Darlings

Sunday, February 21, 2010

Macamane la future saya ni..

Salam bloggers. Hari ni sy da selamat sampai campus.oh penat nya usah cite la.naek bas pukul 9.00 PM. sampai shah alam pkl 6.30 Am.

Yang kecian nya Mr Razman la tunggu kat teminal. sampai xtido mlm tadi. Time kaseh byk2. Dia mmg byk berkorban.Sebab tu la sy syg dia lebih.hehe

actually, sy hupdate hari ni bukan la nak cite kan psl daily life saya. Tapi sy tengah memikir kan masa dpn sy. Sy penah buat entry yg sy xmau kawen awl. sy ada impian sy sendiri, dan sy sgt serius ngn impian sy. sy belajar bukan stkt nak buat degree sy tu sebagai pekasam. Sy nak jd "somebody". sy nak keje. sy nak tlg family. sy nak buat parent sy bangga sama sy. Bukan tu aje, impian sy jugak nak wat master. memang dr dulu lagi sy psg niat nak ade master. sy nak sgt parent sy bangga dgn sy. Tapi ntah la.

Tapi skrg ni, sy rasa sy terpaksa lupa kan impian sy buat sementara waktu. sy xblh selfish. sy kena pk perasaan org laen. perasaan org yg terlalu syg kan sy. yea, sy pun syg kan dia.

sy maseh cuba untk terima kenyataan. Tapi kenyataan tu pahit kan. Tapi sy da nekad. sy buat keputusan ni bila sy pikir perasaan org laen. sy xmau "jual ikan", Moga Allah restui ape yg dah putus kan. sy cuma nak org2 yg sy syg gembira dan bahagia tu mungkin milik sy bila ikhlas korban kan impian sy sendiri..

kamu2 paham ke ape yg sy tls??wat2 phm je la..

okay la.kena study, ni minggu test.babaiiiiiii..muaaaahhhhhh!

Friday, February 19, 2010

Ini entry rojak,tapi bukan rojak buah

Salam, mlm ni sy buat n3 rojak sket, saving time, mls nk hupdate manyak2. sy kan bukan nye rajin sgt. tapi takat ni sy xtrpk lagi la nak tinggal kan dunia blogging. even pemalas hupdate, sy ttp suke bace belog org len2..sy direct to da point la, kejar mase ni, jap ag tetamu nak dtg. okeh, cite nye mcm ni, semalam ktorg ade small gathering sket. SOFIS 0105. kwn2 time sekolah men dulu. oh sgt la happy. bila da 5 thn xjmpa. masing2 xhengat dunia gelak+bergambar. macham kb mall tu kami yg punya kan. org pndng wat cerdik sudaaaaaaaa..yg penting kami da lame xjmpa..so, xmo lepas kan peluang beramas mesra la kan..happy, tgh2 happy tu umi call. dia mane penah bg ank die bergumbira secara berlbhan. siap warning suruh balik awal.iyo la mummy, sy mmg nak balik awl pun. da xde arah tujuan pun haaa..nak shopping pun duit mmg tgh kering. so, pas jumpa kwn2, blah la jwb nya..pe kata korang lyn gmbr kami yg ghupenye macham xpenah jmpa camera..ala2 jakun pulak gaya nya..
ini kawan sy sjk dr sekolah rendah. sampai sek men. pun student uitm..len2 campus aja
sy ni xreti posing, so sy tibai je la posing mcmane pun..
okeh sy da mula rasa nak mengedik..gedik timeeeeeeeee..oyeahhh
sy melantak mc d pun xhabes..baru je mkn burger, pas tu mkn burger lg..harus la sy muak xhengat kan
kecian sy, cubaan nak bergmbr ngn ayu. ayu bo lyn
okeh,kami suda penat..mau pulang...

n3 ke 2, b4 balik raya cina hr tu, ikt mr razman g kenduri kawen slh sorang dak savoc.lyn gmbr suda.

time ni tgh tunggu pengantin lelaki.punya la lame. berpeluh ketiak i ni haaaa
auww..da lame xtempek gmbr ber2..b, asl u kurus sgt?hehe..n asl i chubby semacham jek..ishk2
okeh, time ni kami da balik, bg la geng2 savoc yg len brgmbr..hehe..okeh la, sy mnx diri dulu, tetamu da sampai da ni haaa..nanti sy hupdate lagi yea..

Wednesday, February 10, 2010

Ini masa gelap saya

Salam. ape kabar semua? sy ni asek tenggelam timbul. mcm sabut?eh , ntoh sy pun xtau. Mlm ni terasa nak mengguna kan ganti diri sy pulak. Izinkan la sy mengganti kan diri sesuka hati sbb sy sgt la bsn membahasa kan diri sendiri Lyaa. ada jugak org mcm sy ni kan.sy xmau bg alsn kenapa sy xhupdate blog secara meriah thn ni. sy ni umpama tiada apa2 pd thn 2010 ni. sy pun xde alasan untuk tu semua..kamu2 phm ke apa yg sy karang ni, sebab bila sy baca balik, sy pun sgt pening dgn penulisan sendiri.

Tapi en3 yg sy taip mlm ni, lhr dr hati sy sendiri. dan mungkin n3 ni n3 luahan sy secara kias2. sy seorang yg memendam rasa. kdg2 sy xsuka mencerita kan masalah sy pd sapa2. sebab sy dah serik nak percaya manusia a.k.a kwn. mereka tikam sy dr belakang. sy xtau yg mana satu kwn, yg mana satu lwn, so mcmana sy nak luah kan masalah kalau sy xtau sapa kwn sejati sy dan sapa gunting dlm lipatan. Manusia byk bertopeng. siapa yg xpkai topeng?sy pun kdg2 pakai topeng. kenapa?kamu2 xsetuju?cuba kamu2 fikir..dlm satu hari mmg kamu jd diri kamu ke bila kamu berhadapan dgn org laen. ada diantara kamu yg mmg btl2 jujur pd diri sndiri. sikap kamu mmg sy puji. Tapi , kdg2 sy xblh jd mcm kamu. kdg2 sy kena pakai topeng untuk puaskan nafsu org laen. kalau sy xpakai topeng, manusia2 itu akn terima sy dgn seikhlas nya ke? anda ada jawapan??

Manusia akn susa tuk terima kenyataan. sy pun. bila sy benci org, sy cuba pujuk diri sendiri untuk tdk membenci org tersebut. tapi sy ni manusia biasa. syaitan sentiasa membisik kan kata nista. perasaan benci semakin subur. ye. ini mmg slh sy sbb sy tdk pandai mengawal perasaan sy sendiri.kenapa sy lemah sgt . iman sy tdk kuat?itu la jwpn nya. sy msh berusaha untuk tdk terlampau membenci org. sebab perasaan benci org sgt la tidak bez. sgt la membeban kan hati sy. sy tdk ada tempat mengadu. sy tdk mahu membeban kan Mr Razman dengan masalah remeh temeh sebegini.sy amek kptsn pendam sorang diri.jika dulu sy masih ada sorang kakak.tp skrg sy xmau la menggangu dia. dia sdg bz sgt2 mengurus kan perkahwinan dia bln 3 ni. sy tau beban dia lg bsr. so sy tdk mau menambah kan bebanan dia sbb sy syg dia sgt2. sudah la. terlebih byk pulak sy meluah kan perasaan. sy sekadar mencoret kan ape perasaan sy..anda berhak tuk menghakimi sy. tapi msh terlalu awl tuk menghakimi sy.blh sy chow.. wasalam.

Friday, February 5, 2010

Entry suram

Salam, (tiba2 blank pulak nak taip ape). sebab dah lama x tunjuk skill mengarang ni haaa..ada org ckp, may be lya ptot buat azam malas hupdate blog secara beria tuk 2010 ni..amacam?cantek?

Nak hupdate blog?skrg ni kdg2 sampai 3 hari xbukak blog sendiri, makna nya 3 hari jugak la xmenjenguk blog kwn2. bukan hlg minat, tapi semester ni xtau nak cerita pe sangat. kdg2 ada idea, mls nak menaip pulak. bila rajin , xde idea pulak. mcm tu la sebalik nya. NUFFNANG saya pun da lama sangat terbiar, xgerak2 agak nya earning tu haa..hari tu punya la berkobar2 kelik situ, kelik sini.skrg ni hampeh sudaaa..

Yang pelik nya, even xaddict ngn fesbuk n blogging sgt semester ni. study nya ttp mls jugak, assigment ttp tangguh sampai due date jugak. apa cita? cuba korang teka saya buat apa,.. jwpn dia bukan ngedate okeh, i ade jek kat sini every week. Diz week pun akan ada di campus ..full time lagi.

Diz week, izinkan saya buat assgnment dgn setenang yg mungkin, kalo xtng, mati xdpt hantar on time. ermm,,xtau dah nak karang ape . stop dulu laa..

hamek la sekeping gmbr budak comot. (saya kan xsuka entry yg xde gmbr)kikiki..okay la..saya sayaaaaaaaaaaaang pembaca blog ni..even owner blog ni pemalas hupdate. muaaaaaaaah,tata..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger