Darlings

Sunday, May 30, 2010

Kenapa saya suka make up?

Salam
hye apa khabar?
Baik?
saya baik sajek,
masa tengah mandi tadi tiba-tiba terpikir yang "eh aku dah lama tak hupdate belog", terasa mau hupdate, maka tercipta lah entry ini, entry ni berbaur confession okeh, so, dok diam-diam baca, mana la tau kot-kot apa yang bermain di pikiran kamu-kamu selama ni terjawab.
Kenapa saya suka make up?
ermmmm, saya start suka make up tahun 2006 (okeh siap mention tahun lagi, bajet nk berjujuran la neh). maknanya dari diploma lagi la. Time diploma dulu saya ambik course Office management n Technology, kalau dulu-dulu course ni name nya Secretary Science..konon-konon foudation nak jadik secretary la kan, tapi jangan sempit kan pikiran, bukan boleh jadi secretary ajek, macam-macam boleh jadik, salah satu nya erkkkk saya pun tak tahu, yang tu kamu pikir sendiri la yek.
Masa semester 1, saya ambik subject personality development. oh course ni la satu-satu nya course yang happening, belajar grooming, tapi saya maseh budak-budak mase tu.di ulang budak-budak a.k.a budak lepasan spm.
so, belajar pun tak de la saya reti sangat nak tenyeh eyeliner kat mata saya ni. Tidak punya keberanian, punya imaginasi yang batang pensil eyeliner tu akan menjolok mata saya, so mangsa juru mekap saya adalah housemate saya.hoho punya la nak pakai sangat kan eyeliner. Tiap-tiap pagi saya akan pegi bilik housemate saya ni suruh dia pakai kan eyeliner..then, lama-lama saya dah pandai tenyeh sendiri ..hoho satu kemajuan,
Semester 3 pulak, saya di perkenal kan dengan miyami compact powder, ayat tak boleh belah pulak ..haiyak, saya jatuh chenta sama itu bedak miyami, miyami berjaya menutup sedikit sebanyak ketidakrataan warna kulit saya okeh. saya tau, kalau lama-lama pakai bedak miyami ni kulit jadi kusam sikit, contoh nya, orang akan terkejut tengok muka saya kalau tak make up, macam mayat hidup dah. sangat pucat, tanpa eyeliner siapa la saya kan..tak pe-tak pe, nanti saya dah keje, punya uwang sendiri saya mau tukar brand la, bercita-cita nak pakai produk mary kay. okeh, biar kan angan-angan saya tu, kita sambung cerita yea,
semester 4 , saya baru start menjinak kan diri dengan mascara dan blusher pulak, step by steh tuh, tapi gaya tetap sama kalau keluar, tshirt bodo, tudung bawal yang diselenpang kan, selipar jepun, okeh korang imagine sendiri la..muka dah make up ni tapi tengok kaki, selipar jepun pulak..haiyakkkk.
Semester 6, saya dah mula buat transformasi sikit ala-ala transformer setelah berkenal-kenalan dengan Mr Razman dan mula berjinak-jinak dengan dunia belog..
Semester 6 ni rasa nya saya buat transformasi 80%. Kawan-kawan pun dah mula perasan yang saya sudah menginsapkan diri ke arah feminin..sebelom ni umi saya cakap macam bapak jantan, eh kasar pulak ayat umi saya tuh, tacing i tau..hehe, lepas tu kan, bila saya sambung degree customer service ni, lagi la saya suka bergromming bagai ni..bila saya make up, saya rasa saya gain self confident, saya confident nak face dengan orang ramai,
so, tak payah nak pertikai kan kenapa saya suka make up, saya tau ramai orang disekiling saya cakap, harus ke nak make up bagai ni, its ok, semua orang ada pandangan masing-masing kan, itu kamu, bukan saya, biar saya dengan kesukaan dan kegilaan saya, kamu dengan kesukaan kamu, jangan busy body! saya beli barang make up bukan dengan duit kamu. lumrah manusia memang tak penah nak puas hati dengan manusia laen, haish , dengki dan busuk hati.
i love red color, merah juga buat saya confident!
.okeh sekian..

Wednesday, May 26, 2010

Memorable time part II

Salam,
macam yang saya janji kan, dah dapat cabel saya update teros kan, semalam tak ade mood nak update belog sebab bila saya bukak facebook, saya tak boleh nak comment, upload picture or hantar message, haishhhhh tension woooo..
orang laen dok fesbuking saya dok melangut baca belog kawan-kawan aje la, kenapa ek??
Facebook saya jek yang ada problem nya, geram betol, saya tak boleh nak reply comment-comment mereka..
Tapi tak apa la, saya guna lappy roomate aje la kejap lagi,.ni nak tempek gambar manyak- manyak,..
okeh ni curi dari fesbuk yayunk, sory yunk, i tak bagitahu kat you sebab i tak boleh nak leave comment pun, so, anggap je la i dah mintak kebenaran you ek..
farid buah hati kesayangan yayunk fiey, si budak comot dan kesayangan nya..tengok muka kesayangan i, muka kepenatan meredah jam kan..muka tak nak ketat pulak kan..
wan si bff kesayangan farid..sangat friendly dan ada sense of humor, still available, boleh mengorat sekarang..lalalalalala
my yayunk and i, pantang jumpa cermin besar-besar, pe lagi keluar kan camera terus la
Before tengok wayang kami buat wayang ..hahahahaha.pedulikan orang ramai yang tengok di sekeliling..
okeh last picture, my new roomate for diz intersession...
babbai,

Tuesday, May 25, 2010

Selamat ulangtahun sayang


Salam,
hye,
semua sehat??
Oh saya sehat aja..malah bertambah-tambah kesihatan nya sampai gain weight yang melampau, terasa mau lempang diri sendiri secara laju-laju pun ada jugak sebab heart attack tengok jarum penimpang ..
haish, apa la nak jadi dengan kamu ni Lyaa. okeh stop cerita pasal kegemokan yang melanda, nanti-nanti la saya paksa diri suruh diet, ( saya ni memang tak sedar diri !!!)
wewitttt,
tujuan gedik update belog hari ni cuma nak me war-war kan pada dunia, haish bukan-bukan , entry ni actually perhargaan untuk Mr Razman kesayangan intan payung saya,
25 MAY 2010,
hari ni genap 2 tahun edisi berkasih sayang, hopefully tahun depan saya masih ada chance untuk celebrate anniversary dengan dia...apa yang saya nak cakap,
i) Terima kasih sebab ikhlas menyayangi Lyaa
ii) Terima kasih sebab sabar dan tahan dengan kerenah Lyaa banyak annoying daripada baek
iii) Terima kasih sebab sabar tunggu Lyaa habis belajar
iv) Terima kasih sebab terlalu banyak berkorban, sebab Lyaa, dia tak ada masa rehat langsung time weekend
v) Terima kasih sebab ikhlas dan serius masa propose Lyaa 2 hari yang lepas, seriously Lyaa terharu even tu bukan first time kena propose oleh dia..tapi rasa kali ni betul-betul terharu, rasa macam nak jawab, okeh kita kawen sekarang..tapi sabar ..Lyaa kena habes kan study , graduate dulu, biar takdir yang tentukan .Bila jodoh kita dah sampai, insyaAllah, Lyaa try untuk jadi yang terbaek..

Monday, May 24, 2010

Memorable time part 1

Simple update
Salam,
oh niat di hati mau hupdate pasal my yayunk konvo semalam, haish, tapi masalah nya cabel camera ada dalam bag lappy lak, dan lappy nya bersama Mr Razman tuk di format,
so saya sangat frust okeh tak boleh nak tempek gambar my yayunk and i manyak-manyak kat sini, semalam adalah hari yang sangat enjoy, hoi ingat senang ke nak keluar dengan bff saya yang super duper busy asek ngedate dengan Mr Boifren dia tu,
niat dihati nak tengok yayunk ambik scroll pun hancus musnah berkecai sebab campus puncak alam sangat pack semalam sebab student-student asasi register semalam, haisssssssssssssssssssh, geram betul la, trafic jam start dari stesen petronas lagi tau tak(blogger yang study kat ui puncak alam tau la kan)..
Mr Razman stuck ntah berapa jam dalam kereta...memang dia hangin la kan..habes saya tak hangin, turun tangga yang berapa ratus anak tangga tu, then jalan straight je tunggu Mr Razman kat bus stop lepas Fac pharmcy, ades, bus stop yang paling last pulak tu, (ee syg, u imagine eh.hehe).
Sampai suda nya baju Mr Razman yang boleh diperah,, lencun, tapi akhirnya berjaya jugak keluar, yess!!! yang tak best nya my yayunk siap dah pulang jubah da pun, tak sempat nak bergambar time dia pakai jubah..
hohoho sadis, tapi tak pe yayunk happy dapat lepaking sama-sama jugak kan..a special thanks to your bro in law sebab belanja kami pizza..nanti i hupdate gambar-gambar kita kat pizza hut and sunway pyramid okeh..
nota tangan: memorable time sebab kenangan paling manis stuck dalam campus ni!!!sape ek yang design jalan dalam campus ni..tak sistematik langsung..pintu masuk dan pintu keluar ada satu jek, memang la jam!!

Friday, May 21, 2010

Sentap betol

Salam.
Pemalas lagi hupdate belog, padahal tak de buat ape-ape pun kat bilik,
anyway, dah seminggu saya ada kat campus puncak alam ni, maknanya dah seminggu la saya ber intersesi, start hari isnin sampai la hari khamis kelas pagi dan petang.
.hoihoi kelas sangat membosan kan sebab satu subject 3 hour,
haish, kadang-kadang mati kutu dalam kelas, nasib baek la lecturer tu agak kelakar kalau tak, membuta la dalam kelas gamak nya kan..
bila malam aje terus tak tau nak buat ape dah, sebab rasa macam puncak alam ni sunyi sangat-sangat.
perubahan sepanjang intersesi ni, saya asyik tidur awal la, sebab tak tau nak buat ape dah, so, paksa diri sendiri suruh tidur awal..lagipun pagi-pagi lagi dah kena bangun kan,
haish, pe la yang saya melalut kan.
Padahal saya nak bercerita pasal saya chatting dengan mamat mane ntah kat fesbuk..saya bukan la sorang yang sangat rajin men ON kan CHAT kat fesbuk tu, tapi time saya bosan tahap gaban,
saya memang on..then layan je la sape-sape yang nak chatting kan.
Dia tanya saya orang mane, jawab je la orang mane kan..nasib baek la saya ni tak jawab orang bumi jek,..bersopan santun lagi la menjawab kan.then saya tanya dia keje mana, dia cakap keje kat TGI Friday,
okeh..tak kesah la kan kau nak keje mane pun.siap offer lagi, datang la TGI Friday, dia belanja(memang bajet pemurah la kan).
saya say thanks je la ..kalau saya pegi pun of cos la dengan Mr Razman, tak kan la dia nak belanja en boifren saya sekali kan..bila saya jawab okeh je, dia tanya la soalan dari planet mars, erkk awak tau tak TGI Friday tu????
APAKAH??????????
Okeh fine, dia cuba sampai kan yang saya ni orang kampung yang tak keluar dari tempurung lagi..

Saturday, May 15, 2010

Chenta hati lagi..

salam,
saya mungkir janji lagi kan. saya tinggal kan belog tanpa ber hupdate lagi kan..pemalas kan saya, hari-hari kat rumah dok melangut tak tau nak buat ape pun.
Busy dok melayan mukabuku, sebok dok tengok gambar-gambar perempuan chantek. saya straight lagi okeh, tapi hobi memang suka tengok perempuan chantek dari lelaki hensem. Tapi kali ni saya nak introduce new boifren..hoho..orang kelantan cakap "koya jah lebih".
Tapi tu la, dah jatuh chenta lagi ni ..haish. Lupa kan Mr Razman buat seketika saja. eh seketika aja tau, okeh, tak mau cakap panjang-panjang, barang-barang tak siap kemas lagi neh.layan gambar dulu,nanti saya update lagi eiii, dennis ni memang butullllll la buat saya cair..haha dennis!!!!! budok yang tergedik-gedik nak kan dennis..
nota tangan: subuh tadi sampai kat teminal klang..sedih sebab bukan dia yang jemput..uwaaaaa

Sunday, May 9, 2010

Mereka juga insan seperti kita..

Salam,
Rajin kan saya?
Merajin kan diri saja sebab sangat bosan kot dok kat rumah ni, tak tahu dah nak buat ape, online saja la..
wooo,hari ini mahu bercerita event yang agak basi,hehe, tak sempat nak hupdate hari tu, so, kalau saya hupdate hari ni tak kesah kan???
ala,buat-buat tak kesah la, kawan-kawan facebook mostly dah tengok dah gambar-gambar ni, tapi saya rasa tak semua kawan facebook tu ada blog kan..so, hari ni saya hupdate untuk bloggers, dan jugak sebagai diari saya jugak.. okeh,
11 April 2010
Saya join event ke Rumah amal Limpahan kasih kat puchong..
Event ni di organize oleh SATRIA TURNERS CLUB a.k.a STC. Mr Razman punya pasal la kan. dia baru saja join STC ni, so kira ni first event dia jugak la dengan STC.. Masa first time Mr Razman ajak, saya agak teruja sebab dah lama saya teringin nak join event-event macam ni,
cuma tak ada peluang saja..so, pucuk dicita ulam mendatang la kan. well, bila tengok aja muka anak-anak yatim ni, saya rasa yang saya ni sangat bertuah sebab ada parent lagi, dorang???
dorang mungkin dah kehilangan ayah atau ibu atau kedua-dua sekali, kita yang masih punya kedua ibu bapa ni rasa bersyukur tak?? Tepuk dada tanya hati kan, orang laen tak boleh nak jawab unless anda sendiri yang jawab.
Kalau diberi peluang lagi, saya memang teringin nak join lagi event-event macam ni, so, siapa-siapa yang teringin nak organize event kat rumah anak yatim ke rumah orang-orang tua ke, sila la invite saya ek,..hehe,
okeh, story saja macam tak syiooook kan, ini blog bergambar, so kita cerita sambil tengok gambar..enjoyed it..
budak gemok, time ni saya rasa sangat la gain weight kan..drumstick tu wat salai memang sodap ah, melampau-lampau!!! Panas wooo, cari rumah anak yatim tu tak jumpa pulak..aishsss, i ni bajet puteri lilin, kena panas dah menggelupur..manja lebih.. Sesi menyerah kan sumbangan pada wakil Rumah amal limpahan kasih..Semoga bantuan tersebut dapat menampung keperluan anak-anak yatim dan ibu tinggal kat situ.. Mereka sengal bukan.sila setuju saja.. Muhamad Adib, anak yatim yang paling bongsu dekat rumah amal limpahan kasih, dia sangat sweet dan baek, dah berapa puluh orang dukung dia hari tu, tapi dia tak nanges sikit pun..good baby kan.. haaaa, siapa cakap saya tak ada naluri keibuan, seeeeeee, ini butul-butul tau, bukan buat-buat, seriously rasa macam jatuh hati sangat-sangat dekat ini budak..kecik-kecik lagi dah tak ada family..kita ni bertuah..sedar tak kita ni bertuah kalau nak di compare kan dengan baby ni tiup dik jangan tak tiup..adik maen tipu yea, pecah kan belon dengan jarum..ingat akak tak nampak ek..hehe Game session, abang-abang STC ni buli adik-adik ek, dorang semua pakat dok tepi aje, bagi adik-adik aje maen..pandai betol ek korang ngelat, termasok la Mr Razman..tak sporting butul.. time ni persembahan dari adik-adik..Agak tersentuh tengok persembahan dorang. penuh dengan perasaan, bab yang paling tersentuh bila nyanyi lagu ibu..haish..meruntun jiwa betol.. Kami di alamanda, tak boleh nak lepak lame-lame sangat kat sini sebab mase rush nak balik setel kan assigment, oh memang nampak sangat kan cerita ni terlampau basi
nota tangan:
SELAMAT HARI IBU BUAT UMI TERCHENTA. LOVE U SO MUCH!

Friday, May 7, 2010

Pung pang pung pang merdeka sudah...

Salam,
hallllllllo,
ada orang tak???
i mean masih ada orang yang masih follow belog usang saya ni haaa?? tak pe-tak pe, lepas ni saya merajin kan diri untuk menghupdate belog okeh..walaupun tak de orang nak baca..atleast bila saya boring nanti saya baca entry diri sendiri(macham hape2 ek baca entry sendiri..)
21 April - 07 May
Berakhir sudah final exam yang berjaya bikin guee rasa mau quit study saja..Ntah apa la yang saya baca sampai semua paper rasa cam azab aje..Mampu berserah je la..hopefully dapat happy kan my parent.
if not, tadah telinga luas-luas tuk dengar bebelan tanpa henti dari umi terchenta ....(tak sanggup wooo. mulut umi memang mengancam habis la..bisa buat diri sendiri merajuk dan menguncikan diri dalam bilik weh..waa tak sanggup)
Doakan saya dapat result yang mengancam jiwa okeh!
okeh, memang rasa mengantok yang amat la sebab sepanjang minggu exam tak cukup tidur, bantal sudah memanggil-manggil..kamu-kamu layan gambar dulu, nanti saya hudpate lagi..chowwwwwsssssss
Last paper for final exam..
Penguat tuk study...memang power habes la
kami balik dulu..paper da habis..hoooooraaay!
sesi memacking barang-barang yang tak berapa nak sedikit..
then, clear!yes
Dapat 5 parcel hari ni, waaaah sangat teruja dan berpuas hati dengan semua barang yang diorder........wa sudah gilaaaak!
salah satu dari parcel td..hanger tuk shawl.my rummate nya satu.. terbaek dari ladang la.....
nyte everyone...

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger