Darlings

Sunday, December 27, 2009

Mari lah mengundi..

salam, anda baik hati??kalau baik hati, sudi2 kan la undi lya kt contest ni

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

oh undi anda sangat dihargai..

Terima kasih

No lya , 20 yea..tu pun kalau korang rasa nk termengundi la.hehe..

Saturday, December 26, 2009

Counting days

Salam, Pagi2 paksa diri untuk update blog, xsuka tengok blog xberupdate lama2. Nanti ada la sesawang bagai kt blog ni haaa..xkuasa mak nak sapu sesawang.

sekarang ni tengah counting days, xsabar mau balik ke campus, even ada makhluk2 Allah yg xberapa digemari, tapi terpaksa meredhakan diri saja sebab bsn sgt2 dah dok kat rumah ni. pelik yea, org laen beria nak dok kat rmh masing2, Lya bosan laaaaaaaaaaaaaa.thp kebosanan tu xdpt digambar kan dah..tak kan la nk keluar bandar hr2 kan untuk hlg kan bsn ni, nak x nak kena dok rumah jugak, Lagipun mak bapak saya ni bukan suka sgt tgk anak dia merewang..

Few days lagi mahu kembali ke campus gersang puncak alam. Jgn xpercaya pulak yg Lya da packing barang2 msk luggage, tinggal baju yg nak pakai je..hahaaha. padahal lambat lagi.Gila semangat kan??sbln lebih dok rumah rasa macam setahun dah, xtega lah dok rumah lama2, kalo ada adik ke akak ke yg blh di ajak sembang, mmg Lya xkesah, tapi dok rumah sembang ngn lappy buruk ni je la..xpun dengar lagu sampai lebam.Kalau la papa ke umi ke sapa2 yg sanggup dengar lya berckp or bersembang..syiokkkk habes wooooooo....sebab Lya mulut murai.Lya akan bertukar jd pendiam bila dok ngn family Mr Razman jek..

okay la, mahu pujuk diri tuk tdo lagi..kalo xtido nak buat pe lagi kan.. jom tido, sebelum tu, izin kan la empunya blog tempek muka diri sendri.. hobi budak ni ambik gmbr dlm kete, xkira la kete sapa2 pun Red wedges yg hot pemberian kawan Lya, Lya upload diz pic sebab de org suruh upload, so, dont get me wrong la..xnak ada org ckp sy nk show off..kalau Lya nak show off Lya tempek jek segala benda yg Lya beli kat sini.

"Aku tengah boring!!!!

okay, sekian.

Thursday, December 24, 2009

Senyum la woi...

Salam, ramai yang dah bangun ke ramai yg still membuta lagi ni..hehe, Few days blog xberupdate, Lately mood nak berblogging kureng sket, nak g terjah blog kwn2 pun xberapa bersemangat. Virus M melanda diri la ni ditambah pulak dengan kelembapan tahap dewa broadband kesayangan..bak kata zizan , berukband..hoho (sebut sal berukband ni, modem Lya dah uzur sgt2 ni, on9 pun maen sendal2 je modem ni, nasib baek blh guna lagi, tapi tunggu masa jek nk hancur..nak tnya pada sapa2 yangt tau la, kalau bawak g celcom centre, agak2 mahal x kena byr??)

Hari ni xde la bercerita pasal modem yg hampes ni aja, kita sembang2 pasal SENYUM la, pasai pa pilih senyum??? sebab Lya bukan seorang perempuan yg suka senyum.. tipu??

(ni sengih sampai xhengat org da..agk2 trpancar keikhlasan x sengih ni..pssst, skang ni susa dah nk cr gmbr yg i sengih u,,so trpksa amek gmbr 2 thn yg lepas..hoho)

Kamu semua tgk gmbar Lya, of cos la semua nya senyum, dah nama nya amek gmbr kan, xkn lor nk buat muka masam..maksud Lya senyum kt dunia realiti ni, Selama ni Lya xpasan tau Lya jenis yg susa nk senyum, tapi bila ramai yg dah tegur, "Lya, blh x ko senyum sket, masam gile muka, mcm nk makan org.."

macam ni la muka Lya kalau tgh buat keje or ngh jalan..masam xhengat kot..

kadang2 bila Lya tgh jln2 pun Lya hdp dlm dunia khayalan tau, so, xperasan pun de org lalu kt tepi, jangan slh kan diri saya sebab xsenyum..May b ade la bnda yg dok daydreaming tu,..kot2 masa tu tgh berangan kahwin dengan si gigi besi (ala yg brlakon dlm cite pisau cukur tu) hehe,

Lya pun xnak di chop sombong, hakikat nya Lya xsdr pun kdg2 muka Lya msm..so, pada sapa2 yg jmpa lya kt tepi jalan ke kat mana2 la, sila la tegur, jgn takut, Lya xmkn org sbb once korang dah kenal lya, confirm Lya korang akan bsn dengar Lya membebel n berckp non stop.. pada bloggers yg satu campus Puncak alam pun, sila la tegur, kadang2 Lya jln xpndng org, so xperasan..

( saya xsombong la, saya friendly,hehe..terjmpa gambar setahun yg lps..)

sila la jangan ada yang sentap okeh kalo tertengok atau pun terpandang ataupun terjeling dengan muka lya yg masam ni haaaaaaaa...i xmntak pun u..Lya da try untk senyum or buat muka biasa time jln, kang de pulak yg ckp aku gila neh dok senyum sorang2.

okeh la, nak buat conclusion dah la..malas nk pjg2..bukan korang baca sampai habes pun..haha.. conclusion nya, saya bukan budak sombong, saya peramah..(ahah, cam promote diri je) sila tegur saya jika anda terjmpa budak comot ni kat mana2..please2..confirm Lya excited kalau jumpa bloggers yg Lya kenal...

chowssssss

Monday, December 21, 2009

Kita LOSER??

Salam, Lumrah kita akan jadi hangin bila dituding jari dan dilabel kan sebagai loser. Pehal la ni ek suka2 hati nak label Malay sebagai loser.Enak2 aja yea..panas hati jek. Kisah nya mcm ni..semalam bsn2 bukak fesbuk jap, then trnampak la satu bnda yg menjengkelkan kt page kwn ni..de chinese girl nya status..die ckp bsn balik campus sebab ramai sgt malay.. dia xsuke malay..WHAT THE FISH kan.ades,xphm la Lya..dorang ni anti sgt ek ngn malay..

Mana semangat satu malaysia yg dilaung kan PM kita ni. Kenapa perlu ada semangat perkauman. kenapa saling nk benci antara kaum. Bukan ke kita ni hdp bwh satu naungan..

ade satu kisah, yg buat lya trkedu dgr.. cite ni berlaku kat call center NAZA.. girl yg keje dkt call center naza ni call dorang nya customer unk tanya feedback service dorang.. tapi tau pe customer tu ckp.. "I DONT WANNA TALK TO MALAY..MALAY IS LOSER!!!!!!!!!!!!!"

woooooo..pe perasaan korang bila de org yg ckp macam tu..setempek kat muka kan.. terasa diri mcm teruk sangat kan..terasa diri betul2 loser kan.. padahal bukan semua malay is loser..

Mereka terlalu prejudice dengan orang melayu kita.. tapi xdinafi kan masih ramai org melayu kita yg xkisah n xrasa pe2 pun even dilabel kan sebagai LOSER!

Ada satu lagi pengalaman, masa group Lya buat assgnment kt slh satu syarikat telekomunikasi, pengurus syarikat trsebut adalah Malay+Wanita+bertudung. Lya pandang dia sebagai seorang wanita berkerjaya yg penuh dengan karisma dan ada mentaliti yg hebat sebab dia boleh memimpin sebuah organisasi yg besar..respect sama dia.. Tapi, pandangan Lya berubah bila dia terang-terangan dan lantang mengatakan, saya lagi prefer ambil bangsa lain bekerja. sebab malay malas dan xde keinginan nak berjaya.. ada benar apa yg dia ckp kan.. kebanyakan org melayu kita mls nk berusaha untuk berjaya. Tapi xsemua kan.. jgn sebab nila setitik, rosak susu sebelanga..

so, from now on, kita kena ubah persepsi org terhadap MALAY IS LOSER... itupun kalau kita tdk mau bangsa kita asyik kena tindas saja.. okeh, Lya tinggal kan kamu2 semua untuk fikirkan pasal ni yea.. adios...

Sunday, December 20, 2009

Contest Shawls@AYUCINTA > Pakai Shawls Sambil Buat Muka Comel.

Salam.. Hari ni bila blogwalking..jmpa plak contest ni. so, terasa nak join..ni first contest yg Lya join..Kot2 de luck.kalo xde luck pun nak wat macamana kan..Meh kita join ramai2 contest shawl's@ayucinta
oh ni bukan la muka comel, tapi muka pelik yang ntah pe2..pada sape yg da lama follow blog lya penah la tgk gmbr ni sebab penah tempek gmbr ni kat sini.. Lya lagi suka pkai shawl macam ni coz muka Lya chubby..hehe..

shawl's@ayucinta sangat cantik,menarik hati buat peminat2 shawl dan sentiasa up to date seiring dengan perkembangan fesyen.. JOM KITA KLIK BLOGSHOP Shawls@AYUCINTA.

http://shawlsayucinta.blogspot.com

jom kita ramai2 join contest ni..

Saturday, December 19, 2009

Jadi perempuan kena pandai msk lah...

Salam, semalam tak de mood nak berblogging, nak kelik2 nuff. Kadang-kadang kita perlu masa untuk berfikir pasal diri kita sendiri kan,okay, kita tutup kes sal tak de mood ni, Jom kita cerita pasal masak2 nak.. Umur dah 21 tahun .Tapi Lya ni masih xpandai2 masak.Ni statement berani mati gak kan..Nanti tak de orang nk wat menantu.Tapi tu realiti.

Tiba2 nak wat entry ni sebab umi baru je bebel, Dah besar panjang tapi xpandai masak.Tak kan nak goreng sayur pun nak kena ajar.ades.. Umi selalu cakap.."Awk ni kan,kalo dok umah mak mentua,wajib kena bebel tiap2 hari sebab xpandai buat kerja rumah".

Rasa nya da lebih 40 kali umi ckp tu..kata2 mak ni umpama doa biasa nya..takut wooo.Jadi perempuan kena pandai masak la kan.hehehe.. tapi Lya x pulak..patut nya umi dah xpyh masak. Lya yg kena take over dapur tu..tapi kalau Lya yg take over dapur tu.alamat nya xberasap la..makan kedai la gamak nya papa n umi..haha.. lagipun, tiap kali Lya masak, mesti papa tak makan..touching2..mesti sebab tak sedap, tu yang papa xmakan tu.. dan setiap kali Lya masak la jugak, umi complaint..mcm ni ke dinama kan masakan..sesuai bagi kucing..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ni lagi touching tau..terhiris hati i kejap...

Kawan Lya pun penah cakap.. kalau xpandai masak duit hantaran kurang 3K..walawei, betul2 ke macam tu lelaki2 diluar sana sekalian, tegar nya korang ek nk krg kan duit hantaran sebab xpndai masak..kahkahkah.. Nanti la, kena belajar masak betul2 ni... Orang tua2 ckp, belajar tinggi mana pun, perempuan kena masuk dapur jugak kan.. Kalau kaya tak pe jugak, blh upah bibik suruh masak (oh, ni tipu jek, kalo blh nk bg family rasa air tgn sndri,even xsdp pun)

pendapat lelaki2 sekalian, anda mmg akan cari perempuan yg pandai msk kah?? haha.. confirm la kan.. apa kata kalau korang yg pndai masak.. pun best jugak tu.. hoho nanti korang blh pamper kan future wife korang tu sikit..

nota tangan : misi nak cari lelaki yg pandai masak

Friday, December 18, 2009

out..

sayakeluar cari ketenangan..

Thursday, December 17, 2009

The reason

y
salam,title agk tergantung ek..pagi2 buta ni Lya nk share macamana Lya boleh terjebak dalam dunia blogging ni.Lya start blogging baru tahun ni.Itupun sebab Lya practical kt SHAHPUTRA dlu.Time bosan2 Lya tgk staff bukak blog.Then ,dari situ Lya start de minat baca blog orang.. First blog yg lya baca, kak filla .woo.Lya tertarik dengan blog dia sebab suka baca dia berceloteh..dan yg plg Lya suka, anak dia comey gila okeh..korang blh terjah n tgk gambar ank dia, kasih aleeya kt sini. sekarang ni kasih aleeya da msk 4 thn. Suka sgt tengok gambar2 dia..comey!! Then,

Blog yg bagi Lya inspirasi, blog sis kai. Rasa nya ramai yg da kenal dia. sangat suka tengok gaya sis kai ni. pandai berfesyen. Semua yg dia pkai nampak kena je ngn dia..suka tengok life dia ngn husband dia..happy je.sebab sis kai jugak la Lya start pakai tudung syria.dan sampai sekarang ni Lya jth cinta dengan tdg syria.Sampai xnak pakai tdg bawal sgt da.

Di awal Lya join dunia blogging, Lya xaktif,sekadar create blog dan publish satu entry. Tak de idea nk update apa masa tu.Agak lama la jugak la xaktif, Tapi lya suka baca blog orang. start dari tu jugak la Lya kenal dengan on9 shopping dan jd addicted sampai sekarang. Lya lupa bila Lya aktif sepenuh nya dalam dunia blogging. Tapi yg Lya ingat..First follower Lya, sis kesayangan ..Sis Zira, penchenta merah yg setia...

Dunia bloggging banyak mengajar Lya tentang kedewasaan..banyak info yg Lya dapat melalui blogging ni..thats why Lya jth cinta dengan dunia blogging..yang penting jugak, melalui blogging jugak lya belajar tentang fashion..panjang kata nya, even lya dah xaktif or stop blogging, Lya akan ttp jd pembaca setia blog2 yg Lya suka..sebab tu da jadi sebahagian dari hdp Lya... okeh..HIDUP BLOGGING!!!!

Gambar sekadar hiasan entry semata2

Tuesday, December 15, 2009

Sempena hari IBU ..






 
 
Entry ni adalah REPOST. Posting date 15/12/2009. Aku repost balik entry ni sempena hari ibu beberapa hari lagi kan. Sampai sekarang aku still mencuba untuk close dengan umi sebaik mungkin. Hargai ibu sementara dia ada. SELAMAT HARI IBU UMI. SELAMAT HARI IBU MAK. I LOVE BOTH OF YOU.
 
 
 
salam readers, malam ni tiba tiba nak sharing dengan kamu kamu semua pasal mak.Lya plh pasal ni sebab umi Lya baru je accident tadi.Yea,tak teruk sangat.Tapi accident tu buat Lya sedar yang kita kena appreciate masa mak kita ada.Try korang imagine,baru tadi korang dok bergelak ketawa ngn mak korang, then lps beberapa ketika korang dpt berita mak korang dah xde. apa perasaan korang?? wooooo..
 
. Lya hampir heart attack dengar umi accident tadi.Nasib baek kereta yg langgar umi tu bertimbang rasa.Hantar umi g klinik,lepas kena inject dan ambil ubat dia hantar umi balik rumah.Umi kena langgar time nk pegi surau.Dia dah lewat nk solat maghrib.Kuasa Allah,kereta tu tak perasan motor umi agak nya.kecian umi kena hempap dengan motor.nasib baek tangan dan kaki je yang luka
.Tapi ttp xsanggup umi sakit mcm tu.sedih..sigh.. Lya tkt.. sbb lya selalu gaduh dengan umi..selalu xdgr apa yg umi ckp..selalu lawan ckp umi. bukan ank yg baek..sedang kan umi hanya ada lya je.Anak yg degil.. Lya jugak tak close dengan umi..susa nk close dengan umi..n lya jrg tunjuk lya syg umi..
tapi berbeza dengan papa, Lya close dengan papa, may be anak perempuan close dengan ayh agk nya.. Lya lagi dengar ckp papa..kalau papa ckp tak payah.Lya ikut je.. tak adil kan.. kecian umi.. starting from tonite,Allah da bukak mata Lya.. yang Lya tak kuat kalau hilang umi.
.
ada satu kisah.. yangg still dalam ingatan Lya sampai sekarang..
 
hari pertama register di KOLEJ SHAHPUTRA.. time diberi taklimat dalam auditorium.. orang yang bagi taklimat tu suruh cari mak masing2... pegi peluk mak masing2..show ur love to ur mother kata nya.. so, memasing busy cari mak.. umi berdiri tak jauh dari Lya..Lya tak payah susah susah cari dia di tengah orang ramai.. tapi Lya tak pegi pelok & kiss pipi dia pun. Lya pandang & macam speechless, tak tau nak buat apa. Lya pandang orang lain sibuk peluk & kiss pipi mak masing masing. Sampai tahap macam tu lya tak reti nak tunjuk yang lya sayang umi. Demi Allah. Sumpah Lya sayang umi. Tapi lya kekok. Lya tak tau macam mana nak cakap yang lya sayang umi. sampai sekarang Lya masih belajar. 
 
kenapa Lya sekurang ajar tu kat umi. even Lya anak tunggal..tapi umi tak manja kan Lya mcm tu.. Lya dibesarkan dengan disiplin..no manja manja yang melampau.. papa aje yg manja kan Lya .. sebab tu Lya rapat dengan papa.. tapi.. mulai sekarang.. Lya nak manja dengan umi puas2.... Hargai sementara dia masih ada... luv u UMI...

Monday, December 14, 2009

Girls day out...

salam, gambar pembuka bicara. firstly,sory yea Lya xkelik mengelik korang nya nuff lagi hari ni coz td keluar dengan kawan2 scipp g KB.Ceit,macam ramai je kan.padahal dua orang aja.Ayue n Baya. Agak enjoy keluar hari ni,tapi tengah2 enjoy ada satu benda yg bez jadi . Lya g pecah kan gelas kt cafe muhibah.Clumsy punya pasal. Malu weh.tak tau nak cite kan mcmane perasaan tu.kalo la Lya ni jenis yg kulit cerah.confirm blushing tahap dewan.nasib baek la owner cafe tu xmintak ganti rugi.selamat duit i ... cite kt Mr Razman..tau pe die ckp.. Lya kan mmg salu clumsy..so dia xpelik la dengar. ades.. sampai hati kan.bukan nk bagi kata2 semangat ke..tenang kan ke hape..die bagi lagi down de la.bagus punya boifren b4 kejadian yg memalu kan.nampak gelas sipi2 aja.terlebih2 gambar ayue lak. yaya n me.. Baya n ayue thnks for diz crocs frenz...xtau la hadiah sempena apa..yg pntng suka dpt hadiah.. red wedges yg hottt....

Yang penting sangat happy dapat spend time ngn kwn2..berbaloi2. hehe k.la .. chows.

Saturday, December 12, 2009

cepat jawab

salam

Mahu tahu pendapat anda tentang bag ini.. cantik ke tidak?
sesuai ke tidak??Pendapat anda dikira penting la.. sebab dah puas fikir...

Friday, December 11, 2009

Lagi-lagi kahwin

Salam readers,
sudah makan? Lya kenyang lagi sebab teman umi pergi kenduri kahwin lagi ptg tadi, bosan betul la, asyik kena pergi kenduri kahwin aja,bukan nya Lya kenal pun terpaksa ikut nanti umi muncung 4 depa.

Tapi satu yg Lya kagum dengan pengantin perempuan tadi.. dia bersanding tanpa make up.. wah,suspect la sama dia.. biasa pengantin mesti make up 4 inch untuk mendapat kan effect flawless tapi dia.. simple sangat2..

kagum la. dia sudah punya kecantikan semula jadi bagi Lya, Habit semula jadi Lya Firstly, mesti tengok pengantin perempuan. tengok dia punya make up.. sesuai ke idok.. then, tengok dia nya hantaran.. gedik kan.. macam saya ni nak kahwin besok lusa atau masa terdekat.. haha tapi, tu la benda yg wjb dibuat kalau pergi kenduri kahwin.. okeh.. ni pengantin nya.. pedulik kan budak pendek kat sebelah dia tu.. simple je kan dia??

nota tangan : harap2 ni kenduri kahwin terakhir tahun ni..saya suda muakkkkk!! titik.

Thanks bro

Morning...

.

da breakfast???

pagi ni Lya nak say thanks dekat wachak coz offer buat kan banner untuk Lya.

tapi Lya nak wat header ..blh?

HEHE..

sangat appreciate bro..

a million thanks...

so, pe lagi

jom la terjah blog dia ni..

header lama..

nota tangan : sebok je "KAWAN BAEK" nak tau n nyebok sal result org.

result diri sendiri sorok dalam selimut..

pe cite??

~~k. da~~

Thursday, December 10, 2009

Membeli dan Membelah

Salam, hye, seharian Lya keluar hari ni, a bit tired tapi nak jugak update untuk hari ni, Lya teman cousin pegi Kota Bharu aja, Teman dia shopping, Lya xshopping pun tengah sengkek kan, Beli frame gambar dengan eyeliner aja, frame gambar tu pun papa yg bising suruh beli excited aja dia nk frame kan gambar konvo anak kesayangan dia, tuan empunya badan x excited langsung pun sebab gambar cam cipan, hish geram btl tengok gambar konvo salah kan siapa, salah kan cameraman ke salah kan diri sendiri?? salah kan diri sendiri la sebab muka cam hampeh sabar je la..
Lya xtau apa mimpi Lya pakai tudung bawal hari ni,pakai baju kurung sebab my cousin tu ustazah,susah btl la.kang pakai seluar kena sound lak.umi papa xkesa ,orang laen yg over kesah
ni anak dia.bila lya suap nasi kt aiman ni,lya bayangkan yg lya ada adik.. mesti bez kan..

nota tangan : Syukur alhamdulillah,result final exam hari tu okay. Even sdkt sedih xdpt dean..

Wednesday, December 9, 2009

I follow u, u kena lah folow i eyh??

Pendapat kamu-kamu semua blog lya??cantik x??hehe.thanks sangat Intan, die la yang tolong lya.kalo tak,mmg berserabut je blog lya ni.Intan ni mmg pakar bab2 website,so,sapa2 tu blh la terjah blog dia yg comey tu.

okay,mlm ni lya nk bercerita pasal follower sikit.Rasanya mostly dah tau pasal isu folo memolo ni.Diingatkan,kalau kita nk follow mana2 blog pun.Follow la secara ikhlas,even kita mengharapkan dia follow kita balik,but no need to force anybody to follow our blog rite?Lya xsuka betul dengan ayat "i da follow u,follow me back k".

Hello! kita ni da cukup dewasa kan untuk kena paksa2 ni.xpyh2 paksa2.just tinggal link,then Lya akn terjah.tapi bila Lya baca msj yg org tinggal macam tu,lya trs xjd nk terjah.Bak kata Melz,, apa guna followers yg banyak,tapi belum tentu dorang follow kita btl2 kan.Tapi Lya appreciate sangat pada yg betul2 ikhlas follow blog Lya ni.Lya bukan la expert pasal IT ni.Lya bukan la pandai sangat berBlog ni.Tapi melalui blog ni la lya dpt ramai kwn,tambah pengetahuan,tak de la rasa macam ketinggalan sgt.

Ptg tadi,Lya dok berchatting ngn sis zira,dia pun setuju dengan apa yang lya ckp ni.Neway,harap semua blh berfikir secara matang.What u give, u get back.So,bila kita follow org,then kalau org tu rasa blog kita menarik tertarik ko mmg da bomb untuk difollow balik, okay la.Tapi ingat,jgn paksa org,sebab kalau kita paksa pun,bila org tu follow,tapi belum tentu dia jenguk dah blog kita lepas ni.Betul x??So, renung-renungkan la.

Nota tangan : Thanks sangat2 pada yg betul2 follow blog Lya dari awal sampai sekarang.Tanpa korang,siapa la Lya.

Bila rindu

Saya manusia biasa yg merindu bila dia jauh.

Monday, December 7, 2009

kamu reti ke??

Salam,

Macamane dengan hari anda??Lya kat umah ni macam biasa la.Habiskan masa dengan on9 je la.kelik2 nuff.thanks ye pd yg datang kelik mengelik sampai lebam tu.Kalo ade yg lya trtinggal nk kelik korang nya nuff balik tu sorry sangat2.Broadbnd ni kdg2 kalo dtg lembap die..mak aih,nk loading satu2 page tu ambik mase setengah jam.

Jarang rase nya lya update blog mlm2.Tapi mlm ni rase nya nk update cite yg da lame tertangguh.Lya tertarik nk share ngn korang sal bahasa isyarat..Korang reti??Lya ni name je ade kazen2 yg kurang pendengaran n bisu.Tapi sepatah hrm lya xreti nk guna bahasa isyarat ni.Time kecik2 dulu ade gak lya belajar ngn EMA ni,tp belajar kejap lya da lupe.nk hafal ABC pn jenuh gak.Lembap thp gaban la org ckp.Buku bahasa isyarat ni pun blh thn tebal gak.kalo belajar btl2 confirm blh pandai.samada nak ngn tak nak je.ANDA cmane??

Tak rugi rasa nya kalau kita belajar kan bahasa isyarat ni.boleh dijadikan satu kelebihan kalo nak mintak keje kt mane2 nanti.bukan setakat pandai bahasa asing je.silap2 haribulan blh jd translator kt tv1 tu.hehe..tapi lya ni perlukan masa nk belajar.sebab kureng minat.so,korang kalo bermnt.blh beli buku je.Lya suke tgk ema gune bahasa isyarat kalo nk berinteraksi dengan adik dan abang2 die.best..cepat aje.kalo org tengok die,silap2 haribulan org ingat die pun bisu gak.Tapi die normal aje.pe kate kite layan gmbar ema time die ber video call ngn adik die gune bahasa isyarat.. yea,seronok mmg seronok ye ko bervideo call ngn adik ko.tapi yg plg seronok ko gune tepon aku..n xpsl2 de org yg marah aku sbb bil melambung.ades..

okeh,Mau g mengelik2 lak

Nota tangan : Takziah pada keluarga mangsa tragedi di kb mall.Ngeri sangat lya tgk gmbr2.Bak kate umi lya,Driver tu gedebe.hehe.umi2..de sape2 nk tgk gmbr? http://kb-mall-runtuh.blogspot.com.ni pun Mr Razman bagi link.Byk blog yg post n3 sal tragedi brdarah tu hr ni.so,korang blh g trjah.

Saturday, December 5, 2009

Orang kawen kite pun nk kawen..

Hye..

Tenggelam timbul je lya ni kan.asyik malas nk update blog je.actually not in da mood sangat.lagipun last 2days broadband kena block.so no tenet2 ni.Lagi la kebosanan melanda sangat2.Pasrah je la.Nsb baek 2 hr.Kalo seminggu cmane.adess.Mau nye meroyan rase hdp..

N3 kali ni mau cite sal kenduri kawen lagi la.bosan yek asyik bace sal kenduri je..hehe..da sekarang ni musim org kawen kan.cite je la sal org kawen.Lagipun ni my aunt yg kawen.

Hari tu de sape tnya..lya asyik pegi kenduri kawen org jek..lya bile lagi ek??haha.tergelak je lya bace.Neway,mude lagi kan nk kawen..nk rase life jd single ni puas2.once da kawen t.semua bnda kena minx permission dr husband dlu.lagipun, da jadi bini org ni,byk bnda yg kite kena jage.Maruah husband pn kena jage.so,prefer jd single je dlu.Tp jodoh tu kan ditangan Tuhan.Kalo Dia da tentukan jodoh lya awl.kawen je la..haha..bajet sng cite la tu kan.well,Lya de impian perkahwinan lya sndri.so,kalo kawen awl2,nk gune duit sape??duit parent??xhabes2 nk susa kan parent.??

Kalo blh bia la lya gune duit lya sndri..Lagipun kawen ni bkn nye tuk sehari due.so kalo blh nk la special sket.Paham2 je la special tu cmane ek.Lya nk every single things nanti cantik n mengikut taste lya.ades,sape yg jd future husband nanti kena la brsabar yek.kena la berhabes duit sket.hahah..ade berani??

eh..mcam tersasar lak dr tujuan utama,nk menempek gmbr sekitar majlis my aunt tu. Start ngn muke bdk sememeh ni,teman aunt g akad nikah kt masjid.Paksa EMA pegi skali.eh silap,EMA yg pksa lya pegi la.lupe lak.ingat kan mls pn nk pegi.tu yg muke selebet gitu gaye tu.tapi tempek je la kat sini.korang asek tgk muke lya yg bermake up je kan.tgk la plak muke yg togel without make up..for me ..mmg sangat trk kalo xmake up.Redha je la lya.
sempat bercamwhoring bersama2 bdk sengal ni..
My aunt yg simple.Dia mmg jenis yg xsuke make up.Rimas kate nye.die gak la feveret aunt lya.sebab die jenis xsombong compare ngn aunt2 yg laen.mase org make up kan die tuk akad nikah pn die da cam patung da..sbb xbiasa pkai lipstik..bgs btl cik pah ni..siap ckp ag.."cik pah mane biase la pkai lipstik ni.biase pkai lipice yg bape hinggit tu jek"
Pelamin nye xbape nk simple lak..ades..i xsuke coz crowded sgt..
Kepala cameraman ni pn nk masuk gak..i ni kan pendek..xleh nk ambik gmbr tinggi sket.so trpaksa la bg kepala cameraman nampak gak..
orang len potong kek..die potong pulut..pulut pn pulut la..
cium jgn xcium cik pah..hehe..
Hantaran pn sangat simple jek..
my aunt2..n kazen..oh my aunt lebih krg sebaya je ngn lya nye..yg bongsu tu pun lgi mude dr lya..
family mak ngah.umi ngn papa hlg mane ntah mase org dok sebok2 brgmbr..mase ni la nk ambik gmbr family.tp dorang saje je menghilang kan diri..
okeh.tempek muke dri sendri lak.
anak sepupu lya..syaza izzati..comel sgt..jd baby sitter je manjang hr tu..mak2 nye masing2 bz dok bergambr..ank terbia
tengok mate die..bulat..hish.geram tol ngn bdk ni
xhabes2 enterframe muke sndri kan..haha..hobi lor.ni mase nk hantar aunt ke umh mentua die lak..baru td jek..
oh tdg sangat serabai time ni ..baru trun kete jek tarik cik pah bergambar da..
okeh.satu lagi n3 yg penuh dengan gmbr settle..

 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger