Darlings

Tuesday, April 20, 2010

Macham ade orang kesah?

Salam Final exam just around da corner..
so, blog ll be update after 7th may...
Tata n wish me luck..

Saturday, April 17, 2010

Two in One

Salam,
nak story benda yang dah agak basi, Last friday, saya n group members yang laen pegi tesco, klang coz nak settle kan asgment. pehal la sampai kena pegi tesco, actually kami kena buat role play mandarin. so, rasa cam tergedik nak buat kat tesco pulak..
Agak mencabar la berlakon kan, kalo last semester role play nya kena cakap omputih jek, kali ni kena cakap mandarin pulok..terbelit2 lidah dok hapal dialog mandarin tu haaa..
Tapi akhirnya siap jugak.dalam kul 2 camtu da penat berlakon bagai, kawan saya tu ajak karok pulak.oyeaah, dah lama sangat tak karok..selalu nya saya suke dengar yayunk fifiey saya nyanyi jek. sebab suara dia mantap siottttttt..
Karok la sampai puas ek. Tapi tak de la sampai hilang suara kan..yang penting enjoy..bak kata lecturer bel saya.
"kite tak boleh stress kan diri ..kena cari benda yang boleh wat kita enjoy, supaya cancer kita tak active.." okeh sekian.
On da way ke tesco
Kena pegang skrip tuk kwn..hoho
okeh, karok timeee..!
nota tangan: kalo sape yang berkenan dengan shawl yang lya pakai, boleh terjah ke blog akak manis ni ek..die jual shawl RM9 je..
nona manis boutique

Friday, April 16, 2010

Kegilaan saya

Hye readers, hari ni terasa nak berkongsi kegilaan saya pulak, tau ape kegilaan saya? saya paling gile shopping. yea..suka habes kan duit. umi dah puas membebel sebab rumah saya dah penuh dengan baju-baju yang saya tak nak pakai dah.rasa macham nak let go je. ada sape nak?hehe..
.ada jugak jugak baju-baju yang lya let go kat kawan-kawan je. tak larat dah nak simpan..wardrobe saya dah penuh, bukan takat penuh dah melimpah ruah dah tu. saya pun naek semak, bawah katil pulak bersepah dengan high heels n wedges. haisssh. bukan nya pakai semua.
kegilaan saya yang utama, shopping tudung syria, selendang, handbag. pergh..heaven je rase. saya jarang shopping barang-barang make up ni even saya suke make up. semalam kawan saya bagi cadangan."Lya, ko jual je la tudung2 yang ko tak pakai tu, buat semak je". so ape pendapat anda semua??? i need feedback. kalo tak de feedback saya just simpan aje la barang-barang yang saya tak pakai tu.
kawan-kawan jugak selalu tanya, banyak masa saya pegi shopping kan. haish, saya ni kureng sikit bab-bab pegi shopping kat mall ni. penat nak berjalan.sebab saya ni cerewet, so mati la Mr Razman tu nak ikut saya dari satu kedai ke satu kedai. teringat lagi dulu time saya nak cari baju yang dah lame saya aim kat MnG..bayang kan berapa mall saya pegi. tak cukup kat east cost mall, saya cari kat mid valley, tak jumpa gak cari kat sunway pyramid, one utama. see??saya sangat cerewet. tak jumpa barang yang saya nak, memang saya tak puas hati. dan yang jadi mangsa nya harus lah Mr Razman.
So, saya amek inisiatif shopping online aje. seriously, saya hantu shopping on9. Agak nya dah beribu duit habes ngan shopping on9 ni. Bagi saya simple je shopping through on9 ni. tapi banyak risk la kan. Alhamdullilah , so far sekali je saya terkena. tu pun dengan blogshop yang saya tak penah shopping pun. so, saya da blacklisted dah pun blogshop tu.
Bayang kan saya boleh habeskan masa satu hari or berhari-hari duduk melanguk depan lappy menggodek-godek blogshop yang ade. rase nya saya ni dah boleh buat review blogshop yang saya jejak.okeh?kepada sesiapa yang teringin nak saya cari kan baju ke, kemeja, shawl, jacket, accessories, skinny jeans, legging,sanggul palsu, boleh la mintak tolong. InsyaAllah, kalau saya boleh tolong, saya tolong..
okeh la, nak sambung terjah blogshop yang best-best.babaiiiiiiiiiiiiii

Saturday, April 10, 2010

Sweet Talker macham bagus saja

Salam. hai. Dekat 2 minggu jugak kan saya tak hupdate belog, memang tak ade sapa perasan sebab belog saya bukan la sehebat belog red mummy, hanis zalikha dan yang seangkatan la. Tapi tak ape, belog ni sebagai medium saya untuk story mory pasal daily life saya, campus life saya, love life saya, pendapat saya. saya pun tak tau sampai bila saya akan berblogging, tengok keadaan, kalau keadaan memaksa untuk saya stop blogging, saya just stop blogging la. okeh, kali ni kite story mory pasal sweet talker . Saya rase ramai yang ade kesah, pengalaman dengan sweet talker ni kan. saya pun. Lelaki ade, perempuan pun ade, antara perangai yang paling saya benci, tak suke, menyampah tak laen tak bukan sweet talker laa.oh my, kenapa perlu ade manusia yang perangai macham ni, then, mesti korang jawab, resam dunia, macham-macham ragam.
Case 1
(ayat -ayat yang selalu lelaki gune tuk tekel menekel la kunun)
Anis, cantek nya awak hari ni, Alif tak penah jumpa girl yang pandai dress up macham awk ni, laen dr yang laen, cantek, educated. Sweet pulak tu, rasa macham tak layak je Alif nak kawan dengan anis. (ayat ni kau dah hafal, dan buat script pas tu kau cakap kat semua girl yang kau kenal, motif??)
anis, cantik anis pakai cardigan macham tu, kena je dengan anis, alif suka tengok time anis betulkan cardigan tu. pandai anis match kan pakaian anis tu.(motif? padahal aku pakai cardigan bodoh je kot, boleh dikatakan ramai yang ade cardigan macham tu, bajet kau boleh ambek hati aku la tu.)
Case 2
(antara Anis, Alif, dan Zara)
Anis dan zara adalah kawan baek sejak dari sekolah rendah lagi. anis, tadi zara ade text alif, die ajak jumpa, dia nak sembang-sembang dengan alif sambil story sal ex bf die, macham mane ek? alif tak reply pun message dia. alif tak nak dia salah faham (ni versi cerita alif okeh, padahal kesah nya adalah disebalik nya)
cerita sebenar,
zara: wei bukan aku la yang selalu text die, die yang salu text or message aku, die jugak yang ajak aku keluar tadi. pehal pulak cara die cakap tu macham aku yang terhegeh-hegeh kat die.(tengok perbezaan cerita tu, si aliff ni dengan si anis die ckp si zara yang terhegeh-hegeh kat die, die dok buat mulut manis ngan sis anis, time dengan si zara pulak, die pun dok puji memuji setinggi gunung, berindu bagai, what the fish betol la jantan macham ni, tak beragak jugak nak menipu pun, dah tau si zara dan si anis kawan baek, kau bajet nak tekel dua-dua la..boleh belah sekarang alif)
Case 3
(Joyah dan bedah, si sweet talker nya adalah si Bedah)
Bedah: eh joyah, selim melim je kau ni kan, jeles aku tengok ( hakikat nya si joyah tu chubby orang nya, ape motif die dok cakap si joyah ni selim river, agak-agak la kau nak hamek hati die pun. actually banyak cerita ke manisan mulut si bedah ni, tapi tak larat nak recall balek semua ayat-ayat manis die, dan sekarang sudah terbongkar la yang die tu sweet talker semata-mata)
saya rasa kamu semua tau macam mane nak bezakan samada orang tu puji kita dengan ikhlas ke tak, jangan pulak kamu assume semua yang puji memuji tu sweet talker, ade yang betul-betul ikhlas,
conclusi nya, jadi diri kita, kalau nak puji, bia la ikhlas dari hati, kalau tak, simpan je la kemanisan anda dalam berkata-kata tu, saya anggap kata-kata dari sweet talker ni macham sampah, lebih kurang dengan mulut yang bau longkang..tu pendapat saya,. tiap seorang dari kamu ade pendapat masing-masing..so, boleh la share..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger