Darlings

Monday, February 25, 2013

Budi bahasa Budaya orang kita

Di sebab kan hari ni hari senin yang maha indah . Aku terpanggil rasa nak membebel pasal budi bahasa orang kita. Nak cakap terima kasih , antara ucapan yang paling senang pun susah ke der nak ucap. 

Contoh. Kau dah tolong jawab soalan dia tak kesah lah through fb ke, email ke, Tak boleh reply cakap terima kasih? Orang dah berbahasa, kita tak menyahut. Kang kalau aku tak jawab. Ada yang jawab kedek la hape . Bukan mintak orang bayar pun bagi kita jawab. Tapi bila orang cakap terima kasih tu rasa lerrr sejuk sikit hati. Ye doook?

Pikir pikir kan laaah.

Adios. 
Hari senin tak boleh bebel panjang. Takut jadi entri makian pulak.

Bai!

Saturday, February 23, 2013

Jam Tangan Pilihan Hati

Bila pikir pasal jam. Dan dan rasa nak tukar jam baru sekarang jugak. Nak lagi masa p usha cincin kat subang airport hari tu terpandang jam baru yang mampu bikin napsu shopping ni melonjak lonjak. 

Oh maaaai, lagi bertambah sayu hati sebab jam hantaran dah beli last year. Tak kan nak beli lagi. Harga jam yang berkenan di hati tu bukan seratus dua. 500 rat lebih. Lepas tu mula rasa menyesal beli jam awal awal. sebab design yang kat subang airport tu lagi meruntun jiwa. Sudah nya aku berlalu dengan rasa menyesal yang tak sudaaaah.

Ni yang buat aku nak cash out je nuffnang. Kalau cash out terlebih boleh kalau nak beli jam ni. Tapi ku tahaaaan hati. Sebab dah janji nak reward diri dengan something yang berbaloi dengan duit nuffnang tu. Sabar dan pujuk hati.


 Nanti ada rezeki lain, mungkin boleh rembat jam baru untuk gantik kan jam yang dah berusia 3 tahun ni. Sekarang ni, usaha kan dirii untuk cari duit kawen.

Wednesday, February 20, 2013

Blog Bride To Be

Buat julung kali, aku open pada public blog ni. 



Bukan selalu update pun. Tapi at least lepas kawen aku ada kenangan pasal wedding preparation. So, pada bride to be. Lets sharing ideas & thought.

Monday, February 18, 2013

Review Session : NH Collections

Hari ni rasa nak share dengan kaurang tempat shopping baru. Hulahula hula, click je NH Collections ni terus rambang mata. Tak percaya? Kena p terjah sendiri lah!. Tak rugi pun kalau p click, mana tau berkenan terus boleh shopping kan. Tak payah susah susah bazir tenaga, bazir duit sikit jeeee. Ala, lagi pun harga affordable beb. Kalau tak beli bulan ni, boleh terjah bulan depan kan. 

Jom terjah

Peplum aira.  Boleh pre order

siap ada riben lagi uooolsss.

Striking color yang vavavoooom der. 4 batu dah nampak.

peplum labuh, pakai dengan palazo pun cun, skirt lagi laaah cun.
Tu dia encik palazooo, agak hensem di situ. kalau aku pakai memang kena lipat banyak kali ler.
Lace ala ala scha pakai. nak lagi yg kale brown tu
Tribal cardi yang memang tengah top. Aku je yang tak de tribal collection lagi

Okeh. Cukup cukup sudah. Kang tak larat kaurang nak scroll. P scroll kat facebook pulak. Jangan lupa click like dekat Nh collections.

salam senin semua.

Chowss.

Thursday, February 14, 2013

Wedding : Ex Schoolmate

Balik kampung je mengigih kan diri p wedding kawan. actually ada banyak jugak wedding kawan kawan yang tak dapat nak attend. Kekangan masa orang cakap. Dalam hati, terkilan yang amat sebab terlepas peluang jumpa kawan kawan lama. Mungkin tak berjodoh lagi nak jumpa. Next time may be. 

Tahniah Puan nana & Suami. Semoga kekal sampai syurga. Di kurnia kan zuriat yang soleh solehah. Bahagia dunia dan akhirat. Doa kan untuk i jugak yeeee. Nanti wedding jangan lupa datang pulak.

Berkobar kobar p wedding nana sebab lama tak jumpa kan. n semangat nak jumpa cik mai a.k.a pemilik blog si polan melihat awan . Tapi nana cakap ada masalah teknikal sikit. Tak pe mai. Len kali kita jumpa ye.
The bride & Groom.
Orang cakap free style terus tak tau nak pose acane sbb ramai orang kat depan. Sogan !
Candid lah sangat kan.
Gambar versi lain sikit sebab camera ayu.

 Tak puas hati betul dengan kualiti gambar kan. Saborrrrr je laaah.




 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger