Darlings

Wednesday, March 28, 2012

Working Life

Sedar tak sedar dah nak masuk 5 bulan aku masuk alam keje. Baru nak masuk 5 bulan tapi rasa macam dah lamo aje keje. Nak nak lagi dalam bidang customer service, rasa macam lagi cepat aje aku bertambah tua. Seriously lah.

Nak mengomel?

Tak do lah

Tapi anggap belog ni tempat catat memori, sharing.

So, sharing pasal working life sikit.
Aku pernah update yang aku lembik, tapi macamana boleh tersesat dalam dunia customer service yang TOUGH!. Hari hari face dengan customers.

Jumpa customer yang tak banyak cekadak, kau nasib baik lah. Kira good day ever lah. Tapi bila start je ada customer yang langsi, Mau lah kau bad mood . Nak senyum pun rasa macam sembelit.

Cuma aku bersyukur. So far everything works well. Walaupun tak semua jadi ikut planning kita. Tapi tak do lah aku rasa hidup aku teruk.

Aku mintak, in future, tak do la customer yang datang bawak parang kalau tak puas hati. Mau terkencing on da spot kalau ada weh.
Nak maki, maki ajo lah. Sebab muka Customer relations kan memang tuk tadah orang maki.

All da best untuk diri sendiri.

Monday, March 19, 2012

Wedding @ Putrajaya

Wedding kali ni lagi meriah sebab Mr Razman yang jadi pengapit. First time jadi pengapit, so pengalaman baru ler bagi pak cik tu. Aku boleh tengok muka gelabah dia sebab wedding kali ni kat dewan , ramai lak tetamu nya. Mau nya tak menggelabah bagi first timer . heeeeek.

Penanten nya kawan baik Mr Razman since Shahputra college lagi. Kawan Mr Razman chup jadi pengapit dah berbulan bulan tak silap aku, Siap bagi kain suh p jahit. Nasib ler baju sempat siap sebelum tarikh sebab peram lama sangat.





Rasa macam nk cilok je baju dia. cantik !


To Nizam & Zila
Selamat Pengantin Baru
Bahagia ke akhir hayat.
 
 Tak larat aku nak membebel panjang. Masa rehat kejap je, nak p kejar beli makanan.Later update lagi

 Babai.

Monday, March 5, 2012

Super busy Weekend

Weekend aku meriah dengan p wedding. Kind of enjoyment jugak ape attend wedding sebab ramai tanya aku, tak bosan ke tiap tiap minggu p orang kawen aje. Diri sendiri tak kawen lagi. 

P wedding boleh jumpa geng
Life tiap orang tak sama kan, Macam aku. Partner aku tu dah 28 years old. So, mesti lah kawan kawan dia ramai 25 & above. Dah nama nya 25 above tu mesti lerrrr ramai yang kahwin cik adik oii. So, bila orang jemput p wedding. Tak kan tak pegi kot. 

Hari ni  kau tak attend wedding orang, besok lusa, orang tak attend wedding kau. Amacam rasa. So, aku rasa dah menjawab lah soalan soalan yang tanya aku tak bosan ke asyik p kenduri kawin. Bagi aku lah, bila p wedding ni, kita sama sama doa kan kebahagiaan kawan kita, then salah satu sumber inspirasi untuk majlis sendiri kan.
with the ladiesssss.
Penanten Hot
Love her outfit, make up . Semua cantik
 Hari Ahad wedding dekat Putrajaya pulak. Gagah kan diri, sebab dari negeri sembilan gerak balik rumah , rushing tukar baju bagai, Then terus berkejar ke Putrajaya. 


Penanten sempoiiii

Bersiap dengan kadar segera. Grey cardigan ni lah aku sambar dulu cari cardigan lain tak jumpa.

 Berakhir lah weekend aku dengan wedding. Balik wedding sempat lagi layan adnan sempit buat kali ke 2. Sempoiiiii. Balik rumah terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Pukul 2 pagi terjaga terus raseee seraaaaam.

CHOWsss..
 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger