Darlings

Wednesday, March 6, 2013

Review : Produk Safi Balqis

Aku rasa dah banyak kali buat review pasal safi balqis ni. Tapi kali aku buat full review. Kira macam rutin harian .

Pembersih Muka

Time mandi pagi kadang aku dasar pemalas jugak lah cuci muka. Terlebih rajin aku sental la, kalau tak rajin aku terus mandi kerbau je. So rutin cuci muka dengan pembersih muka safi ni tak tetap lah. Kadang kadang pakai kadang tak. depends pada kerajinan. Selama aku guna pembersih muka safi balqis ni, oke lah. sebab tak mengering kan kulit aku.Nak pulak aku ni jenis manusia yang tak suka kulit kering sangat. oily sikit okeh lah.


 Scrub

Menda alah scrub ni aku pakai dua tiga kali seminggu. errrrm boleh men nyah kan sel kulit mati dan kotoran yang adooo. Sila cuba.

 Toner

Lepas mandi, mesti aku sental toner dulu kat muka aku. sebab bila kite dah cuci muka dengan pembersih tu, liang pori akan terbuka. So, keje kita sekarang , kena tutup balik itu punya lubang pori okeh. 
Kira toner ni antara benda penting okeh . aku punya toner selalu je cepat habis. Nampak gaya aku memang betul betul sental kan. Toner ni best sebab aku rasa macam tak melekit. Lepas sapu toner, aku biar seminit dua dulu. Bagi kering dan menyerap dalam muka dulu. Jangan terus p sental dengan pelembap ke hape dulu.


Next

Serum

Yang ni pun salah satu fav aku sebab bila tempek kat muka rasa macam muka lembut jeee. Senang nak absorb dalam kulit even texture dia macam cream sikit. Tapi Make sure pakai ni sebelum pakai pelembap. Botol nya kecik, isi dalam pun sikit je. Tapi mampu bertahan lah sampai sebulan.  Yang penting kulit rasa licin. So, memang Highly recommended . Harga ? Lebih kurang RM 22.50.

Pelembap


Ada krim pelembap siang dan krim pelembap malam. Krim pelembap siang aku dah lama habis. Malas nak beli, sudah nyaaa tiap tiap pagi aku sental krim pelembap malam  ganti yang siang punya.hahaha. Dasar malas nak p beli lagi. Asal boleh aku ni. Masa aku nak p beli krim siang ni , stock habis then aku ada rembat shurah qaira. Damn sungguh la. Baru pakai dua kali muka nek jerawat pasir yang kecik kecik tu. Haish. Terus stop. Walaupun rasa membazir. Mungkin tak serasi dengan kulit gamak nya. So far aku suka dengan krim siang & krim malam ni. .

Eye cream

Eye cream ni tujuan dia untuk hapus kan eye bag la konon nya. Tapi aku jarang sangat pakai. Dalam seminggu ada le sekali dua. Sebab aku tak suka texture yang cair sikit kot. Tu yang aku jarang pakai. Bila jarang pakai aku tak tau ler sejauh mana keberkesanan si menda alah ni.

Kaurang ada yang pengguna setia eye cream ni? cer cite sikit bagus ke idokk.


Krim kecantikan

Krim ni aku dah pakai since diploma. Memang bertahun. Tak pernah curang dengan krim lain. Kalau kumpul kan bekas ni, dah boleh buat koleksi. Puas hati je. Kalau tak de cream ni rasa macam tak complete hidup beb. Kalau bb cream tak de aku boleh terima tapi jangan cream ni yang tak de

Then, baru ler apply bb cream.

Bb cream pilihan hati buat masa sekarang. Dah dua bulan lebih bertahan.

Then, settle .


Sekarang ni aku rasa aku kena p terjah krim anti jerawat ni. Untuk simpanan. Tau tau la perempuan. Sekali sebulan mesti hado jerawat punya. Sekali jerawat datang menyerang. boleh tahan hebat dugaan. Terus jerawat batu der. 
macam banyak good review pasal krim anti jerawat ni. apa salah nya kalau give a try kan.


Safi balqis ni dia punya effect ambik masa yang lama cik kak. Kalau rasa nak kulit cantik dalam masa yang singkat , jangan pilih safi. Tapi depends pada kulit jugak lah. Kawan aku pakai tak sampai setahun muka dah cantik gila macam pakai produk mahal, 

Kalau kulit aku pulak, memang jenis yang lembap bertindaaak.hahaha. aku yang recommend kan. tapi orang lain yang flawless dengan safi. .ada sedikit ketensionan di situ. oke lah. Ni bukan entry promote. Just sharing rutin harian aku. 

Sekian.

Babai

30 comments:

Acik Riotaro said...

stkat neh acik cume pkai pncuci muka n toner aje...nk cube la bb cream..

O'gosh Iskandar said...

amboi2...betul2 setia ni dari mula sampai abis semua Safi...bagus..bagus..

Semut Senyum said...

pernah pakai safi balkis ni bertahun2, tapi kulit tak de beza...

masing2 punya kulit kan,tapi saya lebih suka produk apa pun janji kulit rasa fresh...

Rin Saharina said...

peminat setia safi balqis ni. rin pena try, tpi kuar jerawat beso2 tu, maybe xsesuai ngn kulit rin kot.tpi kawan rin pakai safi ni, kulit dia flawless sgt! =)

Maria Menado~ said...

kite pon guna safi tapi lidah buaya.. nak putih memang tak la sebab lidah buaya effect dia bukan tuk putih.. hehe.

akak kite pon pakai safi dari sekolah. hasilnya.. kulitnya gebu bak mutiara. ewah..

ngidam nak jadi mcm dia. hehe.

cik fadh said...

safi ni produk die mmg bagus..dlu cik fadh pengguna tegar safi jgk tp xtau mane silap, mgkin daimmune dgn kulit kita then lame2 jd xseswai pakai, kalo pakai nek jerawat..so terpaksa stop..cume krim kecantikan dan krim jerawat tu mmg smpai skang pakai sbb kalo ade jerawat, nk cpt kering jerawat tu tempel kan krim kecntikan kt jerawat..esok tido da kering..tp kalo jerawat bru nk jadi, tempel pulak krim jerawat tu..nnt die mcm segan2 nk terus hidup kt muka kita..hihi

Miss Volvo said...

kite tak sesuai safi :/

pink said...

Hehehe saya pengguna setia krim kecantikan safi tu!

Yesss betul dia punya jangka masa nak bertindak mmg lambat tapi sabar itu membawa kepada kepuasan hati yang amat!
Alhamdulillah :)

inche hlovate said...

sya pun pungguna safi :)

hana hadi said...

eh2 baru tau sadi ada krim jerawat..

gdsbnga said...

kak lyaa dah boleh jadi duta safi tahuuu :p

zulhilmi tempoyak said...

ppt la comei je tgok.. :D

miss fluffy said...

tak pernah pakai safi..tgk review ni mcm menarik tertarik pulek...hihi

N.Aima K said...

saya pengguna safi balqis jugaaa

aniswany said...

mmg produk safi ni berkesan n ramai yg dah putih gebu pkai safi ni.tapi kalau istiqamah laa..org mcm anis yg suka tukar2 produk ni mmg xbekesan la :p

tenku butang said...

patutlah tuan punya blog lawoo.. cutee

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

cha said...

dulu akak pakai safi rania. pastu dah habis dah tak beli dah pinjam pencuci muka husband akak haha

vanilla said...

sama...pakai safi balqis jgk...cuma skrg yg krim kecantikan tu saja2 baru tukar ke safi rania plak...not bad jgk..

mmg jadi kan safi balqis nih ;)

ayut said...

suke pencuci gan toner safi yg ni...tak kuat bau yer...mmg guna pon 2 ni :)

ainraus said...

awww. you dah cantik. pakai safi lagi.
lagilah jelita!

btw, dah macam duta safi dah entry ni. ;)

boni kacak said...

saya pun suka pakai produk safi balqis ni tau. jehehe

Pykaa Pdott said...

Wahh pkai safi ptot la cntikk :)

wirdina said...

Assalamualaikum...

Nice blog...
Please visit Wirdina online store, this is a place for you to shop hijabs and clothes. This is a great place to make your choice.

Follow back :)
http://wirdinaa.blogspot.com/

kyo said...

comel sungguh adik sorg ni..tq ye sbb follow akak..pnh cuba safi tp tak ngam ngan kulit..sodih den

zEri sAfEerA said...

pergh,,, ni mmg pengguna setia safi nih. hehe :D
oh kira normal la kan prempuan skali klua jrawat 2 mak aih,,, hehe naik jeles plak tgok org yg x pnah ad jrawat :(

AKU CHUN said...

yay! kita serupa.

saya juga pengguna safi balqis!

terbaik dan murah!

ucupiza said...

Yus peminat tegar produk safi ni,paling suka toner dia,rasa nyaman je pakainya.

azalia hjsalleh said...

penah try tp mungkin product ni x sesuai dgn kulit muka ;( terus byk jerawat plak

harumanvee said...

assalamualaikum ... anak buah saya pun guna safi . sesuai la utk kulit remaja ...

beautified by MK said...

hai lya, hv a great tuesday k..sy pernah jd pengguna safi dlu..suka sgt..tp bile dah berumur dan berkemampuan nak beli yg lebih efektif skit. skrg dah jd beautician, & wanna give u 1 free pamper day with Mary kay skin care & make up products. Kalau berminat, boleh sms 0193048807 untuk temujanji..:)

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger