kat rumah.


Tu ler ceghita raya yang hambar tuk 2013. 2014 aku dah janji dengan diri sendiri, nak raya puasa puas!

















11 comments:

Rosmiza Ali said...

Selamat Hari Raya Lyasuriany! Takpe la tahun ni hambar sikit.. Tahun depan kasi havoc habis.. Heheh.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL"

fasha said...

takpe lya..taon depan raye puas2 yee..ehheh

Puan Ezy said...

janji raye..
hehe

ada mokhtar said...

Selamat Hari Raya :)

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

bila dah dewasa nih... raya pun ala kadar je la.... salam aidil fitri....

boni kacak said...

hahaha. hambar apa nya?? okay lah tu.hehehe

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin :)

gdsbnga said...

raya tahun ni sangat tak puas. cuti raya sampai raya ketiga je sebab raya keempat dah kena balik gombak. tak puassssssssss !

suezen said...

selamat ari rayer lyaa:)

♥ CIKZEK ♥ said...

Selamat hari rye ! Aloo xpe. Thun dpn rye ngan suami. Hikss :)

ayut said...

bt preparation akhirnya raya pon ke mana yer..hihihi..sabar jela..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak, bestnya tahun depan raya bertiga. hehehe. syukur alhamdullilah. jaga diri baik2 ya (",)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger