Darlings

Thursday, January 28, 2010

Lepas mengundi kita enjoyy!!

salam, da tiba hari mengundi kan.so, sila pegi mengundi..sy da tunaikan tnggungjwb sebagai student uitm.anda??poyo r ayat kan..hehe..hari ni class cancel lgi..oh heaven oh..so, lps kls pgi tadi kami pegi mengundi ..pastu kami pegi berjimba di jj bukit raja..sambil tgk cite 2 hati satu jiwa..ala cite fauziah gaos kembar bercantum ngn yasmin hani tu..cite die suam2 kuku la..not bad..n xde la bez sampai menjilat jari..terasa gak rugi 9 hinggit haku tu..tapi de gak sedih2 nye..tapi..bape byk tapi daa..tapi agk menyampah ngn lakonan fauziah gaos yg mengeletis..hoho..sesuka hati aku jek.okay la..mau pegi mandi selepas penat berjimba..korang layan gmbr..penat tau i resize gmbr2 tersebut..
Diawl pagi.muke maseh semangat gila..time lec masok n berada didepan pun sy maseh selamba snap2 pic a.k.a camwhoring sorang2..
sya, i luv u..u luv me?? meh sini i cium u..muaaaaaaaaxh...
saya kelihatan sangat gatal dlm semua gmbr yg disnap hr ni..kenapa kah..
ni ketinggian bantuan wedges okeh, cuba anda lihat ketinggian saya tanpa wedges...
tadaaaaaaaaa...terasa diri ku begitu kerdil sekali. ni lor calon2 nya..okeh sape nk chop jd bakal bf..haha..lelong2.. .
selamat mengundi..undi anda adalah rahsia.tp undi sy suda tiada rahsia lagi.haha
we luv u..
saya penat sangat tunggu makanan xsiap lg..lapo..
okeh.melantak dengan penuh perasaan even roti sardin tu xsdp n xhabes di makan..membazir sajek..

Tuesday, January 26, 2010

Mari Mengundi

salam, hari ni lya nak bercerita psl pilihan raya MPP kt campus puncak alam ni haa..pasai apa la dok sebok sgt ngn pilihan raya ni..sebab 2 org calon MPP tu dari kelas lya.Itu yg konon semangat siket..bukan ape, kalo bukan classmate yang sokong..siapa lagi kan..
so after kelas tadi kami tolong si iqmal tampal die nye poster sekitar kwsn faculty. tak dapat tolong byk, tolong siket jek la. tu pun kira tlg gak kan.calon sorang lagi AHMAD ZUHAIRI, yg ni mmg berkakilebar..dgr dia bg ucapan pun ter impress kejap i tau..mmg ade aura pemimpin..okeh la..korang lyn gmbr jek la ek.ade keje nk buat ni haaa...
ya..ni la calon nya..IQMAL UL IZHAR. blogger puncak alam blh la mengundi dia nanti.. jangan lupa undi ahmad zuhairi jugak..hehe
gila selebet muka budak ni kena pksa wat muke skema..haha
mereka tgh bz..jgn kaco..tgk muke msg2 serius semacham je kan..kah kah kah
Kami pulak bz bergmbr..hoho.tapi kami pun buat keje hokeh..
oh sila jgn buat kontrobesi pliss..tag ni si qmal yg bagi..
b4 balik kite snap2 pitca dulu kwsn cmpus..poster bersepah..pening da nengok nye..okeh sila jgn undi budak tu..ala yg name terpampang kt ats tu..ahaha..gila jaat!

Laz weekend lak Kak su dtg sini ngn mr fiancee die..cari brg2 hntran kawen. Mr Razman la jd GPS nya..hehe..coz abg yie xfamiliar ngn jln sini, kalo nak harapkan lya, lingkup la.entah mane la ktrang pegi nanti..wateva pun.2 hari spend time ngn kak su da ckp lps rindu..nanti kita jmpa lagi bln 3 yea sis..tapi time tu die da jd bini org..sob2..xleh nak tido ngn dia da..

luv u sis!

Monday, January 18, 2010

Konvoi savoc dr Kl-Kuantan-Pekan-Kl

Salam, baru 2 hari je kan tggl blog. tak bersawang lagi kan, ala kalau tgl lama2 pun korang ade kan nak tlg tgk2 kan..
okay, budak ni nak start bercerita da ni. amaran yea, entry ni agk byk gmbr..so mnx2 tenet ni jgn la lembap nak upload gmbr2 ni..budak ni kan mmg suka tempek byk2 gmbr kt blog dia..ade org xsuke ke budak tempek gmbr byk2??kalo ade yg xsuke ckp je la..

last saturday budak ni join lagi konvoi savoc ke pekan. kitorang gerak afta maghrib. lamo woo tunggu diorang datang . biasa la..janji melayu. kalo janji kul 6 makna nya kul 730 la tu. prjalanan xde la bsn sgt. Janji budak ni dpt dgr radio.so kalo xde org nak lyn die sembang pun xpe da..kalo xde radio, wjb kena ade org lyn die sembang. budak ni mmg ngengade. budak ni senyap sunyi diam seribu bahasa kalo dia tacing macing dengan someone jek.xksh la dia tacing ngn sape pun..org sebelah dia akn dpt effect brk gak. (sng cite kalo org laen yg wat slh ngn dia maka bf budak tu la akn jd mngsa..kecian kan bf budak tu..)
msk je gambang terasa dkt sgt dgn kuantan..mmg rindu gile kuantan. rase mcm xpenah tgl kan kuantan. lagi2 bila benti dekat taman kerang..lagi la teringat kenangan dulu2. mase blaja kt shahputra, time bulan puasa, mmg jd tradisi mostly stdnt shahputra untuk bkk puasa kt tmn kerang tu. sape2 yg dok kuantan tau la kan tmn kerang tu kat mane.dpn masjid. view kt cantik woo kalo mlm2. terubat rindu kt kuantan, even xdpt jln2 pun. Teringin nak g teluk cempedak, da lame xmelepak situ. tapi kalo da name nye konvoi, xkan nk wat hal msg2..follow je la org nye. next time la g bercuti kuantan. time tu nk enjoy puas2 kt kuantan.budak ni mls la nk bebel pjg2..korang layan gmbr ..jgn riso, budak ni ltk caption skali ngn gmbr..
sambil2 tunggu mr razman budak ni wjb la camwhoring sorang2..rummate tgh sbk kemas brg nk blk jugak so budak ni snap je la gmbr sorang..berita baek jugak buat budak ni sebab die da dpt berat yg die nak..tapi mungkin budak ni xpuas hati lagi..trs kan diet..(penah ke ak diet,,haha..xpenah ok) Time ni baru je sampai kuantan(tmn kerang) budak tngkp gmbr dengan budak yg bernama zila..(budak ke??zila ni da 25 okey.tp nampak cam adik lya jek.ishk2..jeles. zila ni tunang nizam a.k.a kikull. kikull tu kawan baek mr razman dr zmn dorang blaja kt shahputra lgi...(oh pjg lebar penerangan dr budak ni) budak 2 org ni xabes2 nak enterframe kan diri sndiri.tp kami mmg jrg la amek gmbr same.(korang percaya??haha..xnak caye suda.. suda tu time melepak sambil isi perut yg da lame nyanyi lagu kencorong lor.. lepas tu pandai2 la kembali ke pangkal jalan..bdn da penat sgt2..ni tempat ktrg stay mlm tu..yg lya ingat dkt lorong sri kuantanoh mcm gedik je budak tu..padahal xready pun tuk disnap gmbr.suh mr razman amek gmbr suasana dpn umah..yg die g snap gmbr i tu nape.. yg lelaki2 tu xreti stay rmh..girls yg tido kt rumah, boys semua keluar overnite sambil2 tunggu bdk2 savoc dr jb. xpeduli da sama dorang..janji budak ni dpt rehat. Time nak grk g pekan da..ade pe kat pekan..aceli de event "time-attack challenge" kt sane. Tapi Mr razman xjoin pun time attack tu..agk nye die tkt kete die hancus kot..hahaha okay, budak ni mmg merah menyala a.k.a merah mak ngah la hari tu..agk2 ramai kot yg skt mate..smpai ke kaki pun merah mak ngah gak.striking kale ni mmg my feveret okay.. barisan savvy yg join time-attack challenge breakfast time..budak 2 org ni time breakfast pun sebok dok fesbuking ag..gilir2 la..haha..sebok dok nak update status rase nya time ni. congrate pd yg menang "time-attack challenge category savvy" okay, pic ni penutup n3..mau get ready ke kelas plak ni..conclusion nye, lya smpai campus da dkt kul 11 p.m. balik je trs mandi on9 jap pas tu zzzzzzzzzzzz...penat siot..okay mohon diri blah dlu..chow..

Friday, January 15, 2010

i want no body , no body but u!

salam, sihat??budak ni xsht lg. Hari ni demam pulok.gedik+ngengade, nape la sakit ni dtg bertimpa2. nasib baek lps telan panadol td ok sikit..time2 macam ni nak manja2 ngn umi, dok umah blh la umi jage. dok sini sape yg nak jage..jage dri sendiri sudaaa..oh, sy ank manja?? manja time sakit jek. kalo x, xde nya nk gedik2 manja ngn umi.

Okay ttp cite sal dmm. mntak2 esok budak ni xdemam la yea ek sebab nak berjln2. hallo, esok kan weekend..bagi la can kt budak ni release stress.. kenapa la sem ni byk buat budak ni stress ..even tak sampai thp melampau lagi, tp ditahap tegang gak la.tension2..next week da kena get ready untk first quiz..oh mandarin(sub faveret) n organizational behavior(sub bsn). So, diz week release tension, next week study betol2 okay budak malas!!

snap time b4 g kls mandarin..kelas pagi sopan lg, pakai bju krg..time kelas ptg..xde mood nk berbaju krg..bantai tshrt.nasib baek xde presentation..

okay, before blah, nak tlg promote butik edast. hari tu sis zira da cite psl hanger selendang ni. so sape yg addict ngn shawl tu, mesti xtau nk hanger kan cmane shawl2 korang yg bersepah tu..blh la jenguk2 butik edast. oh, budak ni xdpt komisen ke hape pun.tapi juz nak sharing2 dengan korang jek..

Wednesday, January 13, 2010

Baby, are u down.down 40x

Salam , kot2 de yg still follow blog i yg semakin lama semakin berdebu, semakin lama xde pe yg perlu dibaca, semakin lama owner belog ni mls nk hupdate blog..dan tlg jangan tanya nape owner belog ni pemalas sgt2 nak hupdate belog ni haaaa...sebab owner belog ni mmg pemalas!!!

title blog tu agk nya xde kaitan pun dgn pe yg lya nk hupdate hari ni...men hentam saja la..

Hari ni ada satu kelas je..yg laen cancel.yea mmg heaven kalo tiba2 dapat msj mcm ni..

"Kelas Pn Aida, for today n tommorow cancel, plz inform others"

sape yg xsuke class cancel??mmg aku suspek thp nak mampos kat die..haha..bagi students2 yg pemalas macam cik Lyaa ni mmg heaven la class cancel..tapi still kena attend satu class lagi tadi..kelas yg membosan kan..padahal subject tu dah ambek kot time diploma dulu..kenapa perlu nak ulang2 subject yg sama??xmembangun btl la..kang ckp lebih2 org ckp bajet pandai lak eh..okeh..xmo comment pjg2 da..xmo dichop bajet pandai..

Yang xhot tau ape???hari ni mmg lec tu da inform awl2 kena present satu assesment..ok fine. kami da get ready ngn article tuk dipresent kan..tapi xtau la plak last2 minute kwn lya ajk present skali..adoi haiiiiiiiiiii...pakaian sy sgt la tidak sesuai sebagai presenter...sgt SAKAI!! bila ada satu clas jek lya bantai je la pkai flip flop.n men pkai dres bodo gitu jek..skali kena present da..mmg xde confident la nk wat presentation infront others..terasa diri sebesar tapak tgn aje....

Lya xpndg pun audience(padahal bdk2 class jek)..da bez part is, bila pkai spec, lya nye level of cnfident xde langsung...sampai nak sebut "ORGANIZATION" pun tergagap..wah..malu siot!!!mmg memalu kan diri sendiri...rase mcm org bodoh pun ade...

okay, nak tanya kamu2 sekalian, mcm mane nak gain confident..?? jwb jgn xjwb...

Wednesday, January 6, 2010

In Memories

Aku sayang korang...

Bila-bila masa Allah blh tarik nikmat yg DIA bagi

Salam, tgh mlm ni rajin pulak nk hupdate..rummate dah tido. Lya mane leh tido awl. selagi blh on9, on9 sampai lebam.lps ni mesti byk assignment punya la..hari ni second class pun da dpt 2 assignment kot.ades, sabar je la. nasib baek ingat balik tujuan dok sni sebab nak belajar. Kalo xsedar diri lagi blh la sape2 tlg simbah air. bagi sedar sikit. huahuahuahua..

Tengah mlm ni sambil2 layan lagu meet uncle hussin kat hot f.m(betol ke aku eja) .tengah pikir nk taip benda hape. previous entry mmg meraban je kan lya menaip(penah ke aku taip secara berilmiah dan berpekdah??) tapi lya salute kak ch@, coz dia je yg btl2 dpt detect yg lya xtau nk hupdate hape smalam. hupdate bkn dgn sepenuh hati..hupdate sekadar hupdate..mlm ni meh nk hupdate secara ikhlas hati. sebelom tu Lya xsempat lagi terjah blog2 kesayangan lya..sory yea.

nanti la terjah n komen2..bila da balik campus ni xleh nak on9 mcm kat rumah kan.kat rumah on9 24 jam pun sapa nak kesah.habes2 kesah pun papa la sebab bil letrik naek sket.ala sket je.tu pun nak bising papa ni..hehe.

sebenar nya kan, nak cite sal sakit mata jek. eleh, sakit mata pun nak hupdate blog..ade org kesah??xde org kesah pun xpe, kang korang ckp ak mls nk hupdate blog.. cite pasal skt mata pun kira hupdate blog la kan..ni bukan sakit mata yg merah2 or skt mata stok2 taik mata kua empat gantang tu..yg kalo bgn pagi tu korang xleh nak bukak mata sebab dah kena gam dengan taik mata..ni sakit kelopak mata..kelopak mata i luka u..ades, tu la.xde penyakit cari penyakit..mesti ada org ckp padan muka ko lya...arrghhh..busuk punya hati itu orang kan..

disebab kan skt mata, terpaksa la pakai spec secara permanent 2 hari ni..sampai kalo blh mandi pun nak pakai spec..keluar merewang pun pakai spec..mmg rasa diri dah buang tebiat sangat2..kalo umi tgk pun xcaya agk nya..ye la anak dia plg pantang pakai spec kalo keluar kawasan rmh or bilik..bajet tdg xcun la kalo pkai spec..ye..pompuan ni mmg byk songeh okeh..banyak cekadak.nak x nak kena pkai spec.kalo tak, mmg obvious la org tgk mata i ni haaaaaaa..i segan tau!!!so pkai spec untuk kaver..xpercaya??sila percaya.

tengok, pegi giant pun trpksa pkai spec, korang xpyh telek la..xnmpak nye kesan luka kt kelopak mata tu..da kaver baek punya..hehe

Tadi, lya decide nak g pusat kesihatan kt cmpus ni jek..nak check..kenapa la ngn mata kesayangan i ni haaaaaaaaa..uoll tau pe doc cakap?? hoh, may be lya alergic ngn make up remover.adessss, lepas ni tak blh guna remover da. pakai mnyak johnson je la.tu doctor la yg sarankan.lagi saving kan.bagus2.. huh, rasa panjang lak entry kali ni.okay la.

hasil rembatan dari pusat kesihatan. eh , pe lak rembat..doc kasi r.mata teruk la mata aku ni ha kalo maen rembat2 jek..

chowsssss

Tuesday, January 5, 2010

Tak hangat langsung..

salam, ada yg rindu x? huh, xpyh jwb,nanti ada la yg jwb xrindu pun budak RAJIN ni. okay, ni nak bagi alasan kenapa malas thp gaban nak hupdate blog kesayangan ni. ntoh la, tiba2 aja xde mood gila2 nya nak hupdate. biasa kalau xhupdate pun lya akan baca blog kwn2, but diz time xsmpt pun nk g wat aksi terjah menerjah ke blog kwn2...tapi lps ni nk g terjah la satu2..

Hari ni da msk hari yg ke 5 thn baru, kwn2 sebok dok tnya pe lya punya azam thn baru..jawapan lya sng je, "aku xde azam, ko xpyh sebok2 dok tnya..ak buat azam pun sia2 je",(mcm tu la jawapan yg berilmiah dari sy..agk2 kalau umi dengar mmg kena pelangkung kepala la jwb nya..)

budak ni da xreti senyum dengan ikhlas da thn 2010 ni..

Tahun 2010 dimula kan dengan benda yg tdk hangat sama sekali. 2010 la nak start naek jerawat stock2 kt hdg n pipi..leceh bin hampeh..2010 la nak skt mata bagai(sebab tu xde mood nk hupdate, blh pakai x alasan ni???) 2010 la gak gedik nak wat perangai sampai tercetus perang dunia..2010 jugak la trpksa menghadap muka manusia2 yg hipokrit. okay, malas nak statae satu2..

termasuk la hubungan budak dua org ni..mnx lancar je la sepanjang 2010..

nota tangan : (i) jadi manusia ni tlg pk kan perasaan org sama kalo nak buat ape2..

nota tangan : (ii) kalo org berkira ngn aku, aku akan berkira ngn ko..every single sen aku akan kira.okay.sekian. bebel laen kali..chowsssss

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger