Darlings

Sunday, July 25, 2010

Review session 1

salam,
happy sunday, ahad yang indah tapi bosan ni la saya tak keluar, dok terperap dengan internet kat rumah
so, bila bosan-bosan macam ni saya rasa nak review belogshop la pulak. tengah syok-syok blogwalking tadi, tiba-tiba jumpa belog ni,
haish macam menarik, sebab tengok handmade headband ni, ramai je saya tengok yang suka pakai headband ni, pada yang tak tau nak cari kat headband ni kat mana, boleh terjah belog SOSU ni. yang paling best tau apa? free postage babe.......
i love this!!!! Okeh ni contoh Lyaa pakai headband..tapi tak berapa reti nak pakai lor sebab beginner kan
ni pulak vintage belt, sekarang kan trend vintage, so sapa-sapa yang admire vintage style sila terjah belog ni sekarang.
sosu pun ada boutique tau, apa lagi, jom kita seranggggg
You can visit SOSU's heaven @ Shah Alam or catch it's hot booth at any of the street markets/bazaars (as announced)
Sosu's Heaven Boutique opens on Saturday only
Weekdays by appointment
From 11am to 5pm
The SOSU's heaven is at:
No. 10-25,
Jln Boling Padang G 13/G
Seksyen 13 Shah Alam
(just nearby the big TESCO extra @ section13)

Saturday, July 24, 2010

berjimba tu best, mari kita berjimba!

salam,
hye, back to blogging,
dah janji kan sebelom ni, nak update panjang-panjang. tapi malam ni saya bagi light-light entry dulu yea, besok kalau sempat saya update lagi, sebab besok mahu berjimba bersama rummate, itu pun kalau jadi la, nak cari baju raya, so sapa la yang baek hati mau kasi uwangg, meh-meh sedekah.
oh bercerita pasal berjimba, last week punya cerita, hang out with classmate, seronok betul bila ada masalah lepas tu keluar release tension, kalau nak cerita pasal masalah, haish tak penah nak abes, malah bertambah ada la, tapi saya malas nak rosak kan mood saya malam ni dengan pikir pasal masalah-masalah bodoh. malam ni relaxxxxxxxx saja..berjimba ada limit tau, jangan over limit sudaah, jangan lupa tanggungjawab belajar sudaaa, nanti tak pasal-pasal belajar mana, jimba je lebih, fake smile kelongkang jek keje nya, haish.almost 2 years ok xmaen bowling..tapi betul2 dapat release stress malam tu, rasa macam baling kepala orang pun ada masa tu, best-best!!!!!!!!!!! lepas geram

Monday, July 19, 2010

Offline

salam,
hye darling-darling sekalian, pagi-pagi hari ni saya tergedik gedik hupdate belog. actually nak bagitahu yang internet dah kena block. Bila dah kena block baru terhegeh-hegeh mimpi nak hupdate. Saya memang tak semenggah kan..tak pe la, a few days ni saya akan menyepi kan diri dari dunia facebook, kalau rasa tak malu pegi pinjam berukband kawan la, tapi saya rasa saya memang muka tak malu.hoho..
okeh la, nanti kantoi dengan lecturer pulak.
tata titi tutu
nota tangan: saya janji melayu, bila dah bayar berukband nanti, saya akan hupdate panjang-panjang. bagi korang bosan..

Saturday, July 10, 2010

Back to kindergarden

salam, halllllu to everybody, hari sabtu yang tak berapa nak indah ni , kalian buat apa yek kat rumah, bosan kan, saya bangun pukul 1 tengahari okeh hari ni, syiokk sungguh anak dara bangun tengah hari buta, bangun aja tengok housemate dah get ready untuk masak, saya pun apa lagi, konon nya nak jugak tolong-tolong kan, bajet pandai masak kah saya,saya maen tibai, janji boleh makan.oh yea kali ni saya simpan dulu entry rumah sewa, nanti esok lusa tulat ke saya cite la ek, ee sayang, nanti i hupdate ek pasal rumah sewa.
kalau uolls nak tau, orang laen start kelas hari isnin kan, oh saya kan budak baek, so saya start kelas hari rabu, tu pun kelas petang, memang terbaek, dah la lambat, biasa la first time naek bas, kelam kabut, muka paling lambat masuk kelas, nasib baek lecturer tu tak banyak cekadak sangat, kalau tak, haish, kena halau la gamak nya, dah la first class, kalau kena halau memang waa nanges la cakap lu! First class berjalan dengan lancar even saya takut tengok mata lec tersebut, ishkk, macam nak telan student je gaya nya, tapi dia tak garang cuma mata dia je buat saya seram.
then, hari khamis nya, saya ada subject human resource lagi, haiyaaa. berapa banyak subject humah resource la gamak nya saya kena ambek, setakat ni dah 3 paper human resource yang saya da ambek, semester ni ambek lagi 2 paper human resource, rasa macam nak termuntah hoi! tapi kan kelas HR hari khamis tu, memang happening gilak la wa cakap lu, back to kindergarden, perggggh, lecturer HR tu suruh kami yang dah besar panjang ni buat satu mask,
its all up to you la, what kind of mask yang u nak create, saya pilih little fairy, lepas tu kena present pulak tau, why did you choose that character..hoh, jawapan saya senang jek. because i wanna do everythin wihout any boundaries, halllo, kan saya ada tongkat sakti,so, saya boleh buat apa yang saya nak, ketok kepala orang yang saya tak suka ke..hohohoho, tidak-tidak, tak baek berbuat sedemikian rupa, wateva pun, saya enjoy la kelas ni, terasa macam budak tadika kejap time kelas HR ni, tak sangka pulak degree level pun still boleh acting macam budak-budak tadika..
Time ni my group kena present kat depan, our theme is "Fairy world"
my turnnnnnnnnnnn, ntah pekebenda aku merepek pun tak tau
theme dorang bikini bottom, eh betol ke my spelling? correct me k..comel butul sponge bob tu..hohoho
demond and little fairy..
meet my classmate, fara. one of my silent reader, tapi tak berapa nak silent laaaah,haha.syiokk yek kau fara aku pelok ketat-ketat
first day poei kelas, muka a bit selenga loh, singgah gerai pisang goreng kat depan pintu masuk aprtment, lapo-lapo..
okeh, jom tengok twilight eclipse..syiokkkkkkkkkkkkkkkkk
tata titi tutuuuuuuuuuuuuuuu...

Tuesday, July 6, 2010

After 5 years

salam,
hye, hari ni buat-buat rajin,
da lama saya asyik tangguh nak update, lepas esok, esok, sampai sudah belog saya tak berupdate, biasa la, saya ada penyakit malas nk resize gambar, bila tak de gambar saya malas la nak update, amacam?boleh terima tak alasan saya tu???boleh la kan,..anyway, sekarang ni sya da memula kan life kat rumah sewa, ni bukan la first time dok rumah sewa, time diploma dulu 2 tahun dok rumah sewa, memang syiokk..
pasal rumah sewa dan rummate-rummate baru nanti la saya update ek, hari ni nak cerita pasal reunion sofis 0105 dulu,padahal dah lama ni. tapi hari baru nak update, tak kesah kan, saya nak jugak cerita kat sini,
SOFIS a.k.a society of form five students..dah lima tahun baru jumpa balik, tapi ada gak yang dah jumpa time kawan kitorang kahwin setahun ke dua tahun yang lepas, reunion ni syokkk gak la even tak de la semua sofis dapat attend atas, sebab ada gak sofis yang further study kat oversea, india, indo, scotland, france, ireland, banyak lagi la..tak larat nak sebut, lagipun saya jelesss, dorang boleh further study kat sane, tak pe la, uitm pun ape kurang hebat kan..haha sedap kan hati sendiri sudaaaa..okeh, reunion ni bukan saya yang planning pun, kawan kami yang plan.
.saya tak sempat sebab ada intersesi plus nak final exam masa tu.
so saya ikut jek dorang nya agenda, reunion ni berlangsung kat jeram linang, kelantan, haish berlangsung yang tak tahan nya, da puas pikir ayat ape, maen bedal saja la...saya tak berapa ada mood la nak bebel panjang-panjang hari ni, lagipun kawan da panggil makan tu..hohoho jom makannnn..
ni kat scipp, berangan dok dalam kelas..
sekolah ku syurga ku..five years dok sini, banyak kenangan..tapi saya budak baik kat sekolah dulu..percaya?
yaaaa, itu dia cikgu physic kami..saya la student cikgu yang degil dulu, masa eksprimen saya maen2..ishk222
yeah..sofis di scipp....

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger