Darlings

Sunday, March 28, 2010

Tak hangat di pasaran pun

Salam..holla, rajen kan saya hupdate sekarang ni.hehe.rajen la sangat, 2hari satu entry, kire okeh la tu dari tak hupdate teros kan. hoho, cerita hari ni? biasa-biasa aje, routine weekend, blah kan diri dari campus terchenta la. semangat bangun pagi okeh hari ni. padahal semalam tido kul 4 pagi setel kan assgment. bangun- bangun aje teros ngadap lappy. bukan nya nak g gosok gigi ke hape. Dasar budak bertuah kate umi saya. Mintak-mintak masin mulut umi saya tu. So, kalo kamu nak jadi budak bertuah, bangun pagi jangan gosok gigi, terus on kan lappy masing-masing..hoho..Tips mahal tu tau.
Blah dari campus tadi da agak ketengaharian la.kul 1 lebih, benti dekat uitm puncak perdana dulu sebab nak ambek buku ASB, Yang Mr Razman pulak sambil die tunggu saya amek buku asb, sempat aje die g tukar bil ktorang. i mean convert bil maxis ke celcom..sebab die ckp maxis punya bil melampau-lampau maahal..bil sampai 400 ratus lebih..padahal dia tak gayut pun dengan saya..jeng..jeng..ke pasang dua ni??hehe..alang-alang convert bil tadi, akak tu promote pulak berukband n modem..saya tak nak tukar broadband sebab saya da gune student nye package, saya just tukar modem saya yang hampir kronik tahap nyawa-nyawa udang... Then, baru la gerak ke sunway pyramid, oh tu memang port ktorang tiap-tiap minggu, aktiviti tetap adalah tengok wayang. layan Kl drift je tadi. not bad lor..sambil-sambil tu survey for my new purse. purse pun da nyawa-nyawa udang..pastu belah kan diri la dari sunway pyramid tu..kena kembali kepangkal jalan la pulak..okeh, layan picha..
boleh tak izin kan saya berangan kejap..hoho
ade rase nak termuntah??hoho..sila kan.
modem yang da nyawa-nyawa udang..
oyeah, dan telah ditukar dengan ini..suke-suke..thanks to Mr Razman la yg banyak berjaya..buah hati a.ka. banker terhebat..
saya sangat envy dkt manusia-manusia yang reti maen ice skating..saya nak try tapi saya takut..please ajarin daku please..
yea, izinkan kami jadi model kete yg kat belakang tu jap..
My first try nak mix n macth kan tripple tone ank tdg syria.. agak tdk menjadi tapi gamble sudaaaaaaaaa...
okeh, chowwwws

Thursday, March 25, 2010

Call center Visit @ DIGI yang SyiOkk...

Salam, hye. ini entry yang tertangguh jugak, padahal call center visit ni hari isnin lagi. Hari ni ade test, so focus kat test dulu baru la hupdate belog ni. Memang syiok la visit ke call center ni. Layanan ORANG-ORANG DIGI memang terbaek punya. cara dorang entertain guest memang superb plus digi punya call center memang cantek gilo laaa..terasa nak keje kat digi pulak, but i m not prefer to be a call center agent. Bukan tak nak face dengan stress. Mana-mana kerja pun akan stress tapi saya tak rasa kerja ni suit dengan perangai baran saya ni haaa..
Suppose to be call center visit ni ke ASTRO. Tapi banyak songeh la pulak. so tukar ke digi. tak menyesal la tukar pun. sebab best!!!. oh lupe pulak nak kabo, actually ni academic visit. Saya belajar subject call center for diz semester. So,Lecturer saya cakap perlu la ade lawatan ke call center. layan picha aje la . bersepah gambar kat bawah ni haaa..jangan termuntah pulak tengok gambar byk sangat..
nak tak nak korang kena hadap muke owner belog ni yg poyo dulu..
oh, ade orang ckp saya mcm datin dlm gambar ni. nape xckp puan sri terus???????hampeh.
wooooooo, ni ketua kelas kami. yang sangat tak matured. terlompat sane terlompat sini. tapi die sangat baek okeh.. plus sangat bijaksana..dean list budak ni tau.. so diz picha die bajet kami-kami ni tergile2 kat die la ni..hohoh..
aik, tibe-tibe jek besar gambar ek..i loike la gambar ni..tapi kaki tu da silang tahap ape da..
kat mane-mane pun sempat aje snapsuasana kat call center
yang kat tengah-tengah tu , yang pakai tudung pink tu la lecturer kami. comey kan..macam teddy bear da..
Diz guy kan. perghhh, ramai gila budak kelas saya dah mereng tergila-gila kat die.nasib baek saya tak, sebab saya tergila-gila kan Mr Razman. eh lebih pulak..haha.sajek jek..We call him CK. CK ni slh sorang manager kat digi tu. sangat maskulin lol kalo tengok kat lua. tengok dlm gambar xberapa nak hensem pulok...
budak-budak kat belakang tu bukan dok dengar explaination dr CK tapi dok melangut tenung CK macham nak makan..HOHO..relax kawan-kawan..
okeh, jangan ingat kat dalam call center tak de court basket ball okeh. dorang siap ade kelas tarian lagi. perghh..memang release tension la coz every week ade jek aktiviti.. Nak jugak bergambar kat bas uitm yang burok tu..padahal panas nak mampos..adeh..
last picha..siap ade waterfall...ohoho.jeles wooooooo..pas ni g apply keje kat digi la yek...
okeh,sekian dari cik kiah.. tata la ..penat da..

Monday, March 22, 2010

Kahwin lagi..bape kali kawen daaa

Salam, sebenar nya saya sangat penat, tapi saya nekad nak hupdate jugak belog malam ni. saya just nak share cerita yang kakak angkat kesayangan dah pun selamat jadi bini orang. sedih+gembira. sedih sebab lepas ni saya dah tak boleh nak manje-manje dengan die macam dulu, tak boleh nak tido sama-sama. mesti die nak tido dengan laki die kan..hehe. tapi saya tetap happy sebab, saya tak sangka, saya yang ditakdir kan tuk temukan jodoh mereka. konon-konon telangkai la.hoho. layan gambar ek, saya saket kepala sangat-sangat ni. nanti next entry saya story mory pasal visit pegi call center pulak. time akad nikah,sempat lagi tu tarik kak su bergambar sampai dia tak sedar yang die da sah jd isteri org mase tu adik beradik kak su budak ni jadi pengapit lagi,ntah bila diri sendiri nak kawen kan..hoho(berangan) Zoom kat muka kak su tu..awat gitu upe nye..hehe fify n kak su... tengah tunggu pengantin lelaki,panas siot, cair mekap kak su tu haa oh, mereka ni pun nak berangan jadik pengantin la kunun-kunun nye

Wednesday, March 17, 2010

Saya tetap Orang kelantan, ada masalah?

Salam, title tersebut kedengaran agak tak boleh blah kan?Entry kali ni, hanya nak luah kan ape yang saya rase.Certain bloggers dah tau saya orang kelantan n may be certain tak tau kan. oh saya tak malu nak mengaku saya orang kelantan. malah saya tak ada masalah nak mengaku yang saya ni dari kelantan kalau orang tanya.
Tapi sepanjang jadi perantau ni la kan(eceh, macam dok oversea pulak), ramai aja yang tak sangka saya ni orang kelantan, sebab saya ni tak putih gebu, perception orang luar orang kelantan ni putih gebu je ek?hehe..kecian kat saya. saya tak putih, kulit saya gelap.Mak sedara saya cakap saya hitam. sedih saya dengar mak sedara saya cakap sedemikian rupa.sob sob sob..tapi tak pe la.nak buat macamana kan. saya terima je. padahal kazen-kazen saya yang laen pun berkulit gelap jugak, tapi saya pulak yang kena kutuk.sigh..
Tapi tak apa.itu semua tak jadi kudis la. Bangga aja la dengan apa yang da Allah kurnia kan. even kadang-kadang saya rasa sangat merendah diri bila men "compare" kulit saya dengan kulit Mr Razman kan. sabar aja la.okeh, tu tak jadi hal lagi. yang jadi kudis bagi saya tau ape???? Bila kawan saya sendiri kata saya murtad kelantan. walawei, apa hal agak nya sampai ko cakap aku ni dah murtad negeri sendiri. tempat tumpah darah aku. menyirap jugak dengar.kenapa, kenapa, kenapa, kenapa, kenapa, kenapa dan kenapa?
Sebab saya suka melaram,suka make up, suka berhias. The way saya dress tak present saya ni orang kelantan. ades laaaaaaaaaaaa. Saya pakai apa yang saya suke. saya pakai apa yang saya selesa. ye saya mengaku, saya memang suka melaram. tapi saya susah kan dia ke. saya tak pernah la mintak duit dari dia..jadi orang kelantan kena selalu pakai baju kurung ke?macam tu agak nya pemikiran dia..saya sedih, saya sangat kecewa bila kawan saya yang cakap macam tu. tapi bila saya pikir balik, memang saya tak kan dapat puas kan hati semua orang. biar la kawan saya dengan pemikiran dia. sampai bila dia nak berpikiran sedemikian saya redha. cuma satu aje yang pegang, walau kat mana pun saya tinggal, dalam diri saya ada semangat kelantan yg kuat. saya sensitif bila orang mengata kelantan. sebab tu tempat tumpah darah saya. tapi sebalik nya dengan kawan yang melabel kan saya ni murtad kelantan.dia yang melebih kutuk kelantan. apa pendapat anda? anda pikir la apa yang patot.. saya surrender dengan orang macam ni..
bila tiba waktu itu, saya akan berubah seperti dia..my beloved cousin...

Saturday, March 13, 2010

Photoshoot Kanak-kanak ribena..

Salam semua. Hari mood saya baek sekali nak upload gambar bebanyak sebab line internet sangat bagus. Dan saya sangat la teruja sebab susah sangat line internet nak laju macham ni.
Ni nak cerita nih. Semalam kelas kitorang kunun-kunun ada photoshoot. oh penat gile okay berposing. Tapi kitorang ni pantang nampak camera. xmau lepas peluang. Saya ni lagi la. Gila bergambar, kawan-kawan dah paham sangat agak nya perangai saya yang pantang nampak camera.hehe.seronok oooooo...layan gambar okeh..ikutkan hati nak upload semua.tapi melampau la pulak kan..more pic?tengok kat fesbuk la..
agak kepoyoan di sini. aksi yg tak disengaja kan. time ni tengah pandang camera laen.
okeh ana n Lya
again
Classmate yg sangat seporting morting bab-bab bergambar
oh yeah..diz time camera girl pun nak msk gambar..thanks to oni. kalau tak de dslr oni xde agk nya photoshoot ni
kami sepastic..hohohoho..n i m da shortest okeh!!!
okeh,muncung tu yang mahal tau kalian semua.
okeh la kalian, mau titun, besok pagi-pagi mau gerak ke temerloh. later-later saya update lagi ya.babaiiiiiiiiiiiiiiiiii

Thursday, March 11, 2010

Special entry for kak ch@

Salam, hye, dah lama sangat nak buat entry ni, tapi asyik tertangguh aje kak cha dah request Bolddari tahun lepas lagi. sory yea kak cha. mesti kak cha ingat lya malas nak buat tutorial ni.hehe.Actually kak cha, lya tak expert pun pakai shawl ni sebab lya baru je belajar pakai. Tapi demi kak cha, Lya tibai je la mana yang patot. simple je style lya pakai, sama macham orang laen pakai jugak la. sekarang ni selesa pakai shawl pulak. tapi tudung syria ttp jadi pojaan hati ku. mana blh tinggal tudung syria. Thanks to my rummate sebab jadi model shawl.
Firstly lipat shawl jd mcm ni la. bagi shawl yg xmau tegak,contoh nye kaen jenis silk,memang susah nak tegak,boleh la spray kiwi kleen ni,confirm tegak punyaa..(jangan pikir yg bukan2 ye ,tegak disini bermaksud terbentuk elok je kat muka tu haaa) after dah spray tu sila la iron.so,shawl tu jd keras mcm letak lilin je.
Then,pin aje.pakai macam tudung biasa. pin kan ikt keselesaan anda ye.Lya tak reti nak cari ayat yang sesuai nak explain ni haaaa
Then lilit shawl tu 2 kali. kalo shawl pendek susa lah sikit nak lilit 2 kali. pandai2 la kamu pakai shawl tu dengan kemas. shawl lya tu xberiron pun. tu yg nampak xkemas.
view dari belakang
okey, this one pulak, lya suka pakai shawl bagi panjang sebelah.my style, suka pulak tengok shawl tu lepas bebas. senang je nak pakai.masa nak pin kan shawl tu. panjang salah satu side shawl tu. samada belah kiri ke belah kanan. lya prefer panjang kan shawl belah kanan.so, blh try la. tu style org malas dan nak cepat pakai shawl.
sebelom snap2 picture tuk tutorial ni, lya try make up kan smokey eyes kat rummate lya ni, saje nak try coz macham menarik bila baca entry si dak kecik .Lya tak penah try,of cos la tak menjadi, tapi bantai aje la. saya kan budak baru belajar..so , layan kan je laaaa..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger