Darlings

Tuesday, April 2, 2013

D.i.y : Lace Vs Peplum

Kalau sentuh bad D.i.y , aku bukan lah manusia yang tangan berseni. Tapi semangat nak mencuba tu sentiasa ada. D.i.y yang aku try ni dah lama dan agak kebasian . Tapi saje nak update blog hari ni. So aku decide untuk update pasal d.i.y ni.

Bukan d.i.y yang hebakkkk sangat pun. Takat jahit lace kat peplum je pun. 

Masa ni dalam proses letak letak je pun. Nak tengok sesuai ke idok. Tengah pikir nak patch kan black or grey color. Sekali aku pilih grey lah.

Gigih tu memang gigih lah. Sebab aku memang beginner habis kan bab menjahit ni. Jahitan tak kemas. Nak pulak bahagian tangan. Memang hancur terus. Tapi semangat berkobar kobar. So, jahitan tetap di terus kan. 
Di sebab aku ni menjahit waktu malam je , so ambik masa dua hari jugak lah. Bila dah siap jahit, tangan gatal pulak nak letak manik sekali. Dah memang kebetulan aku banyak stok manik manik bagai ni. So sekali jalan ajeee. Salah satu punca gigih jahit lace ni sebab rasa peplum ni plain sangat. Lagi pun aku nak pakai untuk attend wedding Yna. So, try kreatip kan otak sikit lah.


Bila dah siap berjahit. gini lah ghupe nyaaaaaa. Time ni pagi pagi sabtu beb. odw nak p kojeeeeeeee. So aku padan kan dengan jeans dulu. Afta work baru aku tukar skirt. Kata nak p kenduri. Sesopan sikit pakai skirt kan.

 Kualiti gambar berubah sebab gambar yang kat bawah ni guna hp si model cantik anyss amira. Macam tak percaya jumpa kat wedding ynaa. Cantik teramat bila jumpa depan depan. Bab pengantin tu tok sah ceghita lah. Lagi berseri seri. ni first time jumpa yna tau. kenal dia through blog dah lama sangat.

congrats ynaaaa.


Conclusions nya. diy kali ni berjaya. Boleh try lagi next time. Dan tak luupa untuk yna. Thanks sebab invite ke ur wedding. selamat berbahagia hingga hujung nyawa. Jumpa lagi next time!








26 comments:

khadijah said...

tak ape buat yang asal kita puas hati kan, kita yang nak pakai kan :) bila dah siap kan cantik je :)

hana hadi said...

ada bakat gak la daripada hana yang xtau apa2 ni.hehe

Cinta hazanis said...

demam peplum loni kak lya. tmboh2 peplum lace tu.:)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

no bad la kak... cantik sangat2.. pandai akk jahit even beginner habis.. hehehehe good job!

combi said...

combi pon buat camtu jgk utk blouse or peplum kosong..hehe

O'gosh Iskandar said...

JADI! cantik hokeh...

Shazwani Ramly said...

kak lyaaaa. cantik lahh. dah kecik lepas tu lawa. sukaaaaa.

Rin Saharina said...

lawa kaler peplum. electric blue eh? =)

E'in said...

okay lps nie dh leh wat kan ein punye.. ea ea ea...

cik hani said...

haa..kan dah cantek..
lya je selalu risau takut tangan tak berseni..

cantek je menjadi tu..
pasni boleh diy untuk wedding plakla..
kan..

Rosmiza Ali said...

Nice try! Rajin menjahit lace.. Cantik! =)

N.Aima K said...

ok cantik di mata aii im loving it!!!

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

cantik... pandai awak buat :)

Nursaila Norman said...

ok apa..lebih dari ok :)) memula mmg rasa mcm tu..pasni dah biasa mesti better..good luck utk next diy..chaiyok2!

:)

Maria Menado~ said...

cun. ayusss... hehe... pandai lyaa jahit. siap manik bagai. kite jahit terabur. bila nk letak manik xjadi sebab takot rosak terus. haha.

wah.. yeke.. bolehla dtg wedding kite nati. ehem. haha.

The ShomeL TwinZ said...

ok cantik, samala kite tangan xde seni hehe..tp nak jgk m'cuba :)

aniswany said...

yeayy..lyaa pandai jahit..cantik :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kreatif n cantik ape..
bulih try ni, baju lama diberi nafas baru.. =)

Izzatul Shazni Amram said...

kak ynaa ni blogger jgk kan ? blog dia ada lg tak ? hee .. tk jumpaa

gdsbnga said...

cantikkknyaaaaaaaaa.
yang sebelah kak lya baju dia tuuuu cantikkkkkk !

Mya Abdullah said...

lawa apaa :)

cha said...

okla tu dr akak ni langsung xde seni uhuh ala akak tak pg wedding ynaa kalau tak bole jumpa

sarah mohamad said...

walau tak berseni tetap nampak in je. menjadi jugak diy tuu heheheh :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah cantiknye,,pndai lah, bleh ambik order ni=p

ape2pon slamat pengantin baru buat pengantin yg gojes itu=)

fae jamal said...

wah! kreatipnya jari jemari tu. kalau fae confirm tah jadi ape la peplum tu. hikhik

Miss Zahirah said...

nnti nak diy tdung halfmoon.. hihihi

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger